Putu Bambu



Putu Bambu, originally uploaded by KNizam Artwerk.

Haha aku singgah pasar malam
Nampak ini putu bambu
Biasanya ada putu piring
Nampak best la plak. Dengan asapnya kan
Terus beli. Perghhhhh mmg sedap beb
Available at pasar malam taman melawati
Pasar malam korang ada ke eh ? Hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

50 responses to “Putu Bambu

  1. Ada jual kat pasar… Adik beradik putu… Putu bambu, putu piring dgn putu mayung… Sungguh enak dimakan begitu sajer…

    Reply

    KNizam Reply:

    chempaka : hehe yep mmg best terutamanya kalau panas2 kan. ehhe πŸ™‚

    Reply

  2. Aku ada tanya pakcik jual putu2 nih. apa beza putu buluh dengan putu mayung. dia cakap sama ja..aku bli aa putu buluh, x sedap banding dgn putu mayung. putu buluh padat2 skit..kn2

    Reply

    KNizam Reply:

    d2z : hehe citarasa masing2 ni kan. hehe πŸ™‚ aku suka tengok cara dia masak. berasap2. sungguh cool. hehe πŸ™‚

    Reply

    amoi Reply:

    putu mayung = putu mayam?

    Reply

    KNizam Reply:

    amoi : haah πŸ™‚

    Reply

  3. mmg favouriteku ni.. cuma ada yg letak gula dalam kepala parut tu.. manis sangat.. dah la dlm tu dah ada gula melaka.. kena bagitau masa beli.. πŸ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    strozze : aku pun benci letak gula la. kelapa la. hehe πŸ™‚

    Reply

  4. Bapa aku selalu beli putu piring.. Tapi aku tak berapa layan sangat..
    Ari tu masa pegi Langkawi sempat singgah pasar malam.. Baru dapat tau bentuk putu mayong yang kumpulan LNJ nyanyi dlm Raja Lawak..
    Macam roti jala je bentuk dia.. huhuhuhuhu

    Reply

    KNizam Reply:

    zool : yep mcm roti jala je sebenarnya kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  5. putu bambu ni kegemaran aku juga tapi tak la selalu beli.Kalau teringin nak makan baru carik kat pasar malam.Kenapa jual kat pasar malam je tak macam putu piring ada je jual merata kat tempat aku nih.Kalau putu bambu susah sikit nak cari

    Reply

    KNizam Reply:

    hady : tu la kan. yang putu bambu neh susah sket nak jumpa sebenarnya. hehe biasanya orang buat putu piring. hehe πŸ™‚

    Reply

  6. bila teringat putu bambu..teringat putu bambu kat kg..aduss..lame plak tak balik kg..

    kt kg aku nyer putu bambu mmg terbaek ah…

    Reply

    KNizam Reply:

    dendang : hehe nanti make sure ko balik kampung pastu buat review pasal putu bambu tu tau. hehe πŸ™‚

    Reply

  7. fuh……………. sedap tu.

    p/s: aku baru format lappy sebab2 yang tak dapat nak dielakkan πŸ˜€

    Reply

    KNizam Reply:

    tmu : hehe susah woooo biler lepas format kan. semua benda kena install balik kan. hehe πŸ™‚

    Reply

    TMUkmkd Reply:

    haha.. tak la susah mana..

    tapi tka la mudah macam makan putu bambu neh πŸ™‚
    ni rasa nak g pasar malam esok neh

    Reply

  8. Sedapnya, kat jb nie susah nak cari

    Reply

    KNizam Reply:

    noni : kat pasar larkin ada rasanya ni. hehe πŸ™‚

    Reply

  9. kat pasar mlm umah aku ada jual

    Reply

    KNizam Reply:

    amoi : sedap je kan. hehe lembut je πŸ™‚

    Reply

  10. kat pasar malam taman melati ade putu piring je πŸ˜€

    Reply

    KNizam Reply:

    blowie : kat mana pasar malam taman melati eh ?

    Reply

  11. nak jugak T_T

    kempunan ni. huk huk.

    Reply

    KNizam Reply:

    abdus : hehe apa lagi. pi lah singgah pasar malam yang berdekatan ok. hehe πŸ™‚

    Reply

  12. kt gmbg ni pn ade gak..

    Reply

    KNizam Reply:

    bd : la ko dok kat gambang eh. dekat la ngan mohdismail oh!bulan. hehe πŸ™‚

    Reply

  13. Kat pasar malam umah aku ada, tapi tak boleh lawan dengan yang kat pasar malam kg aku. Lagi satu aku suka kuih dangai. Buat dari tepung pulut.

    Reply

    KNizam Reply:

    inertz : camner rupanya kueh tu eh ?

    Reply

    inertz Reply:

    Kuih dia macam ni;

    http://www.foodmalaysia.net/uploads/images/dangai250.jpg

    Memang kuih tradisi.

    Reply

    KNizam Reply:

    inertz : owh kueh camtu dah selalu tengok dah. hehe πŸ™‚

    Reply

  14. Aku suka sangat ngan putu bambu…putih gebu jer!!!

    2 hari sekali aku sure pekena putu bambu ni…bagi penggemar putu bambu yang berada di sekitar Ipoh, boleh dapatkan setiap hari di hadapan Masjid tambun, Ipoh..hehe

    tolong promosi untuk akak yg jual putu bambu

    Reply

    KNizam Reply:

    afzai : wahhhhh depan masjid tambun eh. cool ! hehe πŸ™‚

    Reply

  15. i like both… kalau kt bangi ada la. putrajaya ni… ntahla. takpenah lagi nampak

    but kat penang belambak la… nostalgic sungguh

    Reply

    KNizam Reply:

    kawaii : selamba la putrajaya takde pasar malam kan. hehe πŸ™‚

    Reply

    kawaii desu Reply:

    ada pasar tani pun ada, pasaq malam pun ada, every friday. tapi tak sure la, tak rajin turun, walhal dekat depan office je

    Reply

    KNizam Reply:

    kawaii : ingatkan ada souq saja. hehe πŸ™‚

    Reply

  16. putu bambu ini sangat sedap jika orang belanja

    Reply

    KNizam Reply:

    bagak : semua orang belanja memanglah sedap kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  17. Alah kat larkin dah tak adalah beb . ..

    Reply

    KNizam Reply:

    noni : aisey takde plak eh πŸ™‚

    Reply

  18. Putu bambu nampak sedap, tapi pasar malam dekat rumah saya takde jual, hanya ada putu piring.

    Reply

    KNizam Reply:

    becklee : yep putu piring pun rasa sama gak cuma yang neh rasa bamboo lebih la kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  19. Askm , nak tumpang tanya . Saya nie berminat nak belajar buat (putu bambu , putu piring). So, kalau ada yang sudi nak ajar cara membuatnya, boleh email pada saya.
    Saya nie orang Sarawak dan bersedia nak belajar/pergi ke
    tempat anda.

    Terma kasih,

    Wasalam

    Reply

    KNizam Reply:

    adee : alamak saya tahu beli dan makan je la. hehe πŸ™‚

    Reply

  20. macam sedap jer kuih ni kan..

    Reply

    KNizam Reply:

    phiya : yep mmg sedap giler tau. makan masa panas2 adjer. hehe πŸ™‚

    Reply

  21. s’kum,klu kt larkin dh xde jual putu bambu,jgn pening2 kpla…kt smart pandan(jb)pun ada larr…..pehh!!!terangkat beb!

    Reply

    KNizam Reply:

    shariff : wahhhh sedap eh kat sana hehe πŸ™‚

    Reply

  22. postinganya keren, bisa saya taruh ga artikel ini di website saya? nanti saya link balik sumbernya

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge