roadblock di mana2 tadi… + shoppppping pokok. hehehe

aku nak pegi ke setia alam tadi. lepas mrr2 nak ke jalan kuching, sekali nampak jalan kuching jam giler. ni sure la polis buat roadblock kan. heheheheh seb baik aku perasan masa kat roundabout batu caves tuh. kalo tak tersangkut la aku kat jalan kuching. ingatkan nak ke nkve via jalan duta/jalan kuching. so terpaksa cancel la kan. hehehheh aku terus ke mrr2 and masuk ke nkve via sg buloh toll plaza kat plus. seb baik la jalan semua clear. kereta banyak tapi smooth sailing la kan. hehehhehehe

sampai kat setia alam, lepas amik akunyer s&p kat lisa ngan ruba (sales person setia alam), aku terus balik. satu masalah lagi kan. nak ikut mana? takkan nak ikut jalan duta and then masuk ke jalan kuching? sure la aku akan terperangkap dalam mother of all jam nanti kan. sekali last2 minute terfikir nak beli pokok2 plaks. ahaks. dah alang2 sampai ke sg buloh tuh kan. hehehehehheeh so aku terus keluar kat kota damansara and then terus pegi beli pokok2 kat sg buloh nurseries yang berlambak2. hehehehe memang best gak la shopping pokok. beli pasu panjang (warna coklat) baba tuh and then beli a few helicornia. jelicornia neh senang nak jaga plus senang nak berbunga. heheheheh tu yang aku pilih. lagi satu jasmine. tapi neh jasmine kacukan bukannyer jasmine yang harum tuh kan….hahahahaaha 🙂

masa nak balik aku masuk ke nkve and end kat jalan duta. sekali polis buat roadblock lagi lepas toll plaza. hehehehehehe seb baik tak jam. kalo tak sure la boring kan. hahahaahah then aku decide nak masuk ke mrr2 ikut jalan sentul. seb baik jalan ok cuma banyak construction je la kat area taman koperasi polis fasa 1 (tempat aku tinggal from 1984-1996). heheheheheeh seb baik sampai kat rumah tak hujan. hahahhahaahha 🙂

sekali bila dah sampai rumah baru aku perasan yang aku terlupa beli tanah la. hahahahah camner boleh lupa kan. ni semua apek kedai pokok punya pasal la neh kan. hahahaha tak pasal2 apek tuh kena bambu. hahahahaha. tapi takpe kat melawati pun ader nurseries gak. so esok je lah aku beli tanah2 hitam ngan coklat tuh kan. hehehehehe amendelah. huhuhuhuhu

nanti aku amik gambar2 helikornia ngan jasmine tuh semua. warna pink, merah ngan oren. lawa dowh!

saya suka “outdoor activities” dan saya suka “pokok2/alam sekitar“.

hahahahahh alalalalalaalonglonglong….longlilonglonglong












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge