Silent Mode @ Gleneagles Intan I & II

19.09.2008 @ 2000hrs

called my bro at politechnic port dickson. tanya nak balik jasin ke idak ? dia cakap ok boleh jugak. so bagitau dia suruh standby

19.09.2008 @ 2359hrs

craved for starbucks frappuchino post watching the latte@8. haish! kena drive ke ampang la rasanya. hampeh. tutup la plaks. takkan nak pergi dome or coffee bean kot. cancel plan. balik rumah. kecewa. haha

20.09.2008 @ 0100hrs

malas nak blog. just filled up the shoutbox. ngantuk. tidur. ingat nak masak maggi dengan sotong kurita dan udang harimau kertas. semua ingredients dah ready. tinggal nak campak dalam api kuali adjer. zzz zzz zzzz. tidur dengan lena sambil bulan penuh kat luar tingkap.

20.09.2008 @ 0300hrs

pak usu sms bagitahu pakcik ada kat gleneagles intan ampang. possible of kene masuk op theatre this morning. mungkin ada pendarahan kat brain. not sure yet. still tidur dengan lena. x perasan that sms. dalam kepada hanya terfikir nak balik jasin menikmati masakan ibu. zzz zz zzzz

20.09.2008 @ 0500hrs

mom called from jasin. still in mamai mode. half sleep. sleep phone talking ? in mamai mode tuh plak, mom bagitahu yang pakcik kat hospital. tak perlu balik jasin. just be at the hospital at 0900hrs. ok. in mamai mode letak phone. terlupa terus pasal maggi sotong & udang kertas. zzzz.zz.zzzzz

20.09.2008 @ 0645hrs

bangun tidur. suboh. check sms. read the important sms from pak usu. this must be a serious case. cancel the trip to balik jasin. mandi2 and then tried to call hospital. tak berjaya. haish!

20.09.2008 @ 0830hrs

drive straight to gleneagles intan ampang. aku rasa aku tahu kat ner. dulu aku pernah beli gloria jeans kat sini. not sure whether that gloria jeans ada ke idak.

20.09.2008 @ 0900hrs

sampai kat hospital. terus ke info counter check which ward. icu ! terus ke 1st floor. degupan jantung makin kencang. icu ? this must be a serious case. terus naik ke tingkat 1

20.09.2008 @ 0910hrs

pak usu ngan mak usu dah ada. 4 anak buah pun ada. mereka sungguh girang di hospital. mungkin mereka belum mengerti apa yang berlaku lagi. makcik pun ada. makcik x nampak ceria. lepas salam nak masuk melawat pakcik tapi tak boleh since visitors only allowed at 1000hrs.

20.09.2008 @ 0930hrs

pergi beli paper dulu sementara menunggu kul 1000hrs. masa berlalu begitu lama.tuhan saja mengetahuinya.

20.09.2008 @ 1001hrs

masuk jumpa pakcik. pakcik nampak sihat. blood pressure ok. cuma dia bagitau doc suspect ada bleeding dalam brain dia. do tengah hari ni nak buar ct scan ngan mri. alhamdullilah. glad to see him in jovial mode despite what happened.

actually pakcik rasa pening2 lepas meeting semalam. then member dia bawak ke dispensari. dispensari refer to pantai medical centre. then malam tadi pantai refer to gleneagles intan ampang

20.09.2008 @ 1030hrs

quite a number of the relatives sampai. mak itam/pak itam sampai dengan nenek. pak ngah & mak ngan dengan uncle din (keramat). mak ude pun ada. pak mie puna ada from cheras. tok pal ngan abg yie/wife pun sampai gak. ramai dah sampai ke hospital. ayah ngan mama pun dah sampai. adik aku pun sampai from sg buloh.

20.09.2008 @ 1200hrs

pakcik buat mri ngan ct scan. semua menunggu dengan sabar.

20.09.2008 @ 1300hrs

pak usu bagi tau yang doc advised to do the op. at least we can prevent that bleeding area from further damaging the brain. pakcik nampak cool. sekarang semua kena tawakkal.kena banyakkan berdoa ke hadrat Ilahi. ujian sebegini tidak mengenal siapa. mungkin kita mungkin anda yang akan menghadapinya.

20.09.2008 @ 1700hrs

ayah & mama balik ke melawati. aku ngan adik aku beli juadah kat pasar ramadhan melawati. semua berbuka kat taman melawati. nadia nak roti john. wai nak laicheekang. semua dapat ditunaikan.

20.09.2008 @ 2030hrs

malam ni lepas terawih kena berdoa lebih sket. berdoa agar pembedahan pada isnin ini berjaya. there’s a big risk for this op. mungkin aku kena lebih baca quran dan yaasin. masjid kat taman melawati malam ni rasa macam lagi sejuk daripada biasa. ke aku yang rasa sejuk ni ?

21.09.2008 @ 1100hrs

ayah & mama balik jasin. nak singgah hospital and then nak hantar nadia ke mozac dulu. i will go to the hospital later. kesian kat makcik. mungkin nak stay kat hospital lama sikit hari ni.

aku harap segalanya ok this monday

i’ll drop by at the hospital after works this monday. might berbuka puasa kat hospital dengan adik aku sekali. berbuka kat mana2 pun boleh. even kat bawah tuh ada dome. kat situ pun ada cafe. surau pun ada. alhamdulillah.

——————————-

psssttt – hope these short snippets explain the hiatus of this blog.

i need to be in a silent mode as for now.

thanks ๐Ÿ™„

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

38 responses to “Silent Mode @ Gleneagles Intan I & II

  1. semoga pakcik kau akan selamat menjalani pembedahan. aku panjatkan doa untuk itu. amin…

    ps: i’ll miss ur makan2 & jln2 entry

    aeropama dot com’s last blog post..Google Analytics: Gunakannya Untuk Bina Readership

    Reply

  2. ya semoga semuanya berjalan lancar dan dapat kembali ke pangkuan keluarga dengan selamat dan sihat.

    ya lah lagi pun dah nak raya kan!? aku doakan kesejahteraan pakcik kau juga.

    megat’s last blog post..Bajet 2009, Kerajaan Prihatin Kepada Rakyat?

    Reply

  3. aero : thanks aero ๐Ÿ™‚ aku ada kat hospital neh. takleh nak update banyak sangat plus ramai orang. nanti lepas op, aku resume balik ngan normal entries ya ๐Ÿ™„

    Reply

  4. megat : thanks bro ๐Ÿ™‚ memang kami semua mengharapkan beliau cepat sembuh selepas pembedahan esok nanti. doa2kanlah ya ๐Ÿ™„

    Reply

  5. Salam Knizam. Sorry to hear abaout your pakcik. Let’s pray for the success of his operation this Monday and also for his speedy recovery. Just hope and pray that everything will be fine, insyaallah! Amin….. Be there by his side whenever you can! Just don’t want the thing that happened to me 2 years back happen to you this time!Too sad when I come to think about it!

    Myza’s last blog post..Coming Soon……. My Hari Raya Project !

    Reply

  6. sesgt la packed mase ko ni zam…
    insyaallah takde bende yg tak baik berlaku…
    doa dan tawakal..

    BaniHassim’s last blog post..Mencari Malam Al-Qadar…

    Reply

  7. ohh.. patut a senyap jer.. Semoga selamat segala pembedahan yg diperlukan.. dan xder side effect..

    smaelz83’s last blog post..Once Upon A Time in School

    Reply

  8. Doaku masuk spam..

    smaelz83’s last blog post..Once Upon A Time in School

    Reply

  9. myza : thanks. semua tengah berdoa sekarang ni. i might blog from the hospital (if times and resources permit). thanks again โ—

    Reply

  10. bani : terima kasih banyak2 ๐Ÿ‘ฟ sama2lah kita berdoa kan. ๐Ÿ™„

    Reply

  11. smaelz : terima kasih…. ๐Ÿ‘ฟ

    Reply

  12. smaelz : ok aku dah demarked tadi. hehe thanks โ—

    Reply

  13. salam bro…
    terkejut kita bila baca lompat2… ingat awak yg hospitalized…
    kinda remind me of what happened to me last week… a dear friend coma for more than a week sebab berlaku pendarahan di otak.. baru meninggal yesterday. ๐Ÿ˜ฅ tapi Arwah SLE (lupus)

    hope ur uncle ok. pendarahan di otak akan sebabkan blood clog… mula2 mmg tak detect and tak arsa apa2 but tetiba je peninga la pengsan la… sebab darah beku tu menghimpit certain area di otak dari berfungsi dgn baik…

    actually wich part yg ada bleeding tu???
    … op lah secepat mungkin… semoga Allah mempermudahkan urusannya

    Insya Allah…

    kawaii_desu’s last blog post..Al- Fatihah…: when the heart stops beating..

    Reply

  14. Semoga mereka sihat sentiasa..

    Eh ko budak Jasin ke Nizam?? Apsal aku tak tau ni…Aku budak Kesang , ..

    zool’s last blog post..Sekadar Gambar

    Reply

  15. salam nizam..
    banyak kan bersabar..
    moga segalanya kan lancar..
    banyakkan berdoa..

    azza’s last blog post..tapai pulut berbalas bekas..

    Reply

  16. tapi still sempat pikir pasal gloria jeans, coffee bean, dome kan? heheh..

    all the best bapak itik

    Reply

  17. Salam Knizam. Harap it’s just a blood clot in the brain, nothing serious than that! It’s not a tumour right? Whatever that has to do with the brain, the risk is still there. Anyway, Myza doakan pakcik Knizam will be just fine, Amin… My late Head of Language Department, died of brain tumour 2 years ago! It’s so sad and sudden! Detected in Dec 2005, passed away in February 2006, after she had an op to remove the tumour. Well, I’m not making you scared with this ok! Take care n keep on blogging wherever u are!

    Myza’s last blog post..Coming Soon……. My Hari Raya Project !

    Reply

  18. kawaii : not sure which part. not there when the doc gave the briefing. just kena tunggu esok nyer op je. ๐Ÿ™

    Reply

  19. zool : thanks zool. yep aku nyer kg kat jasin. kat area kg terentang. tapi most of the time aku dok kl je. hehe ๐Ÿ˜

    Reply

  20. azza : thanks a lot! ๐Ÿ˜ณ

    Reply

  21. joe : haha banyak la ko. so confirm la ko takde kat manjung ek ? ๐Ÿ™„

    Reply

  22. myza : tomorrow’ll be a tough day for us. thanks :confusedlot:

    Reply

  23. Salam Knizam. I’ll understand and I hope that all the family members will be there to give the fullest support to your uncle. He really needs you guys this time! Be there for him! Semoga semuanya berjalan lancar esok, insyaallah! I know how you feel! It’s a tough time for all of you in the family!Let’s hope for the best!

    Myza’s last blog post..Coming Soon……. My Hari Raya Project !

    Reply

  24. Aku doakan semoga pakcik awak tu cepat sembuh ek.. aminn

    Adry’s last blog post..How a friend can make a differenceโ€ฆ

    Reply

  25. semoga semuanya akan jd baik2 belaka….

    shaxx’s last blog post..How Many Arms Are There?

    Reply

  26. moga pakcik kau selamat…berkat ramadhan n syawal nie..
    oo..kau dak jasin yer dak nizam..aku selalu gi sana dulu..gi kesang..

    xmindfreakx’s last blog post..Simple Tag

    Reply

  27. moga pakcik bro cepat sembuh, amin.

    izzat’s last blog post..Quick Updates

    Reply

  28. semoga selamat semuanya…
    sama2 la kita berdoa…aminnn…

    amoi’s last blog post..Koleksi Iklan Petronas

    Reply

  29. uiks! tetiba ja
    mcm2 leh jadi bila kita tak jangka kan?

    semoga pak cik awk cepat sembuh ๐Ÿ˜€ amin

    Adila’s last blog post..Selamat Kembali ke Sekolah!

    Reply

  30. Ooo.. raya tak balik kg ker???

    zool’s last blog post..Air Kelapa

    Reply

  31. myza : thanks for the word. alhaldulillah beliau dah selamat menjalani pembedahan. ๐Ÿ˜€

    Reply

  32. adry : thanks adry. semoga makbul doa kalian โ—

    Reply

  33. shaxx : alhamdulillah semuanya dah selamat. sekarang tinggal nak tunggu recovery je. thanks! ๐Ÿ˜€

    Reply

  34. xmindfreak : thanks for the words. hanya Allah sahaja yang mampu membalasnya ๐Ÿ˜ณ

    Reply

  35. izzat : thanks izzat. sama2 aku mengaminkan doa kalian ๐Ÿ™„

    Reply

  36. amoi : thanks amoi. ๐Ÿ™‚

    Reply

  37. adila : thanks . mmg tak dijangkakan. sekelip mata je berlaku. tapi sekarang dah ok. dah sedar dah. alhamdulillah ๐Ÿ™‚

    Reply

  38. zool : balik bro. aku balik isnin rasanya. hehe ๐Ÿ˜€

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge