Three Killed, Nine Injured in Peshawar Blast (Dawn.com)

depa ni mmg dah xde keje lain dah la ni kan

pagi tadi ada target killing kat karachi

petang2 lepas makan chapati, ada plak bomb blast kat peshawar

aku tengok kat peshawar ni memang almost setiap hari ada je bom yang meletop

source here

– – – – – – – – – –

PESHAWAR: A suicide bomber who stumbled and blew up his vest of explosives prematurely on the outskirts of Pakistan’s city of Peshawar killed three civilians on Thursday, police said.

“Three people were killed and nine wounded. All are civilians. The dead include a small child and two men,” police official Fazal Maula told AFP.

The bomber intended to target a convoy of paramilitary Frontier Corps about 10 kilometers (six miles) outside central Peshawar, police said.

“The suicide bomber wanted to hit an FC convoy. It was a small bazaar outside Peshawar. He was wearing a suicide jacket, he fell down and it exploded prematurely. He could not reach the target,” said Maula.

“Four people were killed, including a suicide bomber. We are investigating,” confirmed police official Tauseef Haider. – AFP/Dawn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 responses to “Three Killed, Nine Injured in Peshawar Blast (Dawn.com)

  1. takut dengar kejadian bom ni bro..
    semoga bro selamat di sana..

    Reply

    KNizam Reply:

    mus : berat mata memandang screen post ni, berat lagi tangan yg memegang mouse meng update nya. hehe 🙂

    Reply

  2. lepas nih ko kena gi iraq fulakkks ker .. ihiks

    Reply

    KNizam Reply:

    en_me : haha dah tak sanggup dah hehe 🙂

    Reply

  3. Assalamualaikum,
    Dalam kelas saya ada seorang budak Pakistan. Dia pernah mengatakan bahawa hidup di Malaysia sangat aman, tenteram. Best. Saya cukup bangga mendengarnya. Jadi, sama-samalah kita mempertahankan keamanan di bumi Malaysia ini.

    Reply

    KNizam Reply:

    zainal : betul. sekarang ni dah makin kerap kejadian bom ni. dah makin bahaya pula 🙂

    Reply

  4. bila ye negara dia org nak aman, kesian pada mereka yang tak bersalah. Kita kat Malaysia nie patut bersyukur kerana hidup dlm aman damai.

    Reply

    KNizam Reply:

    noni : x sure bila la nak aman kan hehe 🙂

    Reply

  5. siapa lagi yg nak update, tuan punya badanlah. . kalau tak update manalah kita tahu berita2 di luar sana.

    Reply

    KNizam Reply:

    noni : kan ke ada internet. haisshhhhh hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge