ramadhan steamboat buffet @ restoran nelayan titiwangsa

tadi sempat aku ngan adik aku berbuka kat restoran nelayan titwangsa. the decision to berbuka kat sana memang last minute giler. biasalah mana ada yg tak last minute kan. dapat je nombor phone, terus call and then book terus. terkejut gak sebab ada lagi yang kosong. mungkin ramai gak yang style walk in je kot. heheheh. dalam kul 6 aku dah sampai kat titiwangsa. jalan takde la jam sangat kat menara tm ke sana via jalan kuching. jam sket je la. hehehehe

dah sampai awal kitaorang sempat jenjalan menikmati udara petang kat sini. memang still sama la restorang nelayan ngan area surrounding dia kalau compared dengan masa aku kecik2 dulu. takde yang berubah. logo still sama. area tasik still warna hijau dan horror. still busuk gak la air tasik tuh kan. hehehehe

malas la nak cerita panjang korang tengok je lar gambar2 di bawah.

memang kena pergi berbuka kat sana lagi neh nanti. overall memang puas hati. semua seafood for steamboat fresh2 belaka. lai chee kang pun best ya amat. heheeheheheh

ha kat bawah ni aku ada letak googlearth map sekali kat mana restoran nelayan titiwangsa tuh. senang jer dowh! drive along jalan tun razak then masuk kiri depan istana budaya. cari eye on malaysia. kalau korang tak nampak aku tak tahu la nak cakap apa kan, drive masuk kanan. korang akan mengelilingi tasik aye on malaysia tuh. then dah ada signboard restoran nelayan titiwangsa. jalan dia sehala. so lepas nampak area go kart, or remote control car area, korang akan sure nampak restoran tu sebelah kanan. senang giler dowh! ๐Ÿ™‚

kalau nak image lagi besar, klik je lar kat googlearth bawah neh ok.



kat bawah ni depan restoran tu la. korang akan nampak buffet promo dia. memang murah la kan. boleh makan sesuka hati ngan rm30 tuh. aku amik chinese course ngan steamboat. bukannya nak makan chinese course sangat tapi nakkan steamboat tu adjer. hehehehehehe

sebelum kita masuk kat restoran tuh, kita jalan2 la keliling restoran ni okey. pusing2 tasik ok gak kan. hahahahaha. restoran ni terapung la kan. air dia busuk sket coz tak mengalir dengan bebasnya. air pun warna hijau. tu la sebab steamboat buat masa malam/dinner/buka puasa jer. heheheheeh


depan dia macam ada ala2 design bali tak menjadi je kan. apsal la warna oren plak dicatnyer pagar batu tuh, kalau biar natural ala2 bali sure lagi menarik kan. huhuhuhu

kat tasik tu plak ada jambatan. and then bawah jambatan tuh ada mende ni plak. cam banner2 terbuang je kan. siapalah yang buang kat dalam tasik neh kan. hampeh jer. nak kena sebat diaorang neh. kalau aku ada super power harus aku sumpah banner2 ni masuk balik kat rumah tuan tangan yang membuang ke dalam tasik. hehehhe


lepak kat bawah pokok ceri ni memang best la, dah la rendang je kan. kalau ada banyak masa sure aku dah melepak lagi lama kat bawah neh sambil makan lecka2. fuhhhhh sure terangkat la kan. macam kat taman tasik taiping pun ader gak. cuma tasik neh lagi besar gedebak la kan. huhuhuhu


ingat lagi masa kecik2 dulu menjulurkan kaki2 kat dalam air neh. memang nampak horror la. dah la warna dia gelap je kan. rasa macam akan ada raksasa je yang akan keluar dari tasik neh. memang menakutkan la. tu dulu. kini dah berani. ye la dah besar la katakan. korang berani ker?



aku suka la ngan sony ericsson aku neh. boleh amik gambar panorama sekali. cun gilos la tasik neh kalau amik pano kan. ye lar tasik pun saujana mata memandang kan. huhuhuhu enjoys la kawan2. hehehehehe



ada batang pokok kelapayang berhantu la dalam pano neh. cuba korang carik betul2. heheheheh ni la hasil pano yang kureng kan. anyway pakai hp jer. what da ya expect kan? hantam sajalah labbu!

ok dah habis jenjalan kat tasik, kita masuk je lah kat dalam restoran nelayan titiwangsa neh. seb baik dapat meja tepi, so privacy la sket kan. dia bagi tuala basah ala2 chinese restaurant tuh. ye la kan nama pun chinese course ngan steamboat.

dapat plak meja 704. orait la tu kan. ๐Ÿ™‚



kitaorang orde riced lemon tea. perghhhh nampak sedap la kaler dia. opsssss baru kul 1830hrs la. lambat lagi dowh nak berbuka neh kan, pegi amik makanan dulu pun ok gak neh ๐Ÿ™‚

dia dah start dah bendealah neh. berasap beb cam dukun jer kan. hahahahahaa

apa lagi tunggu. jom la kita belasah ketam ngan udang sesuka hati mak bapak kita kan. hahahaahah memang banyak siot udang ngan ketam tuh. ada sayur sket gak. yang lain ie mee ngan telur malas la nak amik. semua tuh bagi la orang lain makan. kitaorang nak belasah ketam ngan udang2 fresh neh adjer. hahahahahaha

ada gak bende2 ni ala2 yong tau foo. ada wantan gak. tapi wantan dia kureng sket sebab ada yang beku dan belum defroz lagi la. hampeh je kan. hahahahahaha crabstick jugak menjadi idaman meja haku. huhuhuu


adusssss lama lagi ke ni eh? macam dah tak sabar la nak masukkan semua ingredients dalam steamboat tuh. heheheheh x sabar2 la plaks. ahaks


kitaorang memang tak tamak kali neh. memang amik mana yang nak makan adjer. tak amik langsung nasi ngan chinese course yang lain. cukup la ngan steamboat neh kan. kalau lapar nanti boleh amik lagi. dah namanya pun buffet kan. huhuhuhuh

ni pemanis untuk pembuka selera. untuk memulakan aktiviti rasmi berbuka pada hari ini. ada kurma, ngan ntahapentah yangs ekeping tuh (kachang merah dalam dia) ngan ubi kayu manis giler babi. memang sedap gak la kan.

yahooooo pesta steamboat setitiwangsa sudah bermula! kita masukkan semua ramuan2 sekali gus. then tutup, then bukak, then tutup then ngap terus masuk mulut. ahahahahahaha memang best dowh. kuah sup dia pun just nice jer. memang kena la ngan ketam ngan udang2 fresh giler tuh.

memang recommended la untuk sesaper yang malas nak masak cam gua neh kan.

hahahahahahahaah selamat berbuka puasa kawan2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 responses to “ramadhan steamboat buffet @ restoran nelayan titiwangsa

  1. saya try call…hempeh…tak dpt2 pn..betul rm30 nett?

    Reply

  2. aja : mmg susah sket nak call. kena dial banyak kali. ๐Ÿ™‚ yep mmg rm30 and rm35 as per the banner. hehehe

    Reply

  3. Pingback: KNizam Artwerk » Blog Archive » Steamboat Tomyam, Nasi Goreng Cina, Ubi Kayu Sira Kuning, Air Mata Kucing @ Restoran Nelayan, Taman Tasik Titiwangsa, KL !

  4. nak call nelayan ?????? ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™ :$: ๐Ÿ˜ฏ ๐Ÿ™‚ :$: ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ˜‰ โžก :XO: ๐Ÿ˜ฏ ๐Ÿ˜ โ— ๐Ÿ˜Ž ๐Ÿ˜ˆ :vangry: :up: :

    Reply

  5. nik : cuba check no phone kat banner tu ya. hehe selamat hari raya aidilfitri 1429H. maaf zahir batin. :halo:

    Reply

  6. kita org baru nk g mkn kat sana ujung minggu ni.gi satu opis….

    Reply

  7. ayangsu : hehe perghhhh berapa table nak book tuh ek ? hehe ๐Ÿ™„

    Reply

  8. best arr masuk kat restoran nelayan ni..hehe first time la katakan..tu pn sbb g wat research psl design interior and arhitecture buildng ni..Insyallah nt ade ms nk try gak makanan kat cni..thnks for the nice images:)

    Reply

    KNizam Reply:

    idany : mmg best. saya setiap kali bulan puasa mesti ada kat sana hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  9. salam. maaf nani nak tanya buffet untuk ramadhan selain daripada steamboat ade ape ye ????

    Reply

    KNizam Reply:

    nani : steamboat je yg ada. cuba check website depa ye hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  10. owhh… ermmm klu buffet 1 kepala bape ringgit ???

    Reply

    KNizam Reply:

    nani : cuba call depa ya hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  11. kat restoran ni buffet kan?
    so boley topup suke ati la klo dah abez kn?
    klo x habis de pape laws x?,cmne ngan mse tok mkn?
    thx ๐Ÿ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    perut : haah memang semua buffet kat sini ya. masa makan mcm biasa normal hour. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  12. Saya pergi ke restoran nelayan untuk berbuka puasa semalam – 28.8.10. saya cukup tak puas hati. dengan bayaran rm35, masa kami sampai dalam jam 7.00 mlm kebanyakan makanan dah habis. top up pulak lambat sampai. Air yang di beri cuma air mineral. Ada juga air len chee kang, tapi satu bekas aje yang diberi. so, berebutlah orang nak ambil. Kalau nak air yang lain kena beli sendiri. tempat pinggan mangkuk pulak letaknya di tempat yang jauh dari tempat nak ambil makanan. so, nak kena berjalan banyak. char kuey teow pun baru nak masak kat situ juga. dahlah kena tunggu lama, rasanya huh, lagi sedap beli kat pasar malam. Tak ada pulak diletakkan menu kat masakan tu, jadi kita tertanya-tanya apa makanan yang dihidangkan. Untuk steamboat pula, kuah yang diberikan saya tak tau samada tomyam atau sup, sebab tak ada rasa langsung. Totally saya tak puas hati.

    Reply

    KNizam Reply:

    miracle : aisey tahun depan xleh pergi lagi la kalau mcm ni. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  13. saya pun menghadapi prob yg sama mcm miracle.padahal sy dh booking 5 hari sebelum tu. pasni dh serik aarr nk bukak posa kt restoran nelayan nih..hampeh. sy dtg makanan dh habis.ingatkan diorg top up lagi makanan yg dh abis tapi tunggu punya tunggu tak de pun. bole time bukak posa kurma sebiji pun takde. air pulak kena ode lain bayar lain. seumur hidup p buffet tak pernah air bayar harga lain. setau sy kalo dh buffet mesti la sumer dh provided..tu yg pelik. dah la orang terlalu ramai..memang tak selesa dan tak berbaloi. bikin angin satu badan je bulan2 posa. servis hampeh langsung..

    Reply

    KNizam Reply:

    nyda : ramai jugak ada pengalaman x best eh. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  14. saya setuju dengan miracle and nyda.. makanan dicatur, ketam udang size kecik2 ala ala macam cucu2 ketam jer.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge