Rasa Macam Nak Pergi Snorkelling Bersama2 Ikan2 Tropika, Ikan Nemo, Belut Moray DLL Kat Pulau Perhentian Lah !

hehe dah lama rasanya aku tak pergi ke perhentian

last sekali pergi 2007

last year 2008 x sempat nak pergi pun.

click je lah kat gambar atas kalau nak visit the actual website

aku biasanyer snorkell kat seabell

mmg best giler. colourful siot. teruja dengan ciptaan Ilahi ok

biasanya setiap tahun aku pergi ke pulau2 kat malaysia neh

kalau tak ke perhentian, ke redang. or ke sabah. hehe

rasa rindu la plak ngan ikan2 tropika kat sana kan πŸ™‚

siap la kalau aku pergi for surelah ada lagi banyak live posting

seb baik aku takde underwater camera or handphone

kalo tak maunyer aku nak amik gambar nemo and then post secara live kat sini. huhu

– – – – –

for sure lah aku x mo cium mana2 ikan jerus dewasa

maunyer kena gigit kat bibir mcm kat bawah neh kan. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 responses to “Rasa Macam Nak Pergi Snorkelling Bersama2 Ikan2 Tropika, Ikan Nemo, Belut Moray DLL Kat Pulau Perhentian Lah !

  1. Saya tak pernah lagi snorkelling nie… huhu

    Reply

    KNizam Reply:

    adry : la kat sabah punya cun giler sipadan. u shud try lah. memang berbaloi. hehe πŸ™‚

    Reply

  2. kawan aku ade recommend diving pulau mataking kat sabah.
    dia ade tunjuk promo video mataking island kat aku.
    pergh.. cantik beb.
    ps.: ko nak gi snorkel ke diving ni?

    Reply

    KNizam Reply:

    pcu : kalau ada masa nak diving. tapi kalau 3h2m je better snorkelling je. hehe πŸ™‚

    Reply

  3. Knizam…bagaimana nak update blog dari E71 ye?

    Reply

    KNizam Reply:

    amir : aku upload blog via flickr and then terus ke knizam.com. cuba check cara2 dia kat flickR πŸ™‚

    Reply

  4. aku akan ke Radang bulan 6 ini
    tapi snorkelling aje la.
    takde lesen diving

    Reply

    KNizam Reply:

    bulan 4 ke bulan 7 paling seswai kan sebab panas terik. snorkelling pun best apa. hehe kat redang marine park je best. yang lain hampeh. hehe πŸ™‚

    Reply

  5. Saffa teringin nak snorkelling.. tapi bayaran dia mesti beratus-ratus kan??

    apa beza diving n snorkeling?

    Reply

    KNizam Reply:

    saffa : hehe biasanya dalam 300 boleh dapat pakej fullboard. cuba check kat sini – pinganchorage.com πŸ™‚

    Reply

    TMUkmkd Reply:

    diving kene pakai alatan dia.. termasuklah tangki O2.. kalau snorkeling just paddle, google, ngan apa tau nama alatan sedut udara tu..

    dan kalau tak reti berenang, safety jacket πŸ™‚

    rasanya betul dah tu ^_^

    Reply

    KNizam Reply:

    tmu : that paddle (yg pakai kat kaki) tuh patutnya diharamkan la. sebab kalau terlanggar corals terus patah. hehe πŸ™‚

    Reply

    TMUkmkd Reply:

    kalau kat pulau bidong tu coral dia dalam.. nak touch pun payah.. kalau skuba leh la sampai.. tapi kalau hulur ikan penuh la.. nemo pun leh tengok dari jauh je.. sebab dia duk kat karang..

    p/s: masa K g dulu, paddle tak cukup, so K tak guna paddle πŸ™‚
    just pakai kasut getah tu je

    Reply

    KNizam Reply:

    tmu : kat perhentian pun dalam gak kot πŸ™‚

    Reply

  6. Aku dah lama nak ke perhentian or redang, tapi tak dpt peluang. Anak kecik2 risau nak bawak naik boat or stay lama2 kat pulau. So terpaksa layan beach aje.. Nyesal plak tak pegi masa bujang dulu.. πŸ™

    Reply

    KNizam Reply:

    budeen : eh aku tengok ramai gak la bawak budak kat redang. hehe πŸ™‚

    Reply

  7. my 1st snorkeling…

    masuk U ni.. ada orentasi.. semua pelajar tahun 1 kene pergi pulau untuk orentasi.. ikut giliran kos la.

    salah satu aktiviti, snorkeling πŸ™‚
    keliling pulau bidong, pulau bekas tempat duduk pelarian vietnam, now jadi pulau U K.

    emm skuba anyone πŸ˜€

    Reply

    KNizam Reply:

    tmu : hehe yep best snorkelling ni kan. senyap je dunia bawah air tuh kan. hehe πŸ™‚

    Reply

    TMUkmkd Reply:

    stuju… sennyap dan hanya ada bunyi nafas sendiri dan kadang2 air masuk dari tempat nafas tu.. hahah πŸ˜€

    Reply

    KNizam Reply:

    tmu : yep kalau yang standard equipment tuh memang cepat hidung berairlah kan. hehe πŸ™‚

    Reply

    TMUkmkd Reply:

    yang K guna maybe yang standart la.. sebab barang U punya..
    tapi rasa macam nak ambik lesen skuba je sem depan.. kalau ambik dengan diorang (pakej pelajar dalam U) ni murah..

    Reply

    KNizam Reply:

    tmu : aku pun nak amik gak la bulan mei neh. hehe πŸ™‚

    Reply

  8. aku tak pernah gi pulau perhentian ni… pulau kapas adalah… ok gak snorkeling kat sana

    Reply

    KNizam Reply:

    hady : pulau kapas dah hancus dah. tinggal perhentian, redang ngan lang tengah je yg ok πŸ™‚

    Reply

    Hady Reply:

    ye ke. lama dulu aku pergi tahun 1998 dah seploh tahun… lepas ni boleh la plan ke pulan perhentian plak

    Reply

    KNizam Reply:

    hady : yep aku recommend perhentian since x banyak resort so still cun lagi corals dia. hehe πŸ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge