Senarai Iklan-Iklan Hari Raya Aidilfitri Yang Menggamit Nostalgia, Lawak Pun Ada, Wajib Ditonton !

oklah hari raya pun dah nak dekat kan

minggu neh surelah semua tengah mood raya je kan. hehe πŸ™‚

surelah korang semua tengah sibuk giler nak membuat persiapan hari raya

setiap kali menjelang raya, mesti kita akan dihidangkan dengan koleksi iklan2 yang menggamit nostalgia kan

ada iklan yang sedih, sayu. ada juga yang gembira, lawak pun ada! hehe πŸ™‚

saksikanlah senarai iklan2 hari raya yang aku dah compile kat bawah neh

semua2 nya best2 belaka ok. hasil idea anak2 tempatan yang berkualiti dan boleh dibanggakan

malaysia, truly asia!

– – – – –

iklan hari raya aidilfitri 2008 – petronas

iklan hari raya aidilfitri 2007 – petronas

iklan hari raya aidilfitri 2006 – petronas

iklan hari raya aidilfitri 2005 – petronas


iklan hari raya aidilfitri 2004 – petronas

iklan hari raya aidilfitri 2003 – petronas


iklan hari raya aidilfitri 2002 – petronas


iklan hari raya aidilfitri 2001 – petronas


iklan hari raya aidilfitri 2000 – petronas


iklan hari raya aidilfitri 1999 – petronas


iklan hari raya aidilfitri 1998 – petronas


iklan hari raya aidilfitri 1997 – petronas

iklan hari raya aidilfitri 1996 – petronas


– – – – –

iklan hari raya aidilfitri 2008 – tv3


iklan hari raya aidilfitri 2007 – tv3


iklan hari raya aidilfitri 2006 – tv3


– – – – –

iklan hari raya aidilfitri 2008 – candid syndrome – surat ibu!


– – – – –

iklan hari raya aidilfitri 2001 – marjerin daisy

– – – – –

iklan hari raya aidilfitri 2008 – wimax – jangan salah kampung!

– – – – –

iklan hari raya aidilfitri 2007 – proton


iklan hari raya aidilfitri 1989 – eon – selamat hari raya jamal abdillah & ramlah ram

– – – – –

iklan hari raya aidilfitri 2004 – kurnia insurans


iklan hari raya aidilfitri 2003 – kurnia insurans


– – – – –

iklan hari raya aidilfitri 1996 – marlboro

– – – – –

iklan hari raya aidilfitri 2009 – tm


iklan hari raya aidilfitri 2008 – tm


iklan hari raya aidilfitri 2007 – tm


– – – –

iklan hari raya aidilfitri 2007 – kfc


– – – – –

iklan hari raya aidilfitri 2007 – pnb


– – – – –

iklan hari raya aidilfitri 1989 – salem

– – – – –

iklan hari raya aidilfitri 1983 – benson & hedges

– – – – –

iklan hari raya aidilfitri 2007 – majlis keselematan jalan raya (mkjr)

– – – – –

iklan hari raya aidilfitri 1989 – mas

– – – – –

iklan hari raya aidilfitri 2008 – JKJR/MOT – stressful journey! tengok!

iklan hari raya aidilfitri 2008 – JKJR/MOT – perfect journey!

iklan hari raya aidilfitri 2008 – JKJR/MOT – orang buta pun tahu melintas jalan dengan berhemah ok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

32 responses to “Senarai Iklan-Iklan Hari Raya Aidilfitri Yang Menggamit Nostalgia, Lawak Pun Ada, Wajib Ditonton !

  1. Wah, sungguh nostalgia.
    Ghajin tul en KN nih yer.
    Caiyolah. πŸ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    eriyza : hehe senang sket nak tengok dalam satu page kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  2. bro… template lu sama cam gua… tapi gua baru lg dalm dunia blog.. mentak tunjuk ajar yer…

    Reply

    KNizam Reply:

    lanun : hehe just keep on blogging adjer. hehe πŸ™‚

    Reply

  3. gua harap gua punya blog popular mcm lu.. ada free time jom tgk blog lanun k.. any koemn teguran lanun tak kesah…

    Reply

    KNizam Reply:

    lanun : hehe blog jgn padat sangat. make sure rileks dan simple2 adjer. hehe πŸ™‚

    Reply

  4. mak aih banyaknya. rajin ko kumpul iklan raya ni.

    memang mendatangkan nostalgianya yang tersendiri apatah lagi ada kenangan disebalik iklan-iklan tersebut πŸ˜‰

    Reply

    KNizam Reply:

    megat : hehe senang sket aku nak check balik iklan2 neh kan. sekarang semua berterabur kat internet. hehe πŸ™‚

    Reply

  5. wah wah..
    rajin betul ko ye.
    baguslah. dpt kembalikan nostalgia kecik2 dulu

    Reply

    KNizam Reply:

    amirez : hehe senang sket nak tengok dalam satu blog post kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  6. Bro,

    Iklan “Upih” sebenarnya bukan daripada MKJR, itu datang daripada JKJR/MOT.

    Just FYI, iklan tu ada 3 siri
    – Upih
    – Chicken
    – Chairs

    Salam Aidilfitri πŸ˜‰

    Reply

    KNizam Reply:

    syarif : owh ye ke. nanti saya betul kan. susah betul la nak jumpa yang version chicken ngan chairs. ada link ke eh ?

    Reply

  7. Petronas 2009 tak ada?

    Reply

    KNizam Reply:

    afyan : petronas so far belum keluar lagi rasanya ya πŸ™‚

    Reply

  8. semangat betul saudara kita nak raya ni erk….

    Reply

    KNizam Reply:

    kita : hehe semangat nak blogging sebenarnya. hehe best kan iklan2 neh semua hehe πŸ™‚

    Reply

  9. i like it braderr.. mmuaaahh

    Reply

    KNizam Reply:

    luth : hehe i like them all too. hehe πŸ™‚

    Reply

  10. tahniah.

    saya ada ambil satu iklan raya dari sini untuk blog saya.

    Reply

    KNizam Reply:

    safiudin : hehe amik semua pun takpe. hehe πŸ™‚

    Reply

  11. banyaknyerr ..

    Reply

    KNizam Reply:

    en_me : hehe tuh la kan. semua best2 belaka. hehe πŸ™‚

    Reply

  12. uwah steady ar bro knizam dapat kumpulkan semua koleksi iklan raya.

    mmg diantara iklan ini mempunyai pengajaran dan pedoman utk direnungkan bersama. sepatutnya pihak media terutama tv patut kerapkan mengeluar iklan diwaktu musim perayaan.

    p/s; paling meminat iklan-iklan daripada petronas.. syahdu

    Reply

    KNizam Reply:

    zaki : hehe semua suka ngan iklan2 petronas kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  13. semangatnya nak rayaaa… memang tip top iklan raya kompilasi…

    nih ada satu pasal pembikinan iklan tersebut…

    asyik cut! cut! cut! aje…

    Reply

  14. abdfatah : hehe wahh thanks ok, cool πŸ™‚

    Reply

  15. Ambek kau. Sekali 1 kapal iklan raya dicampak dalam 1 page. Aku paling ingat ombak jahat.

    Reply

    KNizam Reply:

    drhouse : haha senang sket kalau lepas neh aku nak tengok kesemua iklan2 tuh kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  16. Koleksi terbaik!!!

    Reply

    KNizam Reply:

    miga : hehe koleksi nostalgia menggamit kenangan ni hehe πŸ™‚

    Reply

  17. masih ingat tak? dulo2 ade satu iklan ni.. rase nyer EON punye la..
    yang budak2 naik kereta kayu nak balik kampung.. then siap kena tahan n polis traffic lagik.. ” ASAL LAMBAT?…. TRAFFIC JAM “..
    jenuh mencarik tak jumpe2…

    Reply

    KNizam Reply:

    inn : ingat iklan tuh tapi dah cuba cari x jumpa la plak ya hehe πŸ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.