Semakin Lama Semakin Niche Blog Kita … Tanpa Kita Sedari Plak Tuh… Hehe :)

korang perasan tak apa yang aku perasan

setiap hari bila kita tulis blog, kita akan perasan

kita akan perasan yang kita akan semakin meng’niche’kan blog kita

macam aku bila aku tulis blog memang aku dah set dalam kepala

nak tulis pasal jalan2 cuti2 malaysia dengan jalan2 carik makan

tapi kadang aku merojakkan jugak blog aku dengan mcm2 benda

ada it lah, ada latest newslah ada weird ramblings lah…. mcm2 ada !

tapi tanpa aku sedari memang blog aku dah makin niche ke jalan2 carik makan ngan jalan2 cuti malaysia

walaupun aku dah ada specific blog pasal jalan2 carik makan (read: makanmalaya.com) aku rasa mcm tak best kalau still tak masukkan jalan2 carik makan dalam blog neh kan

korang perasan ke ?

ke aku yg perasan … haha

korang pun aku tengok mcm tuh jugak.

mula2 mungkin korang akan merojakkan keadaan

tapi lama kelamaan korang akan semakin niche

tu sebab kadang2 aku rasa kalau…

  • korang nak tengok blog jalan2 cuti2 malaysia kita ada blog dr shah + beruang madu
  • korang nak latest info pasal emails segala2nya kita ada oh! bulan
  • korang nak feel penulisan kreatif dalam bahasa melayu yg memang bagus korang pegi je kat blog mohd ismail + megat
  • korang nak blog jalan2 carik makan korang singgah ke blog kikilulu
  • korang nak tengok kehijauan blog yang giler kentang, singgah ke topotato
  • korang nak snippets apa yang berlaku kat malaysia singgah ke blog zamztheblog rss sebelah kanan bawah nya sungguh panjang ! haha
  • korang nak darkside and penuh dengan wicked mind, tanpa segan silu sila ke noktahhitam
  • penulisan kreatif dalam english sila ke blog zakiyamani
  • blog sempoi yang entrinya pendek2 belaka tapi cool, click ke shamsul bro askar kita
  • entry yang cool dan comments yang dibalas kesemuanya, click ke blog en_me
  • kalau nak tengok it gadget dengan apa2 terkini (sampai jaw’s dropping) sila ke blog gayaruangkepelbagaian oleh chot kita
  • nak pasal wordpress design, kita ada blog bob (orang kaya ni). hehe
  • nak blog pasal komputer, pilah bersembang kat sembang komputer
  • kalau nak blog bercorak keagamaan, sila ke blog saifulislam
  • kalau nak tengok blog yang ada skill amik gambar, click ke bro chot yg bekerja di klcc
  • nak grafik blog ? kita ada saharil conteng
  • nak yang neat layout dan ada cerita pasal sap kita ke blog bro azwanhazdree
  • nak entry post2 yang gile2, kelakar dowh – sila ke blog litium online

nah !

betul kan apa yang aku cakap

aku hanya menyenaraikan sedikit sahaja bloggers otai malaysia neh. hehe

sedikit sebanyak.

semenjak dua menjak ni

korang akan perasan apa yang aku perasan

bloggers dah makin niche kan. hehe

korang google sendiri la apa maksud niche neh.

last but not least beb !

kalau korang semua nak news pasal blogger dalam satu tempat…

ala2 digg malaysia !

sila berdiri tegak.

kemudian click ke negaraku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

39 responses to “Semakin Lama Semakin Niche Blog Kita … Tanpa Kita Sedari Plak Tuh… Hehe :)

  1. byknya list2 blog otai… segan plak.. πŸ™

    smaelz’s last blog post..Cool Iris is Totally Awesome

    Reply

  2. korang nak tengok kehijauan blog yang giler kentang, singgah ke topotato… hohohoh nmpk sgat blog ak mmg xde niche yg tetap… hhahahaa

    topo’s last blog post..pokai selepas raya??? takpe.. TITAN kan ada…

    Reply

  3. ye lah.

    the whole idea about blogging is it serves as avenue to express one’s interests,etc.

    Eventually, one’s write about what one knows best hence the niche.

    BIAR PUTEH TULANG…

    epit’s last blog post..Eiddin

    Reply

  4. smaelz : haha apa nak segannyer…… nanti aku review blog ko plak. hehe πŸ™„

    Reply

  5. topo : hehe ok kan tag giler kentang tuh….hehe πŸ™„

    Reply

  6. epit : hehe baiklah enche pitidi…hehe πŸ™„

    Reply

  7. betul jugak cakap epit tu…mestila ko akan cite pasal benda yg ko tau ..
    sbb tu last2 ada gak focus nya….blog aku pun focus pada apa benda yg aku suka nak letak…kalau tak suka atau pun tak reti sebenarnya haha buat apa nak letak

    zamz’s last blog post..A country up North could be the first in the world to declare bankruptcy

    Reply

  8. zamz : hehe aku terharu. 1st time ko komen panjang lebar, hehe πŸ™„

    Reply

  9. blogΒ² yg tersenarai tu semua menarik.. best untuk dibaca.. cool.. sempoi.. TWO THUMBS UP..!! :up: :up:

    nikillas’s last blog post..Tahukah Anda..??

    Reply

  10. Pingback: kenapa blog topo tak banyak komen??? | topotato.com

  11. alahai, saperlarr me yg inihh tanper kawan-kawan yg best-best macam kamu tewww nizam weiiii.. keep it up bro

    en_me’s last blog post..the crystal mosque

    Reply

  12. blog aku jatuh dalam kategori mana lak ni? aku pon merapu gak aku rasa…hehe πŸ˜₯

    |1f34|-|1r3’s last blog post..Plurking & make money !

    Reply

  13. uiks kreatif kah!? malulah aku zam huhu.

    betullah, sebetulnya kita terus menulis dan suatu hari nanti kita akan ketemu dengan apa yang kita ingin tulis.

    maka akan dekatlah dengan niche blog.

    ps : terima kasih atas backlink. terharu huhu.

    megat’s last blog post..Bajet 2009, Kerajaan Prihatin Kepada Rakyat?

    Reply

  14. Aku kire darkside.. terase macam darth vadder plak. topeng je tade 😐

    NoktahHitam’s last blog post..What Do You Do, Again

    Reply

  15. nikillas : hehe tu la kan. nanti aku buat lagi banyak review bloggers semalaya. hehe πŸ™‚

    Reply

  16. en_me : en_me pun hebat aper….hehe suka dengan entry bergambar en_me… hehe πŸ™‚

    Reply

  17. life4hire : hehe nanti aku buat special review blog ko dan lain2. hehe πŸ™„

    Reply

  18. megat : hehe tu la kan. tapi mmg aku suka la baca ko nyer entry. nampak tersusun je tatabahasanya…. hehe kagum aku.. hehe ❗

    Reply

  19. nh : hehe kan blog ko sentiasa gelappppp.. hehe πŸ™„

    Reply

  20. kejap aku rasa blog kau ni theme kaler itam kejap yg putih ni.. ske tukar2 theme ya.

    walaupun blog aku tak tau ape niche nye, tapi aku punye suke la nak tulis pasal ape yg aku ske.. haha

    myadlan’s last blog post..Kami The Movie (2008)

    Reply

  21. kena review.. lg la segan aku.. tp tah apsal tah.. hari ni traffic blog aku x best langsung… mcm ada ‘eksiden’ kat mana2 jer..

    smaelz’s last blog post..Cool Iris is Totally Awesome

    Reply

  22. blog makcik2 mcm blog kakjie lain kot
    heheheh..tulis ikut hati

    Kujie’s last blog post..Evolusi ekosistem blog yang terencat

    Reply

  23. myadlan : haha bukan suka2 je tuko. kadang2 ada something wrong ngan existing them. tu yg kene tuko2. hehe ❗

    Reply

  24. smaelz : la kena review pun segan ke. hehe something wrong ke ngan traffic ek. hehe :confusedlot:

    Reply

  25. kujie : hehe blog kjie pun menarik. hehe πŸ™„ suka ngan edisi makan2 πŸ™„

    Reply

  26. Eh… Aku termasuk dalam kategori blogger otai malaysia ke? Waaaaa tenkiu-tenkiu atas penghargaan nih hehehe…

    Shah’s last blog post..The IJN appointment

    Reply

  27. shah : ko mmg otai la shah. jalan2 cuti2 ngan jalan2 carik makan mmg aku respect la. hehe πŸ™„

    Reply

  28. Owh , macam2 ya ada . =)

    asx’s last blog post..Shisha . Jalan Damai , Kuala Lumpur.

    Reply

  29. asx : hehe banyak tau otai2 blogger kat malaysia neh. hehe πŸ™„

    Reply

  30. huhu..pendek sgt ke? nanti aku panjang2 kan πŸ™‚

    syamsulariff.com’s last blog post..Tutorial Nuffnang Bahasa Melayu

    Reply

  31. hoi!!

    terkejutnye aku!! 😯

    walaupon pada kedudukan kasta paling bawah tapi aku termasuk dalam list!!! πŸ™‚ segannyaaa… :kiss: πŸ™‚

    terharu pon ade πŸ˜₯

    hehe

    litium’s last blog post..Tok Hang!

    Reply

  32. syam : hehe majority entry ko mmg pendek kan. i like! haha πŸ™„

    Reply

  33. litium : blog ko mmg menghiburkan ramai bloggers lain. hehe πŸ™„

    Reply

  34. Ayoyo….
    aku ni kecik je bro…
    jauh dari tahap otai….
    tapi statement ko ni telah secara tak langsung men’niche’kan blog aku sebagai blog inggeris… hmm…betui gak…tak banyak mamat serumpun kat country kita yang ber blog dlm inggeris…

    yang aku tau : Azwan hadzree, blogjer dan Eches…. sory…yang lain kalau ada, aku tak perasan…

    apa2 hal thanks bro pasal menyenaraikan blog ku kat sini

    cyza’s last blog post..Can I Be A Millionaire Before 40?

    Reply

  35. cyza : hehe aku suka baca entry blog ko. sampai aku jadikan rss kat sidebar. hehe :mrgreen:

    Reply

  36. ho ho.. ada senarai koleksi blog. Banyak lagi rupanya blog yg belum ku kenal.

    Reply

  37. err yang gambar http://farm4.static.flickr.com/3178/2887066008_a5fa145b6c_m.jpg
    tu sejenis dodol kan?lupa pulak nama dia..sedap tu ahaks

    Reply

  38. jimmy : banyak blog yang cool giler ah design diaorang kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  39. 26 : haah dodol. betul la tuh. hehe πŸ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge