Pelajar dari Thailand Disahkan Hidapi H1N1 di MCKK

aisey dah sampai kuale la pulok

game cancel. bebudak vaji ngan a few budak koleq kena kuarantin

read more at my batch’s blog here

aisey bukan game bola la.

tapi rugby ok. annual game mckk-vaji. this year vaji datang kuale.

amendalah bernama ngan m star neh !

– – – – –

source m star

KUALA KANGSAR: Seorang pelajar dari Thailand yang tiba di Maktab Melayu Kuala Kangsar (MCKK) di sini dikesan positif menghidapi virus selesema babi (H1N1) hari ini.

Menurut sumber, kes import itu dikesan apabila pelajar terbabit tiba di MCKK di sini untuk mengadakan perlawanan bola sepak persahabatan dengan pasukan MCKK.

Pelajar berkenaan sedang dikuarantin di MCKK selama seminggu dengan diawasi pihak kesihatan daerah, bersama sebahagian orang yang mempunyai kontak dengan pelajar itu, katanya ketika dihubungi di sini.

Beliau berkata pelajar berkenaan didapati mempunyai simptom menghidapi virus H1N1 ketika beliau tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Bayan Lepas di Pulau Pinang semalam dan tidak pasti mengapa pelajar itu tidak dikuarantinkan.

Katanya pengawasan ketat sedang dilakukan di MCKK dan setakat ini tiada lagi melibatkan kes tempatan.

Sementara itu, Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan, Kerajaan Tempatan, Alam Sekitar dan Pengangkutan Awam Negeri, Datuk Dr Mah Hang Soon mengesahkan kes berkenaan, bersama beberapa orang pelajar. BERNAMA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 responses to “Pelajar dari Thailand Disahkan Hidapi H1N1 di MCKK

  1. biasalarr bro.. ragbi tak fofuler ghitewww.. ekeke

    Reply

    KNizam Reply:

    en_me : hehe kalau ye pun diaorang neh carilah fakta kan. hehe 🙂

    Reply

  2. aduhai. memang macam ni la paper malaysia. hmm. apa-apa pun, semoga semuanya selamat. 🙁

    Reply

    KNizam Reply:

    abdus : tu la kan. aku pun harap semuanya selamat. 🙂

    Reply

  3. alahai, wartawan ni tak check ke sebelum dia tulis.. apsal tak dgr pun cerita pasal ni? ada org cover ke..? 😉 jgn satu sekolah kena kuaratin dah la.. tak pasal2 makcik kapet dan semua yg duduk situ kena kuarantin sekali…

    Reply

    KNizam Reply:

    strozze : hehe tu la seb baik la coach mightyducks takde turun kuale. kalo x mmg ada chance kitaorangd duk kat umah cikgu tu. x pasal2 kena kuarantin nanti. hehe 🙂

    Reply

  4. aper kater bro betulkan pasal perlawanan tu…
    bukan aper kekadang nie wartawan pun patut
    kena tegur gak….

    Reply

    KNizam Reply:

    hazman : hehe member aku dah email ke bernama pun. hehe 🙂

    Reply

  5. alamak, kuale kpg teman…semoga x merebak..

    Reply

    KNizam Reply:

    nohas : hehe insyaAllah semuanya ok. rileks jangan panik tau. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge