Quote Of The Day ! Semua Pasal Penswastaan IJN…

sekarang kecoh pasa penswataan IJN

dan tadi aku terbaca utusan online kejap. haha

aku jarang baca quote2 orang neh

pasal issue IJN nak kena takover by sime darby neh aku jumpa satu quote kat bawah

Ini bukan pengambilalihan sebuah syarikat perniagaan, sebaliknya merupakan perkongsian. Kami hanya mahukan 51 peratus

–Datuk Seri Ahmad Zubir Murshid
Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Sime Darby source here

ada yang macam x kena dengan quote tersebut

kami hanya mahukan perkongsian ?

51% ?

hehe siapa dapat tangkap apa yang tak kena ?

– – – – –

hint : perkongsian dengan 51% is lamented with a majority voting vote. in laymen term, it’s yours ok!

p/s – no. i am not saying the deal is not good (for either the govt ie us the malaysian citizen or sime darby)

another blogger’s view here

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 responses to “Quote Of The Day ! Semua Pasal Penswastaan IJN…

  1. “apabila jantung negara di swastakan..”

    Reply

  2. takot yg miskin cam aku ni akan rase tertindas…
    IJN hanya utk superior class… no more govt/statutory…
    erm…
    entahla….

    Reply

  3. xpatut2…. yer la tu perkongsian…. if 51% dia dah own IJN… Bahaya untuk orang awam yang x mampu…

    Reply

  4. 26 : hehe tu la kan. hampeh la kalau semua nak swastakan. buat la hospital baru sebijik kan. hehe 🙂

    Reply

  5. cekgubh : tu la kan. ijn shud be leave alone. sime shud buat satu hospital baru mcm ijn. barulah cool ! hehe 🙂

    Reply

  6. chempaka : tu la pasal. bagi diaorang 49% cukuplah kan. hehe 🙂

    Reply

  7. the truth?way back to sinergy drive punya isu..sampai lah ke IJN…we should ‘thanks’ to musa hitam…

    Reply

  8. 26 : hehe tuh la kan seb baik dah batal takeover ijn tuh. hehe 🙂

    Reply

  9. ak rasa r depa igt org malysia ni b0d0 k0t,,
    bila 51% ijn pegang means that g0vn p0n da jd kuli r…
    even there are 0nly 1% different l0r,,
    nsb baek xjd,,

    Reply

  10. nina : haha tu la pasal kan. semenjal GE2008, semua benda kerajaan buat mesti ada yg tak kena kan. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge