Survival KL ’09 – Come Save Our Earth for 2050 & Beyond at Pusat Sains Negara !

perghhh aku nampak pasal iklan neh kat buletin utama

kalau tak silap aku pasal lantai yang sebijik mcm kolam ikan koi

real dowh ! memang ko akan berpijak di atas air yang bawahnya ada ikan2 koi

memang cukop teruja

apa lagi tunggu !

pi lah ke pusat sains negara

tak.

pusat sains negara bukan di jb….. haha

tidak juga di jasin ok

kat bawah sedikit sebanyak info pasal kl ’09 neh !

Entirely scientific and highly factual, The Science of Survival exhibition transports you into the future, to Planet Earth and its ever-changing environment in 2050. It invites you to explore how we humans will all survive on a changing planet in the years to come and what the impact of our actions will be.

You will not be alone in this journey to the future though, you will be accompanied by four very interesting companions. Buz, Eco, Tek and Dug. Four characters from the city of 2050 who will guide you through the exhibition and will help you make choices about everything from the food you eat to the buildings you live in and vehicles you travel in.

The decisions you make will be reflected in the ‘Future City’ at the end of the exhibition – where you’ll see how decisions and choices you made today can affect your life in the years to come.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 responses to “Survival KL ’09 – Come Save Our Earth for 2050 & Beyond at Pusat Sains Negara !

  1. cun tu.
    acara macam ni la bagus!
    menyemarakkan semangat sayangkan alam dalam masa yang sama kesedaran sains dan teknologi.

    Reply

    KNizam Reply:

    pcu : hehe tu la kan. aku baru je singgah tadi. mmg cool ! hehe 🙂

    Reply

  2. bro.. pusat sains negara dah hapgrade ke?
    aku pg tahun lepas macam haram jer… kureng
    membuatkan aku minat pasal sains… kurang rase mendapat
    fact la kat sna… tambah plak macam tak de infotainment

    sekarang ni aku tak tau la… harap harap best le kot.
    hang tak p ke bro?

    Reply

    KNizam Reply:

    kreuger : dah siap lama la. hehe mmg best pameran dia. cool giler. mcm2 boleh cuba. siap ada game sekali. aku dah pergi tadi. hehe 🙂

    Reply

  3. sekang musim selesema ba*bi haram*jadah tewww, susah nak bawak budak2 soklah gi tempat2 public.. ohoho

    Reply

    KNizam Reply:

    en_me : hehe selesema babi punya pasal lah ni kan. hehe 🙂

    Reply

  4. cool kan, rindu pulak kat ikan2 tu.

    Reply

    KNizam Reply:

    noni : ikan2 tuh mmg cool. bebudak siap slide2 berbagai2 aksi lagi. hehe 🙂

    Reply

  5. la, meseq nie yang khinzir ada dua tiga ekoq pun merebak penyakit tue. tapi taktau la yang sebenaq berapa ekoq, aritu nampak arab bawak naik lori.hehe. em, seumoq hidup, baru skali p KL, tu pun ms ting 5. mcm mana la gamaknya rupa pusat sains negara.

    Reply

    KNizam Reply:

    pakndak : hehe kena selalu turun kl la lagu tuh kan. hehe 🙂

    Reply

  6. hmm….banyak masa lagi nie….ada berbulan2x lagi masa….kena cari time sempoi…

    Reply

    KNizam Reply:

    hazman : hehe best wooooo aku dah pergi tadi. mmg cool giler pameran neh. hehe 🙂

    Reply

  7. takde video or gambar yg menunjukkan lantai tu ke bro? teringin nak usha..

    Reply

    KNizam Reply:

    killvearn : nanti aku upload vid pasal lantai tu kat youtube. mmg cool. hehe 🙂

    Reply

  8. Renungkan salah satu fakta yg kita boleh jumpa dalam pameran ni:
    “We use cement in almost all our buildings, but making one tonne of cement produces about one tonne of carbon dioxide. All materials take energy to manufacture and transport, which produces carbon dioxide. Carefully choosing building materials can lower contributions to climate change. Well-insulated buildings take less energy to heat and cool, which further reduces their contribution to climate change.”

    Bayangkan apa yg kita dah buat kat bumi kita hingga ari ni. Sibuk ngan pembangunan “materialist” & “capitalist” kita lupa… apa yg tinggal untuk diwariskan utk anak cucu kita!!!

    Reply

    KNizam Reply:

    joez : bagus info neh kan. harap2 semua dapatlah iktibar kan. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge