Pokok Daun Limau Purut & Tomyam

Hehe nila dia pokok daun limau purut ya puan2
Harum giler ah bau dia sebijik mcm masak tomyam
Kalau letak dalam peti ais bau wangi semerbak ok
Aku suka dengan bau dia. Mmg betul2 untuk masakan tomyam
Pandai generasi dulu manfaatkan herba2 kat edible garden diaorang kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 responses to “Pokok Daun Limau Purut & Tomyam

  1. .. menarik idea letak alam peti ais tu… 🙂

    Reply

    KNizam Reply:

    sam : selain daun neh arang dengan duan pandan pun boleh mewangikan peti ais sekali. hehe 🙂

    Reply

  2. Dulu rumah aku ada .. Sekarang ni semenjak semut merah berkeliaran susah nak tanam … Camne nak lawan serangga nie ek??

    Reply

    KNizam Reply:

    zool : hehe aku pun x sure. banyak gak semut aku tengok. cuba ko letak garam. sure lari kot. hehe 🙂

    Reply

  3. Memang best bau daun limau purut ni… Wangi jer…

    Reply

    KNizam Reply:

    chempaka : hehe tu la kan. dah la bau tomyam adjer. best wooooo letak je dalam peti ais kan. hehe 🙂

    Reply

  4. Salam.. Ader satu lagi daun yang lebih power harum dia dari limau purut, aku selalu survey dlm internet tapi xder artikel mengenai herba tersebut, nama dia daun kerinting atau daun tomyam

    Reply

    KNizam Reply:

    naim : eh bukan ni ke daun tomyam sebab ada bau tomyam tau hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.