ronda 360 darjah @ astro ria – PENANG I

macam menarik plak. huhuhuhu

contents so-so je lah. hehehehe

destinasi bajet gak best 🙂

hehhheh semenjak destinasi bajet season 1 dah habes neh aku rasa takde lagi la rancangan pasal jalan2 kat tv. sekali masa aku on astro and then masuk channel astro ria, ternampak rancangan neh plak. nama dia ronda 360 darjah. kali neh si farish (betul ke nama dia eh?) neh die pergi ke penang. heheheheeh mcm best je kat penang tuh kan. oklah aku pun dah merasa jalan2 kat penang hari tuh cuma tak sempat nak jalan2 sangat sebab hujan plus tak banyak masa la. hahahaah asyik pergi ke pasar malam kat feringghi je masa tuh. heheheeheheheh

kat bawah neh montaj untuk ronda 360 darjah kat astro ria. setiap rabu or khamis eh? lupa la plaks. ahaks. okeylah aku akan review sket pasal rancangan neh sekali. okeylah kan kalo nak layang rancangn neh sementara nak tunggu destinasi bajet season 2. heheheehe 🙂

georgetown

1st sekali pegi kat sini. ye la kan ibu negeri pulau pinang. hehehe

hotel berjaya george town

mamat neh  singgah and stay kat hotel neh. masa aku pergi dulu aku stay kat vistana bukit jambul ngan dorsett regency. hehehhe x perasan plak aku dengan hotel berjaya neh kan. berjaya georgetown neh terletak kat pulau tikus. hehehehe kat penang pun ader pulau tikus. tapi bukannya pulau betul la. hehehhehehe kat jalan burmah la.

rumah sun yat sen

aku tak sempat nak pergi ke rumah sejarah neh. hehehhee kena pegi la lain kali kan. macam2 sejarang ada kat pulau pinang neh kan. ye la bekas negeri2 selat dan jajahan masa british. british memang favour dengan pulau pinang neh. aku suka dengan dekor kat penang neh. hehehehehe rumah neh kat lengkuk lebuh armenian

lorong kulit kat persiaran stadium 

perghhh tak tahu plak tempat neh kat penang. aku hengat batu feringghi je ada benda2 murah. sekali tempat neh lagi murah da. nama pun pelik je kan lorong kulit. hehehhheheh macam2 barangan kulit la ada jual kat sini kan. hehehehe si farish neh plak nak mencari lampu ajaib aladdin. ntahapehapentah kan. hahahahahaahah

rumah allahyarham tan sri p ramlee

aku tak perasan plak rumah allahyarham tan sri p ramlee neh dulu. hehehheh nanti la kalau datang penang bolehlah singgah sekali lagi kan. hehehhe banyak rupanya tempat2 menarik yang ada kat penang neh kan. sure banyak koleksi2 p ramlee yang ada kat rumah dia neh. hehehehheh 🙂

taman negara pulau pinang

dulu aku sempat la singgah ke teluk bahang neh. tapi cam malas je nak singgah ke taman negara tuh kan. ye lah kan tak prepare apa2 pun. hehhehe kena naik bot kalau nak ke sana. memang cun gak la taman negara neh kan. hehehehhehehe 🙂

little india

kat sini ada pasar yang paling fames kat penang iaitu chowrasta market. memang macam2 ada jual kat sini. hehehehe buah pala2 semua tuh beli kat sini la kan. heheeheheh memang murah. semua jenis jeruk ada kat sini.

nasi kandar kapitan kling

hmmmm nasi kandar neh memang la best giler. dekat belakang masjid kapitan kling jer. aku pun kekadang confuse kat mana la nak parking kereta kan kalau nak makan nasik kandar. hehehheeheh tak nampak plak mana2 parking space kat area situ kan. ehheheeheheheheh

gurney drive

kat sini memang aku dah selalu la datang kan. heheheh dulu masa stay kat gurney hotel kat gurney drive memang best giler. pemandangan pun cun kat sini. kat sini memang bekas kena tsunami dulu. hehehhehhe

muzium pulau pinang

hehehehe masa aktiviti jalan2 carik makan dulu memang tak sempat la nak melawat mana2 muzium camni. heheheheheeh agaklah buang masa sebenarnya kan. datang jauh2 nak nengok muzium adjer. hahahahahahaa

pasar malam batu feringghi

hah! yang neh memang aku dah selalu pergi. sampai 3 malam beb pergi dulu. hahahaha banyak la borong baju2 ngan dvd. hehehhe nak kena pergi lagi neh kan. aku selalu park kat parking hotel jer. heheheheehehe

food court gurney drive

kat sini la tempat kalau nak pi makan char kuew tiaw, laksa penang ngan passemboq yang paling best. perghhhhh memang masa aku makan dulu siap terduduk terbaring la lepas tuh kan. hahahahahahha memang best dowh masakan penang neh sebenarnya kan. heheeheheheheh 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 responses to “ronda 360 darjah @ astro ria – PENANG I

  1. suka sangat ke penang tu huhu

    tapi kalau bab makan…
    tetiba je nak balik penang waaaaaa

    Reply

  2. kawaii : penang here i come! hehehehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge