platinum hill pv8 melati utama

pergi tengok showroom diaorang kat taman melati utama. still dekat ngan taman melawati and elevated highway. heheheheh. mcm best je kan condo neh. mahal sket tapi cun la dalam dia. paling aku suka ngan design bilik air dia yang ada turun ke bawah sket. maintenance fee cam biasa la aroung rm200. semua facilities ada.

even stesen minyak petronas ngan mcdonalds pun ader.

hayyiiioooooo should i book now eh?

ni kat bawah ada beberapa tips untuk sapa2 nak beli rumah masa korang melawat showhouse/showunit tuh. hehehehehehe. nak percaya boleh, tak nak percaya pun boleh. hhahahahahahaha

ni bukan tips nak beli rumah/condo.
ini hanya tips how to behave when visiting the showhouse/showroom.

hahahaha apsal korang terbeliak? tak percaya ker?

read at your own risk eh!

tips no 1 – jangan terpedaya dengan interior design ngan all the perabot/lighting/built in cabinet/racks yang cun2 kat dalam tuh. aku tanya amoi sales promoter tuh and then dia bagitau yang cost for all id dalam 150k. mahal dowh! perghhhhhh dekat half harga rumah tuh beb! so bila korang tengok gambar2 kat bawah neh, korang kena imagine unit yang sama tapi kosong takde mende. takde mende putih jer. jangan tertipu ngan semua id yang dah siap tuh. heheheeheheh. kalau tak sure a akan rabun mata dan jadi macam aku. siap aku tanya amoi tu lagi siapa contractor or id designer. hehehehehe dengan selambanyer aku bagitau aku nak sebijik macam dalam showroom tuh gak. dia terkedu kejap. hahahahaahaha








tips no 2 – make sure study betul2 plan lantai or floor layout tuh. ini amat penting sebab korang nak tahu berapa luas unit yang korang beli. kadang2 layout floor cun giler siap ada kaler2 plus image ntah hape2 ntah. sekali tengok luasnya takdelar besar mana kan. hahahahhaaha. lepas dah tengok layout floor barulah korang masuk unit showroom tuh. baru la ada idea berapa luas dia. kalau tak sure korang akan terpedaya ngan id jer. macam aku la nampak id jer terus cair. huhuhuhu. then lupa terus pada layout floor tuh.

contoh layout plan untuk platinum hill pv8 ada kat bawah neh eh



tips no 3 – study the housing project via the developer’s website. developer yang bagus sure la ada website yang bagus gak kan. website tuh mestilah sufficient enough untuk buat preliminary study. mesti ada layout plan. and at least ada gambar2 dalam show room. heheheehehehe. kalau tak sure cikailah developer tuh kan. aku dah tengok developer platinum hill pv8 neh which is platinum victory.

memang comprehensive la website dia. walaupun layout memeng hampeh. tapi information memang cukup la kan. hahahahahaaha. korang still tak percaya ngan tips neh ke eh? cayalah!



tips no 4 – check jugak developer’s history ngan other previous projects. biasanya kalau project diaorang bagus, developer akan letak dalam portfolio diaorang dalam website. masa aku view platinum hill pv8 neh memang dah ada condo pv6 yang warna oren ngan pv berapa ntah yang warna kuning. so aku ras aboleh percaya la kat pemaju neh kan. hehehehehe at least dia dah bangunkan row of shoplots yang warna kuning sebelah mrr2 tuh. dekat ngan balai bomba ngan stesen minyak petronas. plus pemaju neh gak yang tengak buta setapak lake and then ada gak platinum victory showroom kat sana. hehehhehehe

neh kat bawah neh ada contoh portfolio pemaju neh kat platinum hill pv6. nanti la aku amik actual pics petang ni okay!

tips no 5 – masa korang melawat website dia make sure baca sekali disclaimer dia. kadang2 ada benda yang dua sorok kan kat situ. heheheheheeh bacajangan tak baca beb! aku pun kenkadang malas nak baca. rasa cam nak biar lawyer je la yang baca kan. huhuhuhuhu

tips no 5 – sebelum korang pergi showroom make sure korang check dulu map ke showroom tuh. aku hari tuh terpusing2 dua tiga kali la jugak masa nak carik showroom dia. signboard ada cuma tak berapa clear. hampeh je kan. letak la signboard yang cun and then senang nak tengok. harap showroom je cun. heheheehehheeheh. akhirnya masa jumpa showroom tuh plak terpaksa parking jauh then menapak. dah la bulan puasa. penat dowh!

ni la location showroom platinum hill pv8 kat taman melati utama. or also known as yellow town. hahahahaha

nanti la kalau aku sempat aku nak buat googlearth locatio sekali ngan aerial view plak. ahaks!

tips no 7 – check for the discount. biasanya developers akan bagi discount untuk bumiputera purchase. in this case platinum victory akan bagi 5% untuk purchase platinum victory pv8. heheheheeh banyak gak la kan. huhuhuhuhu

ok itulah sahaja tips untuk kali ini. kalau nak lebey tips, jumpa la ngan orang yang kerja kat showroom tuh kan. tanya je macam2. puaskan hati selagi belum bayar booking fee. heheheheehehehhheh no turning back dowh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 responses to “platinum hill pv8 melati utama

  1. Pingback: 3 residen @ melawati, east kl « KNizam Artwerk

  2. Pingback: platinum hill pv8 melati utama II « KNizam Artwerk

  3. Pingback: setia alam township paper ads « KNizam Artwerk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.