Saksikanlah Suasana di Kuala Lumpur Pada Tahun 1961 !

perghhhh dah lama la aku nak tengok video pasal kl yang lama2 mcm ni

nak tahu sejarah kl bandaraya dan ibu negara malayia neh

sekarang baru la jumpa youtube pasal kl pada tahun 1961

memang banyak bangunan yang familiar dalam gambar tuh kan

dulu2 mana la ada klcc, midvalley segala bagai tu

yang ada cuma stesen keretapi kl yang klasik dengan moor design

ntah2 lokomotive keretapi pun pakai arang batu lagi. eheh 🙂

masa neh aku rasa tan sri p ramlee pun tengah top kat singapura kan

hehe kan ke best kalau banyak lagi video2 pasal kl dulu2 yang boleh diupload kat youtube

utnuk kenangan dan tatapan generasi pasca merdeka macam aku dan korang semua. hehe 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 responses to “Saksikanlah Suasana di Kuala Lumpur Pada Tahun 1961 !

  1. Fuh memang retro habis

    Reply

    KNizam Reply:

    kampungboy : hehe best je kan. dulu2 pun dah sibuk kan. hehe 🙂

    Reply

  2. mana la pergi orang2 dlm tu agaknya…

    Reply

    KNizam Reply:

    azfarul : hehe tuh la kan. mana la pergi semua mamat/minah tuh kan. hehe 🙂

    Reply

  3. syok je. lengang tak macam skang ni he3.

    1961 sebelum peristiwa 13 mei ni hu3

    Reply

    KNizam Reply:

    megat : hehe lengang tapi jalan sibuk jugak kan masa neh. hehe 🙂

    Reply

  4. cool! yg tak tahan jalan tetap sibuk dari dulu lg.bandaraya ka katakan =)

    Reply

    KNizam Reply:

    naz : haha dah nama metropolitan. wajib la jam kan. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.