The Sayano-Shushenskaya Hydroelectric Dam Accident @ August 17th, 2009

giler ah, kalau hydro dam nyer turbine meletop sampai mcm tuh sekali kan

kes ni berlaku kat russia bulan lepas

salam takziah pada keluarga2 mangsa kejadian neh

besar giler ah dam tuh kan. paling horror sebab transformer oil tuh spilled ke sungai dan kawasan bawah tuh

adoyai surelah penat giler dan almost impossible nak bersihkan minyak2 tuh semua

– – – – –

click here to read further

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 responses to “The Sayano-Shushenskaya Hydroelectric Dam Accident @ August 17th, 2009

  1. War…ganasnya! Bahaya kan? 🙁

    Reply

  2. pergh… impak maksima tuh. nseb baik x pecah dam tu. kalo tak, naya la… na3uzubillah la berlaku kt mesia kita…

    Reply

  3. ::: askm bro KNizam.. long time no heard about bro laa [huhuhu]
    ::: saya sibuk agaknyer.. lagipun bila kita dah berhijrah ke
    ::: blogspot/wordpress nih, masing2 ada kawan2 baru dari line
    ::: yg sama.. apa2pon bro, kawan di FP masih saya ingati, terutama
    ::: bro KNizam yg rajin singgah komen di FP saya dulu [hehe] thank
    ::: u very much bro.. walopon kita jarang ber’temu’ di sini kini..
    ::: alhamdulillah negara kita masih dlm keadaan aman sentosa..
    ::: lebih2 lagi time raya nih, semuanyer rileks ajer, takder citer
    ::: sensasi sebagaimana sebelum / selepas waktu raya.. ataupon
    ::: saya yg tak tengok berita di tv raya ni? [hehe] nama dam di
    ::: russia tuh mcm bunyi jepun yee.. turbin tuh pon nampak mcm
    ::: bot kapal penunda tuh jer yek? [huhu] yg tak bestnyer bila
    ::: kes ini mencemarkan alam sekitar.. makan masa nak bersih tuh..
    ::: semoga malaysia dijauhi perkara2 begini, amin..

    ~ Selamat Hari Raya Aidilfitri bro KNizam.. maaf zahir batin! 😀

    Reply

  4. pemandangan dam tu lawa. tp, bila dah hancur camtu abis dah x lawa.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.