Soalan2 Cepu Emas kat Blog Mutiara Hati. Hehehe Cubalah Jawab Ya !

tadi masa tengah berblog-hopping,

terjumpa blog pasal soalan2 am kat bawah neh kat blog mutiara hati.

cubalah korang jawab.

boleh ke tak ?

hahaha nampak cam senang.

tapi awas !

jangan tertipoooo

ni lah soalan dia.

  1. Apakah warna bulu beruang kutub?
  2. Berapalah tempoh masa “Perang 100 Tahun” antara England dan Perancis?
  3. Berapakah diameter gelanggang tinju?
  4. Topi koboi turut dikenali sebgai ‘Ten-gallon hats’. Berapa bilangan gelen yang mampu ditampung topi tersebut?
  5. Siapakah yang pertama menemui Frankfurter?
  6. Di atas kapal, lapan loceng dibunyikan menandakan waktu …..
  7. President Amerika ke -22 dan ke – 24 mempunyai ibu bapa yang sama tetapi bukan merupakan adik beradik. Bagaimana ini boleh terjadi?
  8. Orang Eskimo merupankan pemburu yang handal, tetapi mengapa mereka tidak memburu penguin?

nak jawapan ?

check kat sini beb !

ServerFreak Web Hosting Solutions

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 responses to “Soalan2 Cepu Emas kat Blog Mutiara Hati. Hehehe Cubalah Jawab Ya !

  1. mox dapat 1 ja yg betui 🙁

    Reply

  2. Hahaha, dapat jawab betul number 3, 5 dgn 8 😀

    Mr Ah Fa’s last blog post..Apa nak buat dalam keadaan yang tertekan?

    Reply

  3. huuu saya pon tak dapat jawab…tak nampak mudah langsung soalan neh…

    aishah’s last blog post..Kaki dan lengan…

    Reply

  4. cheish…

    harus ku extend kd org lainsoklan2 ni huhu

    Reply

  5. mox : hahahah oklah tuh 🙂

    mr ah fa : heheheh lagi bagus 🙂

    aishah : heheheh mmg susah ke eh 🙂

    kawaii : extend jgn x extend 🙂

    Reply

  6. Wah..dah siap… patut la tinggalkan comment testing kat blog aku…. tanya sket bleh… kawaii desu kat atas tu KD lah kan?

    Reply

  7. ha..ha.. satu pun tak betul .. bengap gak aku ni

    azwanhadzree’s last blog post..Make Full Use of Your About Page

    Reply

  8. mpro : hahaha. saper lagi dowh. haha 🙂

    azwan : hahahha hampeh ja la ko neh. huhu 🙂

    Reply

  9. nak buat macam mana, baca sekali je .. tak fikir apa pun .. kalau aku gunakan ni utk interview …mesti fail calon-calon yang menghadirinya dan mereka akan menyumpah2 sebab minta kerja IT, kena jawab soalan macam in

    azwanhadzree’s last blog post..Iron Man, Movie Trailer & The New Avengers

    Reply

  10. azwan : hehehhe cuba la buat experiment sekali. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge