Tetiba Aku Rasa Nak Beli Aquarium Plak Lah ! Hehe :)

hehe tadi masa aku bangun from tidur petang tetiba aku rasa nak beli aquarium plak

hehe dulu2 mmg aku ada aquarium

masa tuh aku kerja kat jb circa 2000-2003

neh aquarium yang pertama. ada ikan kecik2. semua beli kat midvalley beb !

aku hengat lagi masa tuh aku bercuti ke kl

singgah kat midvalley. masa tuh baru bukak lagi

aku terbeli beb set aquarium kat sana. kat pet wonderland kalo x silap aku

hehe hampeh ! aku terbeli sekali ikan2 kecil warna biru

diaorang panggil electric blue fish rasanya. hehe

masa tuh aku rasa mcm dungu kejap.

neh ikan2 species yang kedua. ada udang sekali beb ! heeh pump baru beli dowh !

pehal la plak aku pergi beli ikan2 tuh semua kat kl kan

kan ke lagi senang kalau aku beli je kat jb kan. hehe

masa tuh mm tak boleh berfikir panjanglah !

hehe lepas aku ada 1st aquarium. terus aku membeli-belah ikan plak

neh semua ikan2 koi kat dalam tangki air warna hitam. best la ikan2 neh kan. hehe

aku hengat lagi ada sekali tuh aku ada alam 30 ekor ikan dalam tuh

mmg banyak giler. lepas ikan kecik mati (sebab ada sekali tuh takde elektrik)

aku nak beli ikan koi2 plak. hehe

lawa2 siot ikan2 koi neh. memang best memandang koi2 neh berenang2 kan

heeh untuk pengetahuan korang ikan koi neh best kalau dasar kolam tuh gelap

sebab kaler dia akau terkeluar. lagi lawa dowh !

tuh yang ada sekali tuh kan. aku dah nekad. aku nak banyakkan lagi ikan2 koi aku

apa yang aku buat ?

hehe aku pinjam jirang aku punya tangki air (ala yang warna hitam dok kat ceiling bilik air tuh!)

pastu tuh aku isi air. letak pam. and then letak dekat 50 ekor ikan2 koi

ikan2 koi neh mmg cool ! ada kaler puteh. merah. belang2 tak payah cakap la

best giler sebab ikan2 koi neh jinak2 beb !

rasa tenang je balik kerja melayan ikan2 koi.

cuma satu je lah. kalau takde elektrik takdelah oksigen dalam air

koi2 neh akan berbuih2. boleh mati woooooo

masa aku nak pindah ke kl, aku x bawak pun semua ikan2 tuh

nyesal plak lah !

hehe aku derma je semua ikan2 tuh kat jiran2 aku. hehe

sekarang dah rasa nyesal plak. hehe

mungkinkan aku akan memulakan hobi bela ikan balik ?

haha tunggggggggggguuuuuuuuuuuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 responses to “Tetiba Aku Rasa Nak Beli Aquarium Plak Lah ! Hehe :)

  1. yes aku pun ade angan2 nak bela ikan koi tapi dalam kolam…

    Reply

    KNizam Reply:

    jingga : aku nak beli dalam aquarium dulu. bila rumah siap barulah boleh buat kolam. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

    helida Reply:

    weh…bela ikan hobi baru i jugak

    Reply

    KNizam Reply:

    helida : hehe belum sempat lagi la nak beli aquarium tuh. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  2. dulu ko ada buat entry tmpt ikan koi kat sentul.. situ ada jual ke ikan koi?

    Reply

    KNizam Reply:

    budeen : situ harga riban2 la. kena beli kat pasar tani je lah. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  3. perh. cantik plak tgk ikan tu..macam nak beli je satu taruk dalam bilik..hehehe

    Reply

    KNizam Reply:

    izzat : hehe beli 1 tak best la. kena beli banyak2 baru la puas hati. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  4. Seronok tengok ikan dalam akuarium, rasa tenang dalam jiwa. Aku nak bela ikan coral tapi budget takde lagi. jadi bela jer ikan betuk.

    Reply

    KNizam Reply:

    hady : hehe ikan puyu kan. ikan laut lasin susah sket la nak jaga. heeh ๐Ÿ™‚

    Reply

  5. aku bela turtle aje sekarang ni

    Reply

    KNizam Reply:

    azwan : ko biar betul bela turtle. bukan kura2 ke ? hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

    azwan Reply:

    sama lah tu
    ๐Ÿ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    azwan : haha mana sama weiiii. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  6. Bhai… kalo ko nak aquarium best… cuba cek kat sini…

    http://www.ambius.com.my

    Reply

    KNizam Reply:

    cencurut : aku dah check. takde pun. ehhe ๐Ÿ™‚

    Reply

    cencurut Reply:

    Ada la…. pi cek sini …. http://www.ambius.com.my/aqua.html

    Reply

    KNizam Reply:

    cencurut : hehe yg wall mounted tuh eh. cool !

    Reply

    cencurut Reply:

    yang itu ler… Baru RM4000 seunit… boleh sewa (siap free maintenance) pada harga RM399 sebulan.. hahaha…

    gua pon minat… tapi sen takder la… hahaha

    Reply

    KNizam Reply:

    cencurut : aisey x nak la wall mounted. plus mahal dowh. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  7. hahah
    zamz on the blog pon ada posting mcmni

    Reply

    KNizam Reply:

    luth : tuh la kan. dia siap beli ikan emas. susah gak la jaga ikan emas tuh. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  8. salam, dlu puasa darjah 5 dlu, ayh wex de beli akuarium kecik ngn ikan emas dua ngn ikan kecik oren pe ntah dua… wex ngn adek wex, pas bukak pose je, melangut duduk kat depan akuarium tue tgk ikan2 tue… klaka pn ada.. yela ayh wex tak bagi bela kucing, ikan pn jadi laa…

    Reply

    KNizam Reply:

    wexeeda : best kan ada bela ikan neh. syok je tengok ikan berenang

    Reply

  9. aku suka ikan koi…tapi mahal kan?bela ikan siakap best jugak leh buat masak 3 rasa..aahhaha..

    Reply

    KNizam Reply:

    amoi : eh takdelah mahal sangat. dalm rm5 seekir kot. janganlah polih yang kaler2 cun giler. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

    amoi Reply:

    lorrr…rm5 je ke seekor?yg kecik ek?mana tpt yg murah?best jugak ni

    Reply

    KNizam Reply:

    amoi : cuba check kat giant. kat kedai aquarium pun ada kot. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge