Summer Flowers Start to Bloom, Islamabad Nursery Centre, near Peshawar More!

lepas berjogging kat fatima jinnah park F9 aku terus pergi beli air mineral

perghhhh penat giler beb. lama giler gua tak berjogging pepagi mcm ni

kat islamabad neh kul 8 pagi lagi dah start panas nak mampus woooo

kena pakai topi ok. sebab baik la lady gaga ada temankan gua dengan bad romance masa jogging haha

lepas jogging terus menapak ke nursery berhampiran

hari tuh masa gua lepak2 kat serena hotel, ada perasan kat area pastry cafe tuh ada tanam pokok bunga lawa giler dowh

gua hengatkan bunga rose sekali bukan. mamat pastry tuh cakap tuh bunga2 musim panas di pakistan

memang lawa siot. terus gua teruja. bunga2 chenta layu di udara. eh ternyanyi bersama misha omar plak

ye lah kan dah nama pun musim bunga so kenalah meramaikan produk bebungan kat rumah kan

nanti bosan la palk. lagipun nanti senang la kalau nak lepak2 kat taman bunga

sambil menghirup teh elaichi dengan madu.

perghhhh harus boleh lepas seharian kat laman gua nanti ok

gua ada satu lagi target lepas neh

nak mengunjungi plak ladang pokok bunga matahari

dengar cerita pokok2 bunga matahari mmg ditanam secara meluas kat sini

sebab nak buat minyak dengan biji bunga matahari

dengan nak buat kuaci modo sekali kan. hehe ๐Ÿ™‚

lama siot tak makan kuaci modo yang merah tuh ok

korang cekidaut je la laman nurseri kat bawah neh

walaupun tak segah dan hebat di malaysia, namun aku rasa summer flowers islamabad mmg lawa la

memang cukop berwarna warni ok

aku siap belasah membeli tak hengat dunia punya tadi haha

siap terbelis ekali dengan pokok plum ok

aku perasan sekarang neh tengah musim bunga plum yang warna purple tuh kan

so kat mana2 pun pokok plum tengah berbunga dengan lebatnya

so sempat la nanti nak makan buah plum kot hehe

neh apa plak pokok berdaun kat atas nun eh

sekali tengok mcm pokok bendi, dua kali tengok pokok bunga rupa nya ok hehe

macam2 benda ada kat nursery neh ok. nak harap mali aku je bosan la kan

so baik aku beli sendiri pastu suruh dia tanam adjer senang sket kan hehe

giler lawa dowh bunga warna oren kat atas tuh kan

memang kaler favourite la tuh kan. hehe ๐Ÿ™‚

banyak gak la aku angkut warna oren. bosan ngan warna kuning ngan puteh ngan merah adjer kan

kalau ada warna biru kan ke bagus kan hehe ๐Ÿ™‚

aku belasah gak beli pokok puding sebab kat jasin mak aku ada tanam pokok puding yang banyak

so kalau tengok pokok neh boleh teringat halaman rumah kat jasin woooo

tapi puding kat sini kecik2 adjer lah. takdelah besar2 mcm kat malaysia tuh kan

takpelah janji ada daripada takde kan hehe ๐Ÿ™‚

pokok warna puteh kat atas tuh mcm pelik sket la kan

sebab kaler dia puteh pucat semacam adjer kot

ntah2 masa malam siap ada glow in the dark lagi kot. hehe ๐Ÿ™‚

sekali tengok mcm corals kat dalam laut pun ada gak neh

suka gak ngan warna merah hati kat atas nun

memang susah nak jumpa. agaknya rare species kot kan. hampeh adjer

apa2 pun nanti nak suruh mali aku meramaikan lagi pokok2 buah ngan pokok bunga kat laman aku

hampeh gak la mali. sekali ketuk baru nak buat

sungguh takde inisiatif sendiri betul la kan. hehe ๐Ÿ™‚

mak aihhhh lawa siot bunga warna biru kat atas tuh kan

siap ada iras2 purple lagi gitu

neh ada chance kalau nak buat nasi kerabu neh kan

kasi membiru sket nasi yang dimasak hehe ๐Ÿ™‚

aku rasa aku nak belasah beli bunga summers yang tahan lama sket la kan

so masa winter nanti dia akan hibernate bukannya mati terus kan

nanti summer tahun depan bolehlah dia berbunga lebat balik

kalau beli yang murah karang teruslah dia akan mati mcm tuh adjer masa winter nanti. hehe ๐Ÿ™‚

sekianlah sahaja laporan jalan2 kat islamabad hari neh

siapa kata kalau nak jalan2 kena pergi jauh2 kan. hehe ๐Ÿ™‚

jalan2 boleh jadi jalan2 sambil jogging kat fatima jinnah park F9 pastu gerak ke nursery terus

nanti lah kalau aku dah bosan jogging kat sini, aku bawak kamera nak amik gambar fatima jinnah park plak

ada banyak gate yang menarik. skulpture dalam F9 park pun cun2 siot

kalau ada tasik surelah lagi best kan. park neh mmg besar giler

semput ok nak habiskan dalam 8km dalam tuh. tuh baru half dowh. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 responses to “Summer Flowers Start to Bloom, Islamabad Nursery Centre, near Peshawar More!

  1. cantik giler bunga2 tu !!
    jelesss

    Reply

    KNizam Reply:

    mrrollies : berlambak la kat msia ok hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  2. cantik2 belaka…bunga merah hati tu nama apa ye? spesis bunga rose ke?

    Reply

    KNizam Reply:

    meria : bukan rose. bunga apa ntah ni heeh ๐Ÿ™‚

    Reply

  3. memang cantik la kan..
    tgok bunga2 warna-warni la kan..
    dah macam mat bunga dah kan..
    tp jg la pepandai lah kan..asal bunga warna biru gi buat nasi kerabu..
    suka2 tik jer kan…
    baper banyak kan la kan..

    Reply

    KNizam Reply:

    needa : ni mesti dah selalu makang ikang neh hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  4. ::: salam bro knizam [huhu] lama gak bro kat sana ye.. bro keje
    ::: ker kat sana? mestilah kot [huhu] yg penting bro ingat lagi
    ::: kat saya [hehe] terima kasih lawat blog saya tuh.. mmg sonok
    ::: dok kat tempat2 yg sejuk suam2 ni sbb boleh tanam pelbagai
    ::: jenis pokok bunga yg sukar ada di malaysia kecuali di tanah
    ::: tinggi, walaupon bermcm keadaan genting berlaku di sana..
    ::: saya pon sukeee kat pokok bunga merah hati nun tuh [huhu] &
    ::: yg kaler oren pekat, cantik lerr.. rumah saya takleh tanam
    ::: sbb area rumah ada byk perosak kaler putih sukee makan pucuk2
    ::: muda, tension jer beli pokok. kena beli pokok2 batang keras
    ::: jer [hehehe].. [p/s]: sapa lady gaga tuh? [huhuhu]..

    Reply

    KNizam Reply:

    zul : kerja la ya hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge