setia alam surroundings. hehehehe :)

hari tu masa aku gi sales office dan jalan2 area setia alam untuk kali ke-3 dalam minggu lepas, aku sempat snap a few pics kat area setia alam township ni. hehehheh memang dah matured la a few areas. pokok2 pun dah besar. rumah yang dah siap mmg cantik2. tak sabar down nak tunggu Q4 2009. hahahahahahhah saya sudah gila rumah! siapa mau derma rm300 kat saya? heheheheehehheh

lepas tol setia alam nkve korang akan nampak bukit neh. pandai sp setia market tempat dia dengan design setia alam and setia eco-park tuh. hehehehehehe mmg unik lar. harharhar 🙂

aku rasa semua menara neh pasal telecommunication neh. sure ada yang maxis ngan celcom dan x lupa digi nyer. hehehehe kalau tak sure la takde line semua hp tuh kan. lepas neh sure dok kat atas kedai2 yang dah siap tuh kan. heheheeh

hah? police beat? cam dalam movie ngan drama kat astro jer police beat tuh. sure la bukan balai polis yang besar kan. sure cam pondok polis jer. tapi naper panggil police beat? paperpun cam best gak la nama tuh kan. heheheheh

ni dia punya recreational park yang baru. aku belum sempat masuk dalam lagi sebab everytime aku datang sure la hujan or panas giler. nanti la kalau aku ada masa aku jalan2 and then amik gambar area recreational park neh eh. kat depan tu suppose ada rumah 22×75 tapi belum launch lagi. dengar cerita harga akan start ngan rm350k. perghhhhh mahal siot. baik aku angkat corner lot satu kat murraya 2 dengan harga camtu kan. heheehheeh


eh ada bean deco la. cam best je kan 🙂

ni la dia police beat tadi neh. bapali polis kecik je.  nak kata pondok polis tak nampak macam pondok polis plak kan. heheheheheheeh aku rasa ni mmg balai polis tapi mini version kot. anyway hopefully masa aku masuk 2009 nanti dah ada balai polis yang besar. rasa selamat la sket kalau pindah sini nanti kan .hahahahahahaah


kalau korang pusing kiri lepas sales office tu korang akan nampak row oh terrace houses yang ni dulu. dah siap. dah ada orang duduk pun. nampak lawa la plak design ngan kaler dia kan. hehehheehe kalau la aku cepat dulu. sure la merasa dok tahun 2007 ni kan. hahahahhahah


kalau korang perati, jalan besar pun dah siap, pokok pun besar and nampak matured. ni yang aku suka pasal sp setia. dia pandai buat landscape and then dia jaga area surroundings township neh. sebab ni la aku hampir2 nak terbelu rumah kat area bukit indah kat jb area perling ke ptp dulu tuh. hehheeheheheh



bus stop pun dah ada walaupun aku tak nampak mana2 bus yang lalu-lalang kat area setia alam neh. mungkin lepas ni banyak la bas kot. sekarang tak ramai lagi yang masuk duduk kat setia alam neh. slow2 la kan. heheheheh harap2 ada la plan nak buat lrt yang masuk ke setia alam. so ok la jugak kan. sure heaven and best kalau ada lrt direct  ke kl. hehehehehehe


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge