Sukkur Barrage (1923-2010), The Largest Irrigation Canal In The World, Feeding 7 Canals from the Indus River, Sindh Province, Pakistan

orang pergi beraya ke rumah2 sanak saudara2, aku singgah ke sukkur barrage hehe

apa lagi nak buat kat pakistan ni kan. dah la xde sedara mare kat sini

so dah lama sebenarnya aku nak singgah kat sukkur barrage ni

selalu nampak via flight ATR ke Sukkur Airport je kan. hehe

besar giler. feeding 7 different canals. check wikipedia nak tahu lebeh lanjut ok.

lebih kurang mcm terusan wan mat saman kat kedah nun la.

bagus la british buat barrage ni. sebab dulunya sindh ni mmg kering kontang

bila adanya canal system, barulah boleh ada plantation kan. hehe 🙂

– – – – – – – – –

source wiki

The Sukkur barrage (Sindhi: سکر بند )is a barrage across the Indus river near the city of Sukkur, Pakistan. It was built during the British Raj from 1923 to 1932 as the Lloyd Barrage to help alleviate famines caused by lack of rain. The barrage enables water to flow through what was originally a 6166 mile long network of canals, feeding the largest irrigation system in the world, with more than 5 million acres (20,000 km²) of irrigated land.

The retaining wall has sixty-six spans, each 60 feet wide; each span has a gate which weighs 50 tons.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 responses to “Sukkur Barrage (1923-2010), The Largest Irrigation Canal In The World, Feeding 7 Canals from the Indus River, Sindh Province, Pakistan

  1. chantekk pic bro..

    salam aidilfitri abg knizam dperantauan ittewww..

    Reply

    KNizam Reply:

    en_me : yang ni pakai digicam baru beli ni hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge