Pokok Buah Pear Hijau Depan Rumah Dah Masak Ranum, Boleh Dipetik Begitu Sahaja HeHe

Live Update: 11 Jul ’10, 2.57pm PKT PST | From: Nokia E71, Nokia N97 or iPhone 3Gs | Author: KNizam

kat depan rumah aku ni ada dua pokok pear yg tengah rancak berbuah, banyak plak tuh buah dia kali ni kan
aku dah memantau pokok ni since last spring lagi masa depa dok sibuk berbunga lagi masa tuh, best giler ok
mmg best sebab betul2 dok depan rumah, x perlu susah2 nak ke ladang nak petik buah pear bagai kan hehe
kalau la ada epal ngan aprikot kan ke bagus sekali. harus aku dok bawah pokok epal sambil mengunyah graviti! hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 responses to “Pokok Buah Pear Hijau Depan Rumah Dah Masak Ranum, Boleh Dipetik Begitu Sahaja HeHe

  1. seronok,kalau kat depan umah aku pun ada pokok buah ni 🙂

    Reply

    KNizam Reply:

    afzai : tu la kan. pokok buah depan rumah la paling best wooo hehe 🙂

    Reply

  2. wahh sedapnya ,hehehe kalau dekat leh singgah nk petik satu

    Reply

    KNizam Reply:

    wazy : hehehehe meh la dtg sini hehe 🙂

    Reply

  3. Kalau ada lebih bawak le balik.. kasi kawan2 ko makan..

    Reply

    KNizam Reply:

    zool : lebih afdhal kalau kawan2 datang sini hehe 🙂

    Reply

  4. indahnya… nak makan main petik depan rumah jer..

    Reply

    KNizam Reply:

    mus : hehe tuh la kan. senang je. tapi pear sini kecik je compared ngan normal pear tau hehe 🙂

    Reply

  5. Salam1Malaysia saya mcam tak caya pokok pears bole tummboh di negara kita cuba cerita sikit dari negeri mana Encik dan pasaran macam mana okey tak?

    Reply

    KNizam Reply:

    abdul : ni bukan di malaysia ya. hehe 🙂

    Reply

  6. aidil hakimi

    rumah kat mane kt m’laysia ke kt luar ngara

    Reply

  7. saya ada tanam pokok pear ni,,dah tumbuh lebih kurang satu kaki,,,hidup dengan suburnya di Sg Petani,,,,

    Reply

    KNizam Reply:

    nazri : wahhhh nanti snap la pic ya hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.