Short Film : Gadoh (2009)

hehe giler kuning merata2 siot website short film gadoh neh

memang terujalah kalau melawat website dia kat bawah neh

pasal gadoh2 sahaja ok. hehe ๐Ÿ™‚

design yang cun kan

memang simple pakai dua kaler adjer – kuning dan hitam

check out the trailer below ok

– – – – –

Synopsis
Gadoh tells a story of a group of teenagers who fought each other along racial lines; a cycle of hatred and violence further escalated by their environment and school system.

What was to be a quick resolution to improve the schoolโ€™s bad image, was taken as an opportunity for one teacher who believed that real change was possible. She ropes in the help of an old friend and reluctant maverick theater activist for this arduous task.

Is there hope amidst the cycle of discrimination that surrounds us?

Watch Gadoh for their story, and what it may very well tell us about ourselves.

Movie Info:
Duration: 70 mins
Director: Brenda Danker, Namron
Producer: Anna Har
Production Company: Big Pictures Productions
Supported by Pusat KOMAS
Starring: Namron, Nicholas Liew Davis, Zahiril Adzim, Amerul Affendi and Maya Tan Abdullah
Language: Bahasa Malaysia with English/BM subtitles
Poster design by: Alexdrina Chong, Lucid Design Collaborative Studio

– – – – –

tapi cukop nampak cool kan gadoh neh !

sayang takde full film.

kalo x surelah aku dah beli tiket. hehe ๐Ÿ™‚

ada sapa2 nak gadoh ?

haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 responses to “Short Film : Gadoh (2009)

  1. macam ramai muka baru je..trailer nampak menarik..hohoho

    Reply

    KNizam Reply:

    izzat : semua muka baru kecuali namron la kot. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  2. Cerita Malaysia? Gempak Cool ๐Ÿ˜‰

    Reply

    KNizam Reply:

    adam : yep cerita malaysia. malaysia bulleehhh !

    Reply

  3. citer pasal budak skolah….memang sonok gak….si NAMRON tu memang kerap berlakon dlm short filem

    Reply

    KNizam Reply:

    kisah : hehe namron berlakon. mmg cool kan ๐Ÿ™‚

    Reply

  4. nampak cambest.. scene gaduh kalau nmpak real mesti best.

    Reply

    KNizam Reply:

    just : hehe short film je ni. jangan terlalu berharap. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  5. harapnye scene gaduh mmg nampak gaduh. jgn jadi cam cerita melyu kat tv3 time malam,gadoh mulut je manjang….hehe

    Reply

    KNizam Reply:

    wan : haha tuh namanya pun lakonan kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  6. Wah macam best ni, Melayu gaduh ngan Cina, ni untuk tayangan filem atau telefilem jer?

    Reply

    KNizam Reply:

    rjuna : short film je la. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  7. tak pasal2 kat luar melayu ngan cina gaduh lak. huhu
    apoo punya flm laa.

    Reply

    KNizam Reply:

    hamid : ishhhh x baik la camtuh kan

    Reply

  8. Filem ni tak influence orang lain untuk jadi racist ke? Cam sucks.

    Reply

    KNizam Reply:

    myxor : hehe tak la kot. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  9. aku dah tgk dah filem ni. mmg best! cam natural gler diorg blakon.. takde rase janggal ble tgk.. ade gak scene yg buat “terasa” gler… tapi tu semua pengajaran.. mmg rekemen gler korang tgk cter ni!

    Reply

    KNizam Reply:

    pulser : waahhhhh sempat tengok ek. cool ๐Ÿ™‚

    Reply

  10. cerita gadoh 2009 ni mmg best la… bnyk unsur didaktik dlm film ni…
    aku support cerita ni… 1st time ar tgk cerita mlayu yg bley buat kita bfikir n pndapt pribadi aku, cerita gadoh ni mmg bkualiti klu nk d bandingkan dgn film2 lain…

    Reply

    KNizam Reply:

    pu3deja : hehe aku pun belum sempat nak tengok lagi neh. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  11. memabg best gler citer ni…aq siap download lg….mmg best…part4…knape larh diorang x luluskan citer ni??

    Reply

  12. aku dah tengok cerita ni. memang sedap dan menggambarkan kepincangan yang sebenar2nya di dalam kehidupan pelajar dan juga masalah dalam sistem pendidikan negara kita. messages dia mmg kuat. si namron ni nampak apa yg sebenarnya berlaku.

    Reply

    KNizam Reply:

    baguih : wahhh mmg best ek ๐Ÿ™‚

    Reply

  13. Aku salute Namron….ni lah cte malaysia yag aku tunggu2……best….sepatutnya tak kena banned…rugi ar kalau masyarakat malaysia tak tgk…..

    Reply

  14. cite ni mmg bodoh…………influence org lain jd racist…..bangang babi pnye director!!!!saje je nk cetus isu perkauman……cm mne lar si namron bodoh nih bleh jd director…dh lar selekeh!!!!hampeh!!!!

    Reply

  15. Cerita macam ni la patut slalu keluar kat Malaysia. Nampak sikit apa yang berlaku dalam masyarakat ni, dan amik pengajaran. Bukan terus hidup nak tutup kebenaran.

    Reply

  16. nie salah satu medium tuk memberi kesedaran tntg situasi sebenar negara kita.. kita sepatutnya amek dari sudut positif… xbley bfikiran sempit menilai perkara cm nie.. menyindir sistem d skolah yg hanya tahu menghukum bkn mencari jln penyelesaian.. ๐Ÿ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge