Old Apple Advertisements !

korang sure tahu amende apple kan

hehe yang keluarkan ipod. imac. powerbook. tuh semua lah !

pernah ke tengok iklan2 dulu pasal apple

hah semua ada kat bawah neh ! hehe

Old Apple Ad – The Internet

korang nampak kan komputer macintosh tuh !

hehe lama tak nampak kan. hehe 😀

Old Apple Ad – 1985 beb !

lama giler ah iklan neh kan. 1985 tuh !

masa tuh aku sekolah rendah ok. haha

lama giler ah iklan neh kan. masa tuh mana ada komputer sampai malaysia

aku pun tak tahu pasal komputer neh. hehe.

Old Apple Ad – Easier Than PC

tengok iklan kat bawah neh teringat aku pasal komputer mula2 aku pakai

screen dah la warna hijau. masa tuh tahun 1990 rasanya

masa tuh windows baru dikeluarkan

still windows 3.1 rasanya. hehe

amendalah windows tuh kan. apsal la bill gates letak nama windows

masa tuh pakai file manager adjer

haha masa tuh ingat lagi pakai wordstar kan.

inkjet printer nec yang bising giler. haha

dan kat bawah neh compilation semua iklan lama apple

since 1997 sampailah ke 2007 !

perghhhh power la marketing apple neh kan

bila la malaysia nak ada pc sepower neh eh ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 responses to “Old Apple Advertisements !

  1. perggh! rajin plak ko cari video2 klasik nie..hehe…

    memang best!

    Reply

  2. hafiz : hehe dah alang2 terjumpa might as well aku buat posting kan. hehe 🙂

    Reply

  3. aku berminat sebenarnye ngan apple ni berbanding pc.. tapi ape nak buat, aku bukan mampu nak pakai.. uwaa. sedih..

    Reply

  4. klasik nie..1st machine gua sentuh masa nak belajar kelas komputer-apple..tahun 87 kot lupa dah..belajar kat dynabook..hidup lagi kompeni tu agaknya

    Reply

  5. :up: Huhu.. aku pon ada koleksi ads ni lam pc aku.. mampu tampal stiker apple je kat pc aku nih..

    Masa skrin ijau tu la aku memula guna pc sama-sama ngan korang masa form 1 dulu, ko ingat lagi tak?? Si Jures waktu tu yang paling terer.. Alhasilnya, aku minat gile mende2 komputer ni sampailah aku masok ITM (tak abis pon) kat Kuching, guna macintosh beb.. pastu keje advertising swasta guna powermac sampailah last sekali G4..

    Kebetulan aku wat YM ngan budak yg ganti aku, dia suwoh aku accept video, dia tunjuk aku diaorg sekarang guna G5 ngan powerbook pro.. Adoii..

    Reply

  6. khai : samala ngan aku. last2 aku angkut hp pavilion je. hehe 🙂

    Reply

  7. 26 : tu la kan. terkenang zaman dulu2 haha 🙂

    Reply

  8. onggon : hehe kenangan lama tuh. lab sebelah koop tuh kan. masa tuh mmg kagum giler ngan screen kaler. hehe 🙂

    Reply

  9. hi,beautiful apple in your post,I love thatfantasticapple,I need to find one for me,jane

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge