Snow Photography Tips 2012 – Walaweiiii Dah Tak Sabar La Nak Main Salji !

tahun lepas aku main belasah je snap salji dengan digicam sony

tahun ni lepas dah ada dSLR ni kena la belajar sket2 kan. white balance? apakah!

nak cober dSLR ni pun bukannya senang. kalau snow tebal sangat susah gak ni

apa2 pun mari kita belajar dulu cara2 nak snap gambar dalam snow yang cun melecun!

sebenarnya susah jugak la nak snap pic dengan video dalam snow ni tau

sebab area keliling memang putih je. so camera akan confuse dgn white balance

kalau snap pakai flash terus gambar akan jadi gelap. tapi kalau pakai flash boleh nampak salji!

lagi satu kena cover camera gak takut mist dengan basah sebab salji ni basah sebenarnya hehe 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge