platinum hill pv8 melati utama II

this is another posting pasal platinum hill pv8 II. ini adalah sambungan kepada posting platinum hill pv8 I. hari tuh aku amik gambar kat website platinum victory jer. hah! kat bawah neh actual pics yang aku amik pakai sony ericsson k810i. banyak siot aku amik gambar dalam showroom tuh. dia tak halau pun chot. hehehheehhehehe

neh semua showroom type A kat platinum hill pv8

ni gambar masa nak pergi showroom tuh. just before yellow toen tuh, korang pusing kiri sure nampak signboard neh. hehehehehe sure tak terlepas nyer lah. takkanlah signboard sebesar alam tuh pun tak nampak kot 🙂

bila dah masuk kiri korang akan nampak condo warna orange neh dulu. heheheheh dulu aku hengat nak beli yang ni la. sekali salah timing la masa 2005 dulu. hampeh jer. sekali tengok ada 2 set sliding door kat orange condo neh. rugi siot. kalau tak sure la aku dah dok kat atas tuh kan. heheheheeh


ni plak tapak pembinaan platinum hill pv8. tengah piling lagi la. yang kat belakang tuh aku panggil yellow condo. kalau tak silap aku ialah platinum hill pv5 or pv6 rasanya. hehehhe


sampai jer terus parking kat parking taxi neh. hehehehe sure hangin la pakcik2 taxi kat aku lepas ni kan. anyway dah nak hujan, so malas la nak carik mana2 parking yang kosong. lantak lah kan. huhuhuhuh

just depan showhouse tuh korang akan nampak platinum hill pv5 yang warna yellow neh. memang cun siot. ada pool kat tengah2 tuh. hehehheh yang ni la yang siap dulu. 1st phase la katakan. kan. kan. kan. huhuhuhu

dah jangan nak merapu. jom kita pergi straight ke dalam showhouse platinum victory neh. seb baik la showhouse dia cam cun jer kan. hahahahaahhaah. aisey kena bukak sandal la plak. hampeh la. huhuhuhu

kat luar neh plak ada hiasan2 pokok yang cun gak. aku rasa dia tinggikan level showhouse neh supaya sama dengan area jalan and then tanam je pokok neh then buat2 la cam pondok2 kan. heheheheheeh

amoi ni la yang layan kitaorang. heheheehe baik siot dia. semua soalan aku dia jawab dengan sopan dan selamba. tak kerek langsung macam several promoter tuh kan. so far aku puas hati la ngan explanation amoi neh. heheheheheeh cayalah moi!



ok apa kata kita masuk bahagian dapur dulu. cam biasa la kan all condo or rumah ada dry kitchen ngan wet kitchen. aku bukannya kisah dry ker wet, janji ada dapur udah ler. hehehehehehe lawa siot design kitchen cabinet dia. memang mahal neh. koman2 maunyer rm15k cost nak reno dapur sahaja. banyak utensils daripada ikea. and then peti ais besar gedabak giler.


ni plak dia kata macam ala2 bilik maid la kan. cun plak dia letak katik 2 tingkat. cam jimat space je kan. aku pun nak buat camni la nanti. huhuhuhuhuhu



tu aku dah cakap semua utencils daripada ikea la. sama macam yang ada kat rumah aku kat melawati sekarang neh kan. heheheheh cilok idea sket la kat sini nanti kan. hehehehhe

1st thing yang korang akan nampak kalau masuk living room ialah rak buku yang besar giler, attached to dinding. cun la plak kan. kayu memang berquality la kan. aku pun banyak buku so mungkin kena buat la kot. tapi kayu dia mahal giler dowh! so how?

aku suka la ngan living room dia yang cun neh. luas la gak kan. hehehehe. anyway perabot semua memang high class la kat sini. semua mahal2 belaka. aku cuba nak angkat meja kopi besi tuh. perghhhhhhh berat giler siot! tak larat nak angkat sebelah tangan. semua karpet pun cam yang kat ikea jer kan. huhuuhuhuhu aku suka ngan sofa coklat tuh and then sofa kulit tuh pun cun gilos! siapa mau derma kat aku 30k?

ni actual view mengadap garden nanti. memang sejuk je mata memandang kan. heheheheeh view klcc ngan pool view semua dah sold out siot. hampeh. sapa la yang beli cepat sangat neh eh? mana la korang tau pasal platinum victory neh eh? aku ker yang ketinggalan adjer? garden tuh macam ada ala2 secret garden je. heheheheheeh

kalau korang perasan balcony dia tampered glass siot. class giler tuh! tapi angin boleh masuk ke eh? tak bahaya ke nanti ? hahahaahahahahah biasanya balcony pakai besi. kali neh pakai glass la plak. high class sket condo ni kan. huhuhhu



dia letak cermin bagak giler cover terus dinding tuh yang nampak besar giler tuh. heheheheehh efek jer sebenarnya kan. tapi ok gak idea tuh coz kalau tak sure la nampak condo neh kecik je nanti kan. huhuhuhuhuh


aku suka gak kat corner tuh sebab ada glass instead of kosong jer. so kalau bukak langsir dapat la view or cahaya yang power kan. hehehheheeheh barula bersemangat nak start the day kan. heheheheeh


lepas ni kena la beli plasma tv sebijik letak camtu kan. hehehehhehe koyak rabak la poket aku nanti eh. rack tv bawah tu pun cun gak. hehehheeh siap ada cermin lagi kat bawah tu kan.

ni la ruang makan or dining area dia. memang biasa la kalau condo sure la dining area kat deoan pintu masuk kan. hehehehehe siap ada sofa lagi kat sini. dah macam secret recipe plak la kali neh. hehehehhehe kalau meja cermin kaca pun cun gak la kan.

ok ni bilik air yang kedua. memang cun la tile ngan mosaci yang dia buat tuh. ada kelainan sket. aku pun memang suka ngan style tiling mosaci yang ada tone cam tuh. memang klasik. kalau aku beli rumah pun nanti aku nak buat camtu gak. nak letak tone colour mosaic kat dalam bilik air ngan kat panel dapur sekali. heheheeheheh angan2 kena tinggi beb!



ni 3 rd bedroom. dalam showroom ni dia buatkan bilik membaca. tapi kalau aku la kan sure la aku buat bedroom. kena la letak katil. and then mungkin akan dijadikan tempat solat sekali kan. heheheheheeh letak wallpaper pun cun gak. huhuhuhuh



kat bawah ni view from aster bedroom. aku suka la style corner berkaca yang camtuh. memang class la. hehehhehe. kalau bukak langsir ni nanti sure la luas dan cun gilos kan. hehehehehe master bedroom memang besar gak la. master bedroom pun kena gak pasang built inn cabinet okay. hehehehehe


bilik air dalam aster bedroom pun cun giler siot. siap ada elevated ke bawah sket lantai dia. aku suka la design camni. simple tapi practical. so that kalau mandi kat shower tu takde la basah the whole bilik air kan. heheheheheeh memang cukup practical la bilik air master bedroom showroom neh. huhuhuhuhu




aku sempat gak la amik gambar model kat bawah neh. hehehehee kat sini for sure la ada pool, mini market, kedai dobi ngan club house sekali ngan gym nanti kan. perghhhhh ada masa ke kalau nak selalu mandi kat pool or beriadah kat gym tu eh? heheheheheheheehheh



fuhhhhhhh giler banyak gambar nak upload tadi. heheheheheeh amik la korang, muntah gambar la lepas nengok semua gambar2 yang banyak giler neh. hahahahahahahahah 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 responses to “platinum hill pv8 melati utama II

  1. ko ni betul2 nak beli rumah ke..atau sekadar nak ambik gmbar? hahahha….

    Reply

  2. chot : mula2 kita amik gambar dulu. kalau berkenan baru la beli. eheheh 🙂

    Reply

  3. eh cun seh rumah tu..bape inggit nie?
    berkenan berkenan..

    Reply

  4. siputturbo : rega dalam rm270k ke atas. datanglah ke showroom depa yang cun tuh. hehehe 🙂

    Reply

  5. 270k?mak aii..out of budget lar..
    200k still ok..

    aniwey,bagus blog ko nie..byk info..keep it up!

    Reply

  6. siputturbo : mmg mahal sket. sebab dia luas. min dalam 1550sqft 🙂

    Reply

  7. sapa yg teman u tu?
    mmg luas…. kalau keluarga besaq pon blh lagi nih… tapi.. berapa bilik?

    Reply

  8. kawaii : bilik 3+1

    Reply

  9. Kitorg dah book tau blok C, dah byr duit booking suma sbb mmg pengsan la tgk rumah neh cantik gilos.. tp malangnye..huhuhu.. kensel booking..haha.. mahal dowh bulan2.. mau mkn pasir kitorg, dah le siap 2thn lagi..

    Reply

  10. yana : la cancel ker? tak jadi la nak kita hidup berjiran camni. heheheheeh 🙂

    Reply

  11. ko beli ke umah tuh? nak buek camno.. duit tarak.. tp mmg superb la interior design umah tuh, with all the facilities at nearby area… haih..

    Reply

  12. yana : heehehehe rasanya mcm nak beli pun. dah3/4 melawat showroomnyer. 🙂

    Reply

  13. tompang menyibukk…..

    eheh saya baru ingat weekend ni nak pi ambik gambo show room tu….

    rumahnya mmg besar 1550sqf tu…..

    jarangla dapat condo sebeso tu and kat area KL plak tu….

    zaitie

    architect i freelancefotographer

    Reply

  14. zaitie : hehehhe mmg besar saiz dia. kenalah dengan harga sekali. heheheheh 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge