platinum hill pv8 melati utama

pergi tengok showroom diaorang kat taman melati utama. still dekat ngan taman melawati and elevated highway. heheheheh. mcm best je kan condo neh. mahal sket tapi cun la dalam dia. paling aku suka ngan design bilik air dia yang ada turun ke bawah sket. maintenance fee cam biasa la aroung rm200. semua facilities ada.

even stesen minyak petronas ngan mcdonalds pun ader.

hayyiiioooooo should i book now eh?

ni kat bawah ada beberapa tips untuk sapa2 nak beli rumah masa korang melawat showhouse/showunit tuh. hehehehehehe. nak percaya boleh, tak nak percaya pun boleh. hhahahahahahaha

ni bukan tips nak beli rumah/condo.
ini hanya tips how to behave when visiting the showhouse/showroom.

hahahaha apsal korang terbeliak? tak percaya ker?

read at your own risk eh!

tips no 1 – jangan terpedaya dengan interior design ngan all the perabot/lighting/built in cabinet/racks yang cun2 kat dalam tuh. aku tanya amoi sales promoter tuh and then dia bagitau yang cost for all id dalam 150k. mahal dowh! perghhhhhh dekat half harga rumah tuh beb! so bila korang tengok gambar2 kat bawah neh, korang kena imagine unit yang sama tapi kosong takde mende. takde mende putih jer. jangan tertipu ngan semua id yang dah siap tuh. heheheeheheh. kalau tak sure a akan rabun mata dan jadi macam aku. siap aku tanya amoi tu lagi siapa contractor or id designer. hehehehehe dengan selambanyer aku bagitau aku nak sebijik macam dalam showroom tuh gak. dia terkedu kejap. hahahahaahaha








tips no 2 – make sure study betul2 plan lantai or floor layout tuh. ini amat penting sebab korang nak tahu berapa luas unit yang korang beli. kadang2 layout floor cun giler siap ada kaler2 plus image ntah hape2 ntah. sekali tengok luasnya takdelar besar mana kan. hahahahhaaha. lepas dah tengok layout floor barulah korang masuk unit showroom tuh. baru la ada idea berapa luas dia. kalau tak sure korang akan terpedaya ngan id jer. macam aku la nampak id jer terus cair. huhuhuhu. then lupa terus pada layout floor tuh.

contoh layout plan untuk platinum hill pv8 ada kat bawah neh eh



tips no 3 – study the housing project via the developer’s website. developer yang bagus sure la ada website yang bagus gak kan. website tuh mestilah sufficient enough untuk buat preliminary study. mesti ada layout plan. and at least ada gambar2 dalam show room. heheheehehehe. kalau tak sure cikailah developer tuh kan. aku dah tengok developer platinum hill pv8 neh which is platinum victory.

memang comprehensive la website dia. walaupun layout memeng hampeh. tapi information memang cukup la kan. hahahahahaaha. korang still tak percaya ngan tips neh ke eh? cayalah!



tips no 4 – check jugak developer’s history ngan other previous projects. biasanya kalau project diaorang bagus, developer akan letak dalam portfolio diaorang dalam website. masa aku view platinum hill pv8 neh memang dah ada condo pv6 yang warna oren ngan pv berapa ntah yang warna kuning. so aku ras aboleh percaya la kat pemaju neh kan. hehehehehe at least dia dah bangunkan row of shoplots yang warna kuning sebelah mrr2 tuh. dekat ngan balai bomba ngan stesen minyak petronas. plus pemaju neh gak yang tengak buta setapak lake and then ada gak platinum victory showroom kat sana. hehehhehehe

neh kat bawah neh ada contoh portfolio pemaju neh kat platinum hill pv6. nanti la aku amik actual pics petang ni okay!

tips no 5 – masa korang melawat website dia make sure baca sekali disclaimer dia. kadang2 ada benda yang dua sorok kan kat situ. heheheheheeh bacajangan tak baca beb! aku pun kenkadang malas nak baca. rasa cam nak biar lawyer je la yang baca kan. huhuhuhuhu

tips no 5 – sebelum korang pergi showroom make sure korang check dulu map ke showroom tuh. aku hari tuh terpusing2 dua tiga kali la jugak masa nak carik showroom dia. signboard ada cuma tak berapa clear. hampeh je kan. letak la signboard yang cun and then senang nak tengok. harap showroom je cun. heheheehehheeheh. akhirnya masa jumpa showroom tuh plak terpaksa parking jauh then menapak. dah la bulan puasa. penat dowh!

ni la location showroom platinum hill pv8 kat taman melati utama. or also known as yellow town. hahahahaha

nanti la kalau aku sempat aku nak buat googlearth locatio sekali ngan aerial view plak. ahaks!

tips no 7 – check for the discount. biasanya developers akan bagi discount untuk bumiputera purchase. in this case platinum victory akan bagi 5% untuk purchase platinum victory pv8. heheheheeh banyak gak la kan. huhuhuhuhu

ok itulah sahaja tips untuk kali ini. kalau nak lebey tips, jumpa la ngan orang yang kerja kat showroom tuh kan. tanya je macam2. puaskan hati selagi belum bayar booking fee. heheheheehehehhheh no turning back dowh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 responses to “platinum hill pv8 melati utama

  1. uish.. serious lawa. harga pun haruslah sgt lawa. bro, without the deco, berapa tu?

    u cakap cost for the deco/renovate RM150k? tapi serious lawa tu bro.. cam dlm hotel plak…
    kat area yellow town? bukan last year korang sahur kat situ ke?

    u mmg cari area sini le?

    Reply

  2. Pingback: 3 residen @ melawati, east kl « KNizam Artwerk

  3. eh bole plak ambik gmbar dlm rumah contoh…dah byk kali aku kena sound dgn salesman..dia kata xbole ambik gmbar interior..

    Reply

  4. kawaii : harga mmg amatlah lawa gak

    chot : tu semua gambar from their website. nanti la kalau ak gi lagi aku snap semua pic sendiri. heheheheheheh harap2 amoi tuh tak halau aku la…sebabbbbbb….errr

    Reply

  5. Isshhh, lawanya interior design dia! Itulah rumah idamanku!

    Reply

  6. lorna : memang lawa. actual view lagi lawa 🙂

    Reply

  7. Pingback: platinum hill pv8 melati utama II « KNizam Artwerk

  8. Pingback: setia alam township paper ads « KNizam Artwerk

  9. aku berhajat nak wat rumah dalam anggaran 100,000 dengan 4 bilik
    ada tak pelan lantai dalam simpanan ko yang bleh kongsi dengan aku.
    email aku kereta1919@yahoo.com.my

    Reply

    KNizam Reply:

    esham : hehe takdelah plak plan tuh. lukis pun tak reti bro. hehe ❗

    Reply

  10. Nak tanya,Apsal ko tak jadi beli Pv8 ek?..

    Reply

    KNizam Reply:

    mashitah : yep saya cancel
    sebab lepas dah bayar booking fee tu tetiba nak beli landed property plak
    so kena let go satu
    tak larat nak bayar dua2. hehe 🙂

    Reply

  11. beli landed property kat mane?

    nak ty sket tau x pasal project casa melati kt LRT terminal?

    Tgh mencari gak nie..susah btol nk wat pilihan..

    Reply

  12. choppp!! sowi br terbace da beli umah kt setia alam..haha

    mmg cantik la kaw tu..tp jauh nk p keje kt kl..ok ke keje jauh² ek

    Reply

  13. Ha…beli la PV 8 tu. Sebelah je dengan PV6 condo yang upah pengawal keselamatan yang hanya pandai mengancam keselamatan penduduk. They have no responsibility. It happend to me. Baru je lagi. My mum’s car kena tarik (sy tak malu la nak admit benda yang betul). but at first kami ingat kereta tu kena curi. kami tengok dlm cctv dia follow 1 kereta , and owner kereta yang dia follow tu siap ada access card. tapi yg pelikny, dia hadang tingkap masa nak touch card guna sun shade (supaya tak nampak muka) and dia buang 1 no plate. lg best, dia buat kerja lepas management office tutup sbb dia tahu kami boleh trace no access card dia. malang bagi kami information tu cuma boleh simpan selama 3 jam. kami perasan kereta dah tak ada malamny.

    nak tanya pendapat u all. wajarkah perkara mcm ni jadi kat kawasan condo yang kononnya security ketat?. What should i do?. siapa lg yang boleh SUKA-SUKA HATI bagi access card pd org luar?.

    Reply

    KNizam Reply:

    alana : la sampai mcm tuh sekali eh. hehe 🙂

    Reply

  14. hehe..mmg sistem keselamatan kat PV6 ni xbrape nak bagus..kondo mcm ni pon masih ade pecah rumah..kat atas rumah aku lak tu..huhuhu..warga asing ramai yg tinggal dlm kondo ni..nk mandi pool pon mls..pastu bdk2 dr luar condo ni pon leh sng2 msuk ikut pintu blkang..aku rs la..kena lebih kawalan n amek la pengawal kslmatan yg bgus sket..perlu psg cctv setiap aras..kebersihan lebih sket la..sb pmndangan kt pool langsung xmnarik..time mula2 beli ok la…. rasanya mcm nk beli rumah teres la pulak..apa pon aku suka tinggal kat sini..sb ini la rumah pertama yang aku mampu beli..

    Reply

    KNizam Reply:

    eida : la lagu tu la plak eh. hehe 🙂

    Reply

  15. huhu…tu lah dulu kita punyer nyaris beli tp dah agak dah crowd dier……tgk showroom mmg meleleh nak beli tp….bila pk pk punyer pk kita on hold dulu….so any comment for casa melati tak…..now price rm270,000…woww its super dupper..
    projek ni under KOPIHAS so saper2 yg ader criss ctos or blacklist boleh lepas…yg kita x faham sewa beli tu camner?lupa plak nak tanyer kat org yg wat sales tu..hurmmmm any idea????

    Reply

    KNizam Reply:

    serbasalah : la mcm tu plak ek hehe 🙂

    Reply

  16. D' Boulevard

    Salam sejahtera kepada tuan rumah baru di Platinum Victory. Sekiranya anda memerlukan khidmat ID tetapi tidak mampu mengupah ID yang mahal, telefon kepada kami di talian 03-9075 2448. Kami memberi khidmat ID, ubahsuai & perabot buatan khas. Jika anda upah kami sebagai kontraktor, kami akan memberi khidmat ID percuma.Terima kasih.

    Reply

    KNizam Reply:

    wahhh sempat lagi promote ek hehe 🙂

    Reply

  17. Alhamdulillah..Akhirnya siap juga PV8…

    Reply

    KNizam Reply:

    xena : wahhhh dah duduk sana ek? hehe 🙂

    Reply

  18. mlm minggu ni abg ipar jemput pg kenduri kesyukuran masuk rumah baru kat PV8… aku br je meng”google” location..ahakks, takut sesat plak cr rumah tu nt.

    Reply

    KNizam Reply:

    jebat : hehe dah letgo pun rumah kat sini hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge