Tips for Blogger – Adopt This Concept of “No Picxie, No Entry” For Your Posting ! Hehe :)

aku jarang la bagi tips pasal blogging2 neh kan.

ye lah aku pun bukannya lama sangat berblog neh.

adalah since 2003/2004 adjer.

haha takdelah lama sangat kan.

sekejap je tuh.

aku ingat lagi masa mula buat blog. rasa cam tapir pun ader. rasa boring giler.

aku setup blog kat blogspot.

tapi lepas tengok template yang hampeh dan tak cun langsung, aku tukar ke blogdrive.

sekali blogdrive pun lebey kuranglah, haha. then aku jumpa fotopages.

masa tuh aku baru beli digicam.

so aku amik berlambak2 gambar dan post kat fotopages.

add dia knizam94.fotopages.com sapa nak masuk, silakan.

saper ngada2 tak nak masuk. silakan keluar. haha

lepas tuh aku rasa cam dah bosan ngan fotopages aku tukar ke wordpress plak.

at the same time aku ada flickr.

so semua gambar2 dok kat dalam flickr and then aku link kan balik je kat dalam wordpress. sampailah sekarang aku dah ada knizam.com

ramai gak tanya

“camner nak blogging secara consistent dan suka-ria ?”

haha soalan yang susah gak sebenarnya. tapi takdelah susah sangat dowh

tips dia senang adjer. korang perasan tak kenapa orang cakap a pic tells a 1000 words ?

hah ! tu la tips dia. make sure semua posting korang ada gambar

no picxie, no entry !

senang je kan. kalau ada gambar neh kita akan lebih teruja untuk menaip sebenarnya

hehe tak caya ke ?

aiseyyy lantak korang lah kan. haha

kalau sesuatu entry tuh ada gambar, lagi la orang nak click tau.

tambah2 kalau gambar yang cun melecun or gambar makanan cam ice cream yang menggiurkan kat bawah neh kan. mula la reader korang akan terbayang2 memakan ice cream tuh plak. haha last2 dia pegi kedai ice cream and then beli ice cream. pastu readers korang plak buat entry pasal ice cream and buat link back. haha untung lah kan. hehe

eh apsal kali neh aku menaip entry neh dengan takde gambar ?

wrong. this is so wrong.

aku kena carik gak satu gambar

nanti lah ek.

eh wait seminit. sreenshot kat atas tuh pun gambar gak kan

hahahaahah kalau dah takde gambar real, amik je apa2 screenshots. selesai! haha

haha apsal plak korang baca entry neh ?

hehe jawab…. jangan tak jawab… haha 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 responses to “Tips for Blogger – Adopt This Concept of “No Picxie, No Entry” For Your Posting ! Hehe :)

  1. Patut la aku tak dak mood nak blogging dua tiga hari ni…. Sebab tak keluar jenjalan amik2 gambar rupanya… 🙂

    Reply

  2. shah : haha tu nama dia blogger’s block. hehe 🙂

    Reply

  3. aku mahu letak gambar dlm setiap entri aku. klu bole gambar yg cun. setahu aku, kalu kau boh gambo pompuan seksi, mmg leh dpt byk view. straetegi nih

    syams last blog post..Why I Need to Resign?

    Reply

  4. thanks for the tips! letak gambar ek? Hmm.. kena cari banyak gambar nih..hehe

    btw, header fotopages tu bukan gambar admin uniten ke? huhu… cam biasa tgk la plak..hehe… 😀

    izzats last blog post..List of All Malaysia’s Politician blogs : Opposition wins!

    Reply

  5. syam : haaha ko mmg banyak giler gambar kan. hehe 🙂

    izzat : yep kena ada gambar. baru la semangat nak menaip. yep that’s admin block uniten masa baru siap. 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge