Tart Telur & Tart Kelapa at Kedai Kek Jaya, Kuala Kangsar, Perak !

sebelum aku drive ke bukit merah laketown resort neh sempat aku singgah kuale

nak beli tart2 telur ngan tart kelapa kat kedai kek jaya, kuala kangsar

memang nampak sedap kan

simple2 je tart dia tapi best and sedap giler beb ! haha

yang ada silang2 tuh tart kelapa.

yang takde silang2 tuh tart telur.

memang best giler dowh ! korang cubalah nanti ya ! haha

biasa kita dengar tart nenas je kan. kali neh apakata korang tukar selera makan tart telur yang cool neh plak. hehe pasti meletop beb ! memang best giler wa cakap lu !

tart telur neh dalam dia ada telur lah

memang lenbut giler. harga pun murah je

dah nama kat kualer surelah barang2 makanan murah2 belaka kan

so sapa2 yang singgah kuala, pergilah ke kedai kek jaya

sebelah or dekat jer ngan maybank kuala

kat area bazaar or station bas kualer. hehe

kedai kek jaya neh dah ada since aku kat koleq circa 90-94 lagi dowh

memang lama. aku rasa kedai kek jaya neh dah ada sebelum 1990 lagi rasanya. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 responses to “Tart Telur & Tart Kelapa at Kedai Kek Jaya, Kuala Kangsar, Perak !

  1. sedapnya……… apasal tak minta resepi!

    Reply

  2. aku belajar makan tart telur kat sini la. memang sedap.

    lepas tu waktu kita F5 ada sebaugh kedai kek lagi bukak, warung kek segar ke nama dia…

    epit’s last blog post..WHEN I WAS YOUNG

    Reply

  3. noni : kalau minta recipe pun bukannya ada oven pun. haha 🙂

    epit : kedaibaru tuh row maybank kan. hehe x sure ada lagi ke idak 🙂

    Reply

  4. saya tgok kat belakang kedai kek agak kotor dan penampilan pekerja di bahagian dapur kurang bersih..sy hrp dpt pengusaha dpt tingkatkan kualiti mknan dan kebersihan kedai..tq..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge