Setia Alam Landscaping Competition 2009

hehe tanah sekangkang kera ada hati plak aku nak masuk

hehe tunggulah rumah siap nanti. huhu

aku rasa bagus gak la setia alam buat contest camni kan

boleh lah bagi chance rumah2 nak masuk bertanding

dapat hadiah lagi dowh. best kan

so takdelah buat landscape lawa. air terjun segala bagai

dapatlah jugak hasilnyer

tapi serius la aku memang nak nak buat garden nanti. hehe ๐Ÿ™‚

nak buat kolam ikan koi sekali dowh !

last sekali aku bela ikan koi kat pasir gudang masa 2003

pastu setakat bela ikan2 kecil je dalam aquarium

rasa x puas la kan. hehe ๐Ÿ™‚

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 responses to “Setia Alam Landscaping Competition 2009

  1. Sejuk mata memandang…mesti bestkan minum petang kat garden buatan sendiri sambil melihat ikan koi berenang2..aminnnnnnn…… semoaga tercapai hajat..

    Reply

    KNizam Reply:

    maria : hehe tu la kan. best je lepak2 sambil minum teh kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  2. apalagi.. rumah siap nanti masuk la.. prize pun boleh tahan..
    we all plan to have this every year.. by time rumah kau siap, hadiah lagi menarik kot.. ๐Ÿ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    zam : hehe banyak benda nak kena buat masuk rumah baru ni. hehe ๐Ÿ™‚ penat la aku nanti. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  3. kat umah ada ikan koi dulu.. tapi tetiba power trip.. masa tu balik kg.. balik kl dah………………………. kuak lentang semuanya.. dia punya filter tak gerak so O2 tak masuk dengan baik. sian diorang ^_^

    now ada ikan kaloi indo seko.. lagi besar dari lappy K neh -_-“

    Reply

    KNizam Reply:

    tmu : yep ikan koi mmg sensitif sket. aku pun dulu masa kat jb pernah kena mcm ni. tapi tak semua la yang mati kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  4. gaya rumah yang sebegini memang best…persekitaran yang menenangkan…tapi kena rajin jaga laaa

    Reply

    KNizam Reply:

    hazman : hehe tu la kan. kena la tukar air selalu. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  5. aa tak semua ikan mati.. tinggal ikan bandaraya je yang idup

    yang koi tu mati semua…

    Reply

    KNizam Reply:

    tmu : hehe ikan bandaraya mmg survivor la kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  6. kalau filter bagus cara dia dan method, air tak yah tukar selalu.. ada K tengok dia tak tukar air 6 bulan.. dasat woo

    Reply

    KNizam Reply:

    tmu : hehe yep betul aku pernah tengok filter harga 1k yang boleh tahan setahun air dia. cool kan. ehhe ๐Ÿ™‚

    Reply

  7. hahaha 1k siot ^_^

    Reply

    KNizam Reply:

    tmu: hehe tu la. mahal then boleh tahan lama filter ngan pump tuh. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge