The Day My Maxis Sim Card Went Kaput ! Aiyyyaaa Why Lah Ini Macam Lor ! Hehe :)

masa petang tadi dalam kul 1400hrs still ok lagi.

sekali kul 1600hrs aku dah rasa lain macam. jeng jeng jeng

sekali tengok kat handphone aku ada message ckp “no network coverage”

what the ???

apa cerita plak neh eh ?

takkan handphone sony k810i aku rosak kut

aku malas la plak nak check. rasanya mungkin sebab network maxis down kot

so aku continue meeting ngan discussion till 1800hrs

sekali masa nak balik. the message “no network coverage” still appear

haiiiyyooooo jgnlah ini maca maxis ooooiii. aku nak balik drive neh

pucat dowh takde handphone neh ! haha

ala knizam, dulu2 takde handphone boleh drive pun

haha ! selamba lah hati kecil ku berkata2 nak sedapkan badan. haha

padahal masa tuh aku tengak panik dowh !

aku cuba call maxis pakai phone office

dia selamba je cakap suruh tutup handphone and on balik.

gua dah buat la itu mcm brader. haha

last2 aku give up ngan maxis nyer manusia. terus aku ckp terima kasih je lah. hehe

tapi panik tetap ada beb masa tuh !

rasa cam tapir kejap pun ader. haha

dah la battery dah nak habes.

takde network coverage plak tuh

alhamdulillah aku sampai rumah dengan selamat.

dah nak maghrib baru aku sampai. hehe

sekali lepas isyak aku tengok problem tuh tak settle lagi. aduhhhhhh !

aku cuba keluarkan sim card and then masukkan kat handphone lama sony ericsson t610. sekali message yang sama appear. sah2 la sim card aku dah meragam ini macam kan. so bukanlah hp sony ericsson k810i aku yang rosak. haha. aku tadi dalam hati masa tukar2 sim card tuh terfikir gak. kalau rosak boleh aku angkar 02 kan. tapi aku tak suka la pakai stylus. plus takleh sms masa driving haha. tak freaking lah ! haha.

benci la ini mcm. esok kena pergi maxis centre kat klcc plak kan. haha

satu kerja la plak nak kena tukar sim card neh. haha

so kawan2 sapa yang cuba contact aku since 1500hrs tadi.

sorry ah!

bukan nya aku tak nak angkat dowh

tapi sim card aku dah kaput….. cikapot betulllaaaaaa. haha

dah boleh campak ke longkang je sim card neh kan. haha

nantilah mungkin lepas solat jumaat aku singgah maxis klcc. kalau sempat lah kan. kalau tak lepas kerja je lah aku singgah nak tukar maxis sim card yang baru, nak pakai yang lagi power. nak yg lagi colourful. lagi banyak mbnyer. haha

last sekali aku tukar sim card neh 2002 rasanya. huhu

korang pernah mengalami masalah yang sama ke ?

apa lagi, bloglah pasal pengalaman korang yang sedey itu !

haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 responses to “The Day My Maxis Sim Card Went Kaput ! Aiyyyaaa Why Lah Ini Macam Lor ! Hehe :)

  1. x perlu blog pasal prob ni.. wat sakit ati je..huhu macam blog pasal streamyx la.. maxis sejak 2 menjak ni mmg agak ahem2 die nyer network. GPRS pun nk connect punye ssh, EDGE lagi la.. sengal tol.. dah r pakai postpaid..huhu seb baek bkn kta yg bayar…haha 😀

    Reply

  2. haha…
    itu adalah salah satu petanda bahawa dh tiba masanya pegi tukar simkad baru tuh. tengok simkad pon taw zaman tokkadok punye. mana ada dh maxis kuarkan simkad kaler perperl gituh. mueheheh…
    jgn mare je abg nizam.. ahaks…

    shandyes last blog post..tbe2 jewr teringat: lagu kegemaran HIM…

    Reply

  3. izzat : hehe nak luahkan perasaan dalam blog jugak. hehe 🙂

    shandye : tu la pasal since 2002 tuh. tapi maxis pun bagitau la kan kalau nak invalidate sim card tuh. cuba kalau aku kat island ke. kat overseas ke. haha 🙂

    Reply

  4. bertukarla kepada selkom hahaha

    Reply

  5. maen : ala semua sama je lah. benci betul. haha 🙂

    Reply

  6. Bujang Senang

    Knizam…Saya Pakai Nokia 3310….takde masalah langsung walapun berpuluh kali jatuh….line selalunya ok….

    Reply

  7. bujang senang : hehe handphone lama2 mmg best la. saya paling suka nokia 3210. best je pegang kat tangan plus stylish gak. hehe 🙂

    Reply

  8. selamat pertang,sim card saya dah rosak,saya nak tukar kat mana?

    Reply

    KNizam Reply:

    billy : sila ke maxis centre ya hehe 🙂

    Reply

  9. abg knizam tumpang tanya, tukar sim card baru dekat maxis center kena caj berape?

    Reply

  10. tetibe nk comment walaupun entri da lama.. hehehe
    buknya apa.. sim kad mxis rosak lak hari nie… search dlm google.. ini yg kua.. hehehehe 🙂

    Reply

  11. sim kad aku pn rosak..keluar “simcard registration failed”

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge