Pisang Kaki atau Amlok atau Persimmons Yang Masak Ranum, Siap Ada Daun Lagi! | Rana Market, Islamabad, Pakistan

Live Update: 14 Nov ’11, 8.02am PKT | From: iPhone 4 via Maxis MY & Mobilink PK | Author: KNizam

sekarang ni tengah musim pisang kaki kat pakistan
kat mana2 boleh nampak pisang kaki atau amlok ni
tengah peak season ni. tak lama lagi musim kinnow oren
rupa macam tomato, rasa dia macam epal. agak crunchy yo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 responses to “Pisang Kaki atau Amlok atau Persimmons Yang Masak Ranum, Siap Ada Daun Lagi! | Rana Market, Islamabad, Pakistan

  1. tadi pergi Giant pun nampak buah ni banyak…tapi dia tulis korea persimmon, entah betul dr korea tataulah

    Reply

    KNizam Reply:

    kujie : hehe yg ni best wooooooo manis2 je hehe 🙂

    Reply

  2. dah lama tak layan pisang kaki ni.. rupa pun dah lupa dong

    Reply

    KNizam Reply:

    zool : hehe now tengah peak season kat sini ni hehe 🙂

    Reply

  3. huhu..sejujurnya, tak pernah aku dengar nama pisang ni..

    Reply

    KNizam Reply:

    titan : eh pernah sampai msia tau, tapi rasanya from jepun kot hehe 🙂

    Reply

  4. Sedap buah pisang kaki ni. sini ada gak jual tp agak mahal sikit.

    Reply

    KNizam Reply:

    ijan : yep crunchy je kan mcm epal 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge