Orang Lain Beli Pokok Limau, Aku Pun Nak Beli Pokok Limau…. Haha !

hehe neh memang kes tak leh tahan tengok orang lain lah

weekend lepas aku pergi ke sungai buloh

saja2 je nak beli pokok kan

mcm dah lama je tak pergi ke sg buloh tuh

hengat kali neh nak carik pokok2 yg style boleh gantung2 tuh

sekali tengok kat setiap nurseries ada jual pokok limau neh la

semua ada jual

aku tengok semua orang yang datang kedai pokok kali neh sure beli punya

haha aku pun tak boleh tahan la kan

ini tak boleh jadi neh

haha terpengaruh jugak aku akhirnya

siap fikir lagi apa aku boleh buat eh dengan pokok limau neh

aku panggil neh pokok limau sambal

sebab rupa limau dia dah macam limau yang kita perah (or hiris) nak buat sambal belacan kan

siap terngiang2 lagi nak buat iced lemon limau tea lagi lah ! haha

sure bestnyer kan masa nak buat teh o ais, just pegi kat porch depan rumah

terus petik je limau tuh. haha

jangan jeles !

pastu kalau nak buat sambal belacan yang kaw2

tumbuk2 cili, campur belacan bakar

pergi porch depan, amik je limau neh

perghhhhhhh pastu hiris2 sket and then campur dalam sambal tadi

sure meletop punya lah kan

cecah plak dengan nasi puteh panas. ikan kering sket

pastu kena plak ngan ketam masak lemak cili padi

perghhhhhhhhhhhh kalo mcm neh sampai bila pun aku malas nak beli prosperity. haha

– – – – –

haha ada sapa2 yang ada pokok neh (tanam sendiri) kat rumah ke ?

aku rasa pokok neh mcm dah tak sesuai la tanam dalam pasu

siap la weekend depan aku nak buang sket tangkai dia

pastu nak tanam kat atas tanah la plak

sure lagi tinggi nanti kan

boleh jual air teh o ais limau depan rumah…. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

43 responses to “Orang Lain Beli Pokok Limau, Aku Pun Nak Beli Pokok Limau…. Haha !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.