Solat Di Masjid Al Faisal Islamabad

Tetiba aku rasa mcm nak solat berjemaah di masjid terbesar di pakistan, masjid al faisal
Aku dah solat jumaat kat sini hari tuh, pastu rasa mcm x puas menikmati keindahan masjid al faisal neh kan
So aku minta driver hantar ke masjid al faisal untuk solat maghrib dan isyak
Alhamdulillah dapat solat dengan tenang dan aman di dalam masjid yang besar neh, memang indah senibina masjid neh kan
Nak masuk mcm biasa ada guard yang berkawal dan kena body search lagi
Mereka tiada pilihan kan, semua kenderaan kena park jauh drpd masjid. Ini penting untuk keselematan semua org
Unik sekali dan aku x pernah nampak mana2 masjid design segi2 mcm neh. Tiada unsur2 bulat di luaran senibina masjid pun. Hehe
Nanti kalau sempat aku snap lagi gambar masjid neh hari siang pula ya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 responses to “Solat Di Masjid Al Faisal Islamabad

  1. itu lah. sad thing with malaysia, islam = arab. pakaian, architecture, semua sekali.

    Reply

  2. nampak unik je masjid ni…

    Reply

  3. itu masjid? tak nampak mcm masjid. hehe…

    Reply

  4. menarik betul masjid tu
    nak tgk dalam masjid pulak!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.