Son of Ahl-e-Sunnat Chief Shot Dead in Karachi (Dawn.com)

x habis2 lagi target killing ni rupanya. mmg sah2 la bahaya sekarang ni kan

ni kes kar karachi, aku ingat lagi kes target killing kat islamabad masa aku mula2 sampai last year

mmg horror la sekarang ni

source here

– – – – – – – – – –

KARACHI: In yet another incident of target killing, also sectarian in nature, the son of the Ahl-e-Sunnat Chief, Maulana Ghafoor has been shot dead in Nazimabad, Karachi on Thursday, police officials said.

Maulana Ghafoor himself is also said to be in critical condition.

Maulana Ghafoor was on his way to the court in the morning when two pillion riders approached his car and opened indiscriminate fire on him, reports DawnNews.

Maulana was near the A.O. Clinic in Nazimabad when his car came under attack.

Maulana Ghafoor’s son was killed in the incident, while Maulana himself is in critical condition at the Abbasi Shaheed Hospital.

Maulana Ghafoor has been affiliated with the banned sectarian organization Sipah-e-Sahaba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 responses to “Son of Ahl-e-Sunnat Chief Shot Dead in Karachi (Dawn.com)

  1. wooohhhh…. aku ingat hang buat live blog tadi. tergezut aku bro

    Reply

    KNizam Reply:

    man : haha xkan la aku nak letak nokia e71 aku selamba je kat army diaorang ni. ko biar logik2 sket. haha 🙂

    Reply

  2. hati hatilah bro..
    semoga selamat pulang ke Malaysia kelak..

    Reply

    KNizam Reply:

    jaws : hehe tengkiu2. lambat lagi nak balik msia ni hehe 🙂

    Reply

  3. Makin lame aku tgk ko dah jadi macam wartawan plak kat sane.

    Reply

    KNizam Reply:

    inertz : haha kali ni aku nak post semua blasts yg berlaku kat sini. almost daily ada blasts

    Reply

  4. naper kat sana asyik nak bom jer.. tak paham la diaorg nih.. agak2 tak puas hati jer bom… wahh..

    Reply

    KNizam Reply:

    nur : ntahla. dah malas nak komen hehe 🙂

    Reply

  5. Assalamualaikum,
    Saudara KNizam, bagus juga anda membuat laporan di sana. kalau boleh ulas panjang-panjang sikitlah, bukan sekadar paparkan laporan akhbar saja. Kami di sini ingin sangat mendengar laporan tepat dari negara saudara seIslam kita dari sana. Saya lihat anda ada potensi jadi wartawan (walaupun tak bergaji). Kalau boleh, anda buat satu jurnal, apabila balik nanti boleh buat buku untuk diterbitkan.

    Reply

    KNizam Reply:

    zainal : selama ni saya sembunyikan sahaja laporan negatif berkenaan pakista, hanya memapaparkan kisah2 menarik di sini sahaja. tapi kali ni mmg dah x boleh tahan. terpaksa juga letak di blog sebab dah ramai yg sms/emails tanya khabar bila kejadian sebegini berlaku. hehe 🙂

    Reply

  6. knizam berhati2 lah kat sana, dia orang nak bom sesuka hati aje.

    Reply

    KNizam Reply:

    noni : depa target gak certain tempat sebenarnya ya 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge