Terasa Macam Nak Cuti2 Kat Bob’s Homestay & Menyusuri Sungai Johor (Lama) Mengkaji Sejarah @ Kota Tinggi !

hehe masa aku blog hop tadi aku tersinggah ke homestay bob neh

official name dia – bob’s homestay resort in kota tinggi ok

dengan tag line –

located amidst the historical Johor Lama, Kota Tinggi, Johor.

A kampung-style resort surrounded by nature.

location dia kat kota tinggi

apsal la aku tak jumpa homestay neh masa aku kerja 3 tahun kat jb dulu kan

kalau tak surelah aku akan menyusuri sungai johor kat johor lama tuh kan

aku x sempat la explore lebih2 kat kota tinggi yang penuh dengan sejarah tuh kan

nantilah kalau aku ada masa nak pergi bercuti la ke kota tinggi neh

hehe bila lagi kan. dan surelah aku akan stay kat bob’s homestay neh

check out bob’s homestay nyer video kat bawah ok

memang teruja nak pergi bercuti2 malaysia ke sanalah kan. hehe 🙂

kat kota tinggi neh ada masakan special kari belangkas ok

aku x pernah la rasa. cuma ada lah dengar2 orang cakap

aisey. rugilah plak tak merasa dulu kan.

takpe nanti kalau aku singgah ke sana akan aku santap kari belangkas tuh. hehe 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 responses to “Terasa Macam Nak Cuti2 Kat Bob’s Homestay & Menyusuri Sungai Johor (Lama) Mengkaji Sejarah @ Kota Tinggi !

  1. ha3. gambar-gambar yg terdapat di laman web tu member aku staff UTM yg amikkan. klu nk tahu maklumat lanjut blh hubungi aku.

    lepas ni klu aku dh blh cergas berjalan aku akan bikin blog khas pasal kota tinggi. he3

    Reply

    KNizam Reply:

    megat : owh ye ke. aku kena buat edisi khas cuti2 malaysia ke jb neh nanti. hehe 🙂

    Reply

  2. silakan, aku suka ko review pasal lokasi camtu. klu aku dah bergerak kesana sini, mungkin aku lakukan perkara yang sama. he3.

    klu menjenguk ke kota tinggi dan ada masa, jenguk juga aku disini. he3

    Reply

    KNizam Reply:

    megat : sure2 akan aku jumpa ko kalau aku singgah ke kota tinggi. make sure belanja aku kari belangkas tau. hehe 🙂

    Reply

  3. serius!kampung atok i pun kat kota, tapi tak tau pulak ada homestay ni..

    Reply

    KNizam Reply:

    ada : hehe kena explore lebih la kampung tuh nampaknya kan. hehe 🙂

    Reply

  4. Hujung minggu ni Mak Ngah satu batalion ke Johor Lama. Ngantor pengantin. Nginap kat Teluk Sengat.Teruja menyusuri Sg.Johor sambil menelusuri gahnya sejarah Johor.Boleh cerita kat anak murid.Aktiviti kaum bapa, mancing le. Dengonya kerapu besar-besar…

    Reply

    KNizam Reply:

    makngah : wahhhhh best betul mcm tuh. gi ramai2 kan. hehe 🙂

    Reply

  5. saya nak tau lebih lanjut tentang bob homestay.. macam ne nak ke sana? berapa kadar harga penginapan kat sana? boleh tolong bagi saya info lanjut tentang destinasi tu? (nurul_alfamie2020@yahoo.com)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge