Tahniah Utusan Malaysia… Berita Berkenaan “Anwar Gagal Tubuh Kerajaan Baru 16 September” Besar Giler, Tapi Berita Pasal “Pelajar Cemerlang Dibunuh Kejam” Kecil Giler !

haha tahniah la pada utusan malaysia !

sebab menyiarkan berita muka depan yg memualkan

tahniah beb !

berita pasal anwar besar giler tapi berita pasal jenayah kejam kecil sahaja

bagus ! semua cakap pasal politik dan hanya sedikit yang cakap pasal jenayah yg semakin meningkat kan

apa la nak jadi kan… huhuhu

tak habis memburukkan pembangkang kan. bagus utusan malaysia

teruskan peranan untuk menghancurkan kerajaan bn lagi. haha

tak perlu berita yang adil ya. jangan sekali tukar culture ini. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 responses to “Tahniah Utusan Malaysia… Berita Berkenaan “Anwar Gagal Tubuh Kerajaan Baru 16 September” Besar Giler, Tapi Berita Pasal “Pelajar Cemerlang Dibunuh Kejam” Kecil Giler !

  1. itu lah malaysia sekarang… haihhh…

    buzzybug’s last blog post..lobster vs ketam

    Reply

  2. buzzy : hehe tu la kan. haper la nak jadi kan. hehe 😥

    Reply

  3. dah nama pun utusan meloya 🙂

    azwan’s last blog post..Liverpool 2 Marseilles 1

    Reply

  4. macam tu la kira2nya… politik

    arep’s last blog post..Summon

    Reply

  5. azwan : nak muntah aku. haha karang batal puasa laks ahaks 😀

    Reply

  6. arep : tu la kan. politik sungguh kotor la. haha 😥

    Reply

  7. hehehe.. utusan malaysia mmg paper yg memualkan.. toksah la baca. mmg ampeh sentiasa.

    tapi kesian sungguh pelajar tuh. adeke…(dah..membebel dah….)

    Zana’s last blog post..apekah salahku

    Reply

  8. :mrgreen: 😕 dasar kaki sapu bontot. berita pelajar tu lagi penting.. nyawa org tu.. diorang x hargai ke? and, dah tak alert ke ngn kes jenayah skarang? org dah takut ngn politik, tp bukan jenayah. 😮 ➡ :down:

    abdusfauzi’s last blog post..Sembang Komputer got hacked

    Reply

  9. zana : hehe tu la kan. memang tak tahan la ngan paper camni. tapi bagus gak at least rakyat dapat menilai paper hang hampeh ngan tak hampeh. hehe ➡

    Reply

  10. abdus : hehe tu la kan. bengang betul la. dah la macam2 kes jenayah kejam sekarang neh. hampeh :vangry:

    Reply

  11. mungkin berbeza pendapat.. tetapi itulah cara nak melariskan paper..
    biar align dengan isu skrg, kalau pasal jenayah, setiap hari berlaku… tapi aku akui, makin lama makin kejam…

    apsal ramai sgt.. manusia gila kat malaysia ni… aku pun x faham yang jenis rogol budak2 ni.. xde otak ke.. smlm aku baca rogol anak sedara umur 9 tahun..slps tolong amik kat sekolah.. apahal???

    pelik aku skrg… semoga MK jgn jadi gini, ko pun Knizam..
    member aku yang keje kat penjara (bukan duduk dlm penjara), ckp banduan kes rogol ni, mmg xkan aman la dlm penjara…

    abisla lubang2 ko semua nanti.. so sentiasa beringat..

    lochoe’s last blog post..Akhirnya! boleh letak follower widget!

    Reply

  12. Salam singgah.. I ada perbezaan pendapat and since I student masscomm and I’ve learned something about Journalism back in 2007, mainstream newspaper akan sokong kerajaan, dan tak sokong pembangkang. Itulah rulesnya. Sebab kita ada gatekeepers and negara kita buka liberal. Walau mcm mana pun wartawan tulis, editor akan cut.

    Contoh kalau Anwar naik jadik PM, Utusan akan sokong Anwar sebab mainstream paper akan sokong kerajaan tak kiralah pemimpin tu perempuan ke, lelaki ke or agama lain…

    Lainlah macam tabloid like Kosmo, kematian adik itu menjadi muka hadapan… tabloid adalah akhbar nyamuk. And off the record, hampir suku yang ditulis dalam akhbar adalah bukan dari kejadian sebenar…

    Reply

  13. Inilah ni… bab politik kecoh… patut kes kejam macam tu yang perlu dihighlight supaya kita dapat nilai kebobrokan perangai remaja skarg…

    Adry’s last blog post..Blog Walking…

    Reply

  14. lochoe : hehe tu la kan makin berleluasa a jenayah kejam ni. geram aku. :vangry:

    Reply

  15. adry : hehe tu la kan. baru je hari tuh baca pasal kes bunuh kat shah alam. ni lagi la. :vangry:

    Reply

  16. wan : hehe kalau menyokong kerajaan dan tak memburukkan pembangkang takkan tak boleh kan. haha ➡

    Reply

  17. Biasa le skobo2 nih tak abih-abih nak mengampu kerajaan. Naik meluat baca jadi memang dah berzaman tak baca utusan or harian. Yang omputih pun sama le jugak tapi tak de lah over cam skobo melayu…

    Hahaha utusan meloya – memang sesuai sangat nama nih.

    Shah’s last blog post..Sahur time craving

    Reply

  18. terus terang saya katakan saya dah muntah tengo penyampaian berita sebegini, termasuk juga tv1,2 dan tv3

    tanakwagu’s last blog post..Alat pencegah Kecurian: Supermarket

    Reply

  19. shah : hehe tu la kan. benci aku. mengabiskan duit buat paper diaorang neh. aku kadang2 baca online je. ehhe ➡

    Reply

  20. tanakwagu : hehe benci kan. ➡

    Reply

  21. ha.. dah name pun utusan ni pro kerajaan.. kelako btol

    mediamalaya’s last blog post..Mak Nyah Semakin Aktif

    Reply

  22. mediamalaya : hehe tu la kan. hampeh je hehhe 🙂

    Reply

  23. okey la tu.. at least letak kat front page jugak berita tu..

    myadlan’s last blog post..Minda Super

    Reply

  24. ish bkn ke berita pelajar tu lagi penting? haiizzzz
    seb baik sy mmg tak bli paper! hikhik

    Adila’s last blog post..Adila ada kawan. Nama dia…

    Reply

  25. myadlan : hehe ye tak ye jugak kan. hehe :mrgreen:

    Reply

  26. adila : hehe tu la kan. tu kes jenayah bunuh kejam. patutnya highlight la kan. hampeh la :mrgreen:

    Reply

  27. tp la kn, aku ada pikir gak, sume org mrh kt utusan, tp xda org mrh plak harakah ke, suara keadilan ke, aka paper pembangkang…adil ke??sama2 la pikir

    judinbo’s last blog post..MUSLIM AID ASIA: SADAQAH RAKYAT MALAYSIA UNTUK MASYARAKAT DUNIA

    Reply

  28. judinbo : hehe betul gak ko ckp tuh. hehe ntahlah. hehe 🙄

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge