Pengalaman Ngeri di Airport Skardu | Gilgit-Bastistan, Pakistan

Live Update: 2 Sep ’12, 10.08am PKT | From: iPhone 4 via Maxis MY & Mobilink PK

alhamdulillah saya dan isteri selamat sampai ke islamabad dengan selamat setelah menempuh ketidakpastian tiket selama 48 jam di airport skardu. keadaan agak meruncing dan ramai orang terutamanya pelajar telah merusuh di airport. tiket adalah terhad. kami terpaksa tanggukan kepulangan sehari lewat apabila gagal mendapatkan seat walaupun tiket telah saya confirm pagi tersebut. sungguh menakutkan berada di dalam airport yang kucar-kacir, pengurusan kaunter check-in yang kelam kabut, rusuhan di luat airport, tingkap kaca pecah, askar dan polis berkawal di mana-mana. ngeri! taubat saya tak nak lagi ke utara pakistan dengan PIA. biarlah kita melalui jalan darat dengan prado sahaja, paling kurang kita masih dapat mengawal waktu perjalanan. nantilah saya coretkan dengan panjang lebar pengalaman ngeri ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 responses to “Pengalaman Ngeri di Airport Skardu | Gilgit-Bastistan, Pakistan

  1. alhamdulillah…. suami isteri selamat
    kujie recently posted..Cuti Ganti Hari Raya Haji 2012My Profile

    Reply

    KNizam Reply:

    k jie : hehe 🙂

    Reply

  2. Adohai. kat sana lagi rupanya. ingat tak lepas hari tu. kawan2 expat yang nak kesana semua kensel, takut ada, (lebih2 lagi si kulit putih), flight kensel pun ada. alhamdulillah u dan isteri selamat pergi dan balik. tak yah lah kesana dulu. kita dok diam2 di ISB sudah. hehehe

    Reply

    KNizam Reply:

    dilla : weoulz kan traveller. hehe 🙂

    Reply

  3. Masih bergolak lagi rupanya kawasan di sana.
    Fadzmie recently posted..Twenty Twelve : Default theme baru untuk WordPressMy Profile

    Reply

    KNizam Reply:

    fadzmie : yep still tak ok lagi hehe 🙂

    Reply

  4. semoga kawasan berkenaan akan menemui keamanan
    lewisdotmy recently posted..Harga Samsung Galaxy Note 10.1 Di MalaysiaMy Profile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge