pegi sales office setia alam kali ke-2

hehehhehe hari neh kena pegi lagi ke sales office setia alam neh. ye lar. semalam pegi sebab nak decide. kali neh dah decide nak beli. then kena lar bagi booking fee kan. heheheheeh. amik dua2 rumah – murraya 2 ngan raddia 1. amik kau! banyak giler membeli rumah. sekarang kan pesta beli rumah. hehehehheh.

maunyer aku cakap kat sales promoter tuh camni…

“errrr kasi bungkus 2 rumah sekali ek. nanti Q4 2009 saya amik lar.”

“alar, tak leh ker bungkus 2. hampeh lar.” heheheh 🙂

hahahahahahah. errrr tergelak syaitan la plak. astaghfirullah….

bayar booking fees and then amik letter of offer and then still x puas hati. nak gak tengok2 balik model2 rumah tuh kan. kali neh aku dah berazam nak amik gambar puas2. ye lar kan bila rumah siap nanti amik gambar rumah yang actual la plaks. ahaks 🙂 suka hati haku sebab dapat banyak amik gambar. xde saper nak larang. huhuhuhu. 🙂

ni papan tanda nak masuk sales office setia alam. haku suka ngan design tuh. mmg cun and then simple jer. dia tulis kat situ nak in touch with nature. banyak la dia. dah tebang berlambak2 pokok and then tanam balik beberapa batang dikatanya menyentuh nature. ahaks. hahahhahahahah

la mana la plak aku nyer sales promoter yang aku deal semalam ni eh? ni aku nak bayar booking fee neh camner plak. kejap lagi sampai la tuh kot. hahahahaahha

sambil2 tuh kita lepak la dulu kat sofa yang empuk neh. hehehehe memang rileks je suasana dalam sales office neh. memang sesuai untuk org2 yang susah nak decide beli rumah cam haku neh kan. heheheheeh

jangan tertipooo! semua award tu bukan untuk setia alam, tapi untuk setia eco park yang cun giler. ye lak mmg untuk high end market la setia eco park tuh, tu yang sp setia buat cun gilos. lawa dowh! memang aku berkenan tapi mahal giler la. maunyer makan pasir aku lepas beli rumah tuh nanti. hahahahahah


sementara menunggu sales promoter aku siapkan semua dokumen, baik aku snap balik township master plan ngan model besar bagak neh. cheh! x clear la kalau pakai k810i dalam neh. ni yg aku fed up neh. heheheheehh aku amik close up je lah kalo camtuh. heheheheheehe. hasilnya semua blur. tahap2 sampah adjer gambar kali neh. hehehehehe

ok sekarang kita tengok model2 kecik rumah jenis raddia 1 dulu okey. rumah dalam 2/3 rows adjer. pandai sp setia buat rumah sket2 camni. so senang la nak jual kan. yang 22×75 mmg lambat lagi la dia nak jual. heheheheheeh

raddia 1 dah ramai orang beli nampaknyer. heheheeh dok berjiran la aku ngan adik aku lepas neh. hehehheh dijangka siap dalam Q4 2009. so x lama je lagi kan. huhuhuhuhu. yang bulat2 merah tu orang dah book. yang adik aku book belum dimerahkan. hampeh je kan. karang aku mengamuk baru la dia nak tampal mende2 tuh. aku tampal sendiri karang…..hahahahahaaha

ada sliding door depan. memang cun la kaler dia kan. harap2 sp setia ikut la scheme kaler neh. depan tuh boleh muat masuk 2 kereta dan beberapa motor2. hahahahaah basikal semua pun boleh masuk gak la. depan tuh ada la garden sket kalau nak buat gardening. tanam pokok duan kesum boleh gak masak asam pedas nanti kan. huhuhuhu amende la yg aku kerepekkan dalam bulan syawal neh. hampes jer 🙂



okey lepas nengok raddia 1 puas2 kita tengok plak murraya 2 ek. heheeh dah macam rancangan masakan plak blog entry. neh. heheheeh murraya combine sekali ngan cananga. memang sp setia suka buat macam design so kalau rounding kat sini akan nampak bermacam design yang berbeza setiap jalan walaupun dalam precint yang sama or area yang sama. hehehehe ok lah tuh kan.

cam biasa aku nak rumah yang boleh masukkan 2 kereta sekaligus. baru la selamat sket kan. 20×65 saiz dia. okeyla tuh kan. design not bad. kalau haku x puas hati baik aku beli tanah and then design sendiri. hahahahaha merepek lagi dowh. cheh! penangan syawal x hilang lagi neh. hahahahahaahah


x ramai lagi yang amik murraya 2 neh. nak amik corner lot ngan end lot cam x mampu la plak kan. kalau aku amik corner lot, saper mau sponsor? last2 aku amik intermediate la. janji dapat beli rumah. aku rasa sure asset neh akan appreciate giler2 once the whole township dah siap nanti. hehehehe tu sure la dalam 10-15 tahun kan. heheheheh



selamba la dia tak tampal lagi bijik2 buah saga merah tuh kan. karang aku mengamuk kali ke-2 baru la dia terhegeh2 nak tampal. hahahaah kalau aku tampal sendiri sure la havoc satu sales office nanti. huhuhuhu




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 responses to “pegi sales office setia alam kali ke-2

  1. salam raya bro!
    tahniah sebab finally u angkut 2 rumah skali hehe..
    wah, tersandaq terus! sure letih tu.

    anywy, kenapa ada no 3 kat baju tu? kena pakai ke kalau nak tgk showroom?

    dlm byk2 jenis kenapa raddia and caladium yg jadik pilihan?

    Reply

  2. cuba ko locate kat map (KL/Sgor) dimanakah terletaknye taman perumahan ini. Senang sket kami nak buat penilaian..hehe..

    Reply

  3. kawaii : hahahah thanks. no 3 tuh mmg design baju lar. huhuhuhu. raddia ngan murraya lar. mana datang caladium tuh. ahaks.

    yana : ko familiar nkve tak? lepas tol shah alam ko akan jumpa tol setia alam (new) sebelum tol bukit raja klang. hehehe googlearth hampeh sket la area tuh. blur je memanjang. 🙂

    Reply

  4. huishh.. jadi orang klang. dari satu hujung ke hujung yang lain haha..

    Reply

  5. screwboy : selamba la cakap klang. shah alam lar. hahahahahahaah ni la akibatnyer kalau nak bukak sliding nampak kereta. condo tu pun aku x cancel lagi. hehehehe 🙂

    Reply

  6. nkve? err..err..hehe..takpe2 laki aku terer geografi 😛

    Reply

  7. yana : la tak tau ke nkve kat ner. asiseyyy. hehehehe

    Reply

  8. banyak la kau nye shah alam. dah meru/klang dah tu.. toksah berangan haha

    Reply

  9. screwboy : shah alam la. klang tu jiran aku jer. ala cam ko la. berjiran ngan dengkil. hahahahaaha

    Reply

  10. awat amik banyak sgt? huhuhu…
    maklumle kan…

    anyway, dah ada new link from NKVE ke setia alam terus ye? mana mahal lagi? setia alam ni ke or setia putra in putrajaya?

    Reply

  11. kawaii : amik 1 je lar. hehehehehe

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge