Terasa Nak Makan Mee Banjir Udang Kuala Sepetang La Esok !

wokay macam biasa kalau dah sampai ke kuala kangsar neh

akan plak tersambung ke taiping kan

hehe kita lupakan taman tasik taiping dan bukit larut

click kalau nak tengok route dalam saiz gajah duduk

kita lupakan kuetiaw doli kat taiping

kita akan ke kuala sepetang

actually neh kali kedua aku pergi

so aku rasa dah boleh expect la berapa banyak udang aku nak makan

or camner strategy nya nak selak2 udang mencari mee dalam mangkuk. hehe

serius beb !

memang tak tipu, kat warung mak teh mee banjir udang neh kan

korang actually memang kenalah selak2 udang nak mencari mee dia

punyalah banyak udang dalam pinggan mee korang

satu pinggan dalam rm8 kalo x silap akulah kan. hehe

eh bukan ke sepatutnya entry neh masuk makanmalaya.com

haha sebab entry neh ditaip pakai nokia e71 okey !

– – – – –

Driving directions to Kuala Sepetang, Perak, Malaysia
43.8 km – about 44 mins
Jalan Kangsar
1. Head east on Jalan Kangsar toward Persiaran Sungai Kangsar
0.5 km
2. At the roundabout, take the 1st exit onto Jalan Taiping
4.2 km
3. Slight left at 1
0.4 km
4. Take the ramp
0.4 km
5. Turn left toward Lebuhraya Utara – Selatan
0.9 km
6. Turn right to merge onto Lebuhraya Utara – Selatan
21.2 km
7. Slight left toward 60
1.1 km
8. Slight left to merge onto 60
0.9 km
9. Slight left at 1
3.9 km
10. Turn left at Jalan Taiping – Kuala Sepetang
10.3 km
11. Turn left

Destination will be on the right
32 m
Kuala Sepetang, Perak, Malaysia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 responses to “Terasa Nak Makan Mee Banjir Udang Kuala Sepetang La Esok !

  1. Kalau ikutkan rancangan tv (lupa lak rancangan ape-mungkin majalah 3 kot) last week rasanya ada disiarkan tentang mee banjir udang kuala sepetang ni betul tak. Tengokkan udang tu memang terliur rasanya tapi apa boleh buat dok kat melaka.Kalau dah terlanjur pergi ke Perak boleh la singgah kat situ.
    Selamat Menjamu Selera Bro.

    Reply

  2. erm…
    aku pun terliur gak tgk dlm M3 minggu lepas…
    tp kesian kalau ko dpt satu family 7-8 org…
    semangkuk mee 8 hingget…
    mau botak…

    err…pastu, dorg ckp, udang tu cam dah tawar je…
    tak sesedap pandangan mate…
    erm..entah…org ckp…

    Reply

  3. samalah kite.. ari tgk kat majalah 3 lah.. mee banjir tu.. tapi duk kat melaka.. so mcm jilat tangan je mase tgk tu.. takut kempunan..

    Reply

  4. hady : memang best giler ok. sedap giler. udang fresh. kena singgah lagi. ehhe 🙂

    Reply

  5. cekgu : mmg sedap cikgu. mmg recommended. aku dah merasa pagi tadi. kali ke-2. mmg best giler. udang fresh dan best 🙂

    Reply

  6. cikja : kena singgah ke sana tuh. ala still dalam malaysia. kena singgah la kan. hehe 🙂

    Reply

  7. helo bro…kalau dari taiping nk ke mee banjir udang tu agk brape minit ye

    Reply

    KNizam Reply:

    zaid : dalam 1/2 jam je. hehe 🙂

    Reply

  8. Dah pergi kat mee udang kuala sepetang tapi tak de tempat nak duduk!!! Orang punyer ler ramai cam kenduri woo. Fed-up menunggu saya pun balik tanpa dapat merasa pun mee udg kuala sepetang…..

    Reply

    KNizam Reply:

    comel : yep mee udang tuh makin famous semenjak keluar majalah 3 lah. hehe 🙂

    Reply

  9. byk sgt warung mee udang..yg mana satu yg sedap pon tak tau la. redah jer mkn kat satu warung ni. ok la tp muak le takleh mkn byk2..kat situ rm7 sepinggan.

    Reply

    KNizam Reply:

    aza : yang neh paling famous. ada lagi satu dalam town yang best gak. hehe tapi mak teh neh lagi famous la. hehe 🙂

    Reply

  10. kedainya ramai giler….. tp satu nk komen…..nape bnyk lalat…..

    Reply

    KNizam Reply:

    ida : sebab banyak udang tu la pasal banyak lalat. hehe 🙂

    Reply

  11. mintak mak teh elukkan ckit n besarkn lg gerai tu sbb kami datang dari jauh nk bersantai sambil mkn mee bnjir udang. x dan nk bersantai org dah tunggu giliran nk makan. apa pn mee mak teh banjir udang n gerai mak teh banjir orang……he he he he….

    Reply

    KNizam Reply:

    ida : hehe biasala tuh biler dah famous mcm la berlaku kan. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge