ronda 36 darjah @ astro ria – TAMAN NEGARA

ini adalah posting tertunda. atau omputeh panggil delayed posting. ala2 delayed telecast epl jugak la kan. hehehehehe. aku dah lama dah nak wat posting neh. asyik terlupa je. kali neh ronda 360 darjah pergi ke taman negara pahang plaks. ahaks. cam best je kan. aku pun x pernah sampai lagi ke taman negara neh. aku tengok actually mcm2 yang boleh dibuat la kat taman negara neh selain trekking ngan tido dalam hutan.

ada hotel yang power gak kat dalam taman negara neh. mamat neh dok kat mutiara taman negara tuh! perghhh 4 start rasanya. ada macam activities yang dia buat. antara yang best aku rasa tido dalam gua, merangkak dalam gua ngan gi main2 ikan kelah kat kelah sanctuary.

kelah susah nak jumpa ok. kalau tak kat lubuk dia memang jangan harap la kita nak jumpa kelah. especially kelah hutan yang terkenal dengan kesedapan daging dia. kelah sekarang neh jadi ikan lindungan. heheheheh jangan tangkap kelah sebarangan nanti kena tangkap ngan pegawai perhilitan.

tu lah sebab ada kelah sanctuary neh. nak pastikan species kelah masih ada lagi dalam sungai2 kita. heeheheh kelah2 kat sini aku tengok memang jinak ngan manusia. tak macam kelah hutan yang susah nak jumpa sebab asyik menyorok dalam lubuk kelah je.

hehehehhehee korang tengok je lah clip2 kat bawah ni ok.

saya : satu hari nanti gopi, saya akan sampai juga ke taman negara ini…

gopi : kalau awak sampai nanti, jangan lupakan aku pula! 

hahahhahhaha 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge