NuffNang Now Has This Thing Called “Buffered Earnings” Lor !

nuffnang, yearghhhh the local ad company. no not the one like big billboard, this is the company that pays u whenever visitors click or view the ads pasted at your blog. hehe

i noticed that i have yet to receive any campaign ads for my blog.

okeylah only one per week ma. hehe

more often than not, the long and rectangle ad as above (apa ke nama tu hah ?) will be blued with nuffnang standard ad campaign.

sekali aku perasan lately neh memang ada a few ads yang muncul and it’s not a campaign mind u.

kejap2 tukar2 ad. aku confuse kejap.

kejap2 mister potato. kejap ada vios. haha

sekali bila aku check dalam nuffnang nyer account nampak ada satu column baru panggil buffered earnings. la ada benda baru rupanya dalam nuffnang neh. hehe bagus gak menda neh kan. especially untuk yang jarang dapat ad campaign cam aku neh. kalau dapat pun seminggu maximum 2. tak pernahnyer 3. hehe

to nuffnang, good job !

more campaign pleaseeeeee. haha

untuk yang click kat banner tuh, thanks ! i likkkkeeeeeee. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 responses to “NuffNang Now Has This Thing Called “Buffered Earnings” Lor !

  1. campaign ni tak konsisten, sometimes ada, sometimes takde
    kalau dapat seminggu sekali tu, kira ok lah.
    especially kalau boleh maintain minimum band 6-7, cukup sebulan dah boleh cash in

    azwanhadzrees last blog post..The RM625 Rebate. Only A One-Off?

    Reply

  2. azwan : hehe tu la pasal. lately dah makin kureng la plaks. ahaks ๐Ÿ™‚

    Reply

  3. Wah… Knizam dari wordpress skang dah ada domain sendiri.. Cayalah..!!

    moolahkings last blog post..Blog Design – How Good Your Blog Design?

    Reply

  4. aku nye langsung tade org klik…ahahaha…

    amois last blog post..Harga Minyak Naik!!!

    Reply

  5. aku pelik knp nuffnang ni ads nya tak konsisten. kejap ada kejap takde. tensen aku. i want more ads nuffnang. provide me with your ads pleeeeeeeeeeeaaaaaaaaasssssss….

    syams last blog post..Kenapa Kau Harus Elakkan Kegagalan

    Reply

  6. moolahking : hehe welcome…welcome. hehe ๐Ÿ™‚

    amoi : ala nanti ada lah yang sudi mengelik tuh. haha ๐Ÿ™‚

    syam : nuffnang tengah tukar system tuh. still beta lagi. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  7. salam nizam,

    aku rasa lagi ok, pasal kita byk oppoturnity utk dpt lebih byk advertiser per week, and dia akan beli x unique visitor.so kita kena lah promote habisan2 bg tambah traffic..apa lagi promot elah kat chedet.com ๐Ÿ™‚

    gud luck on your earning

    Reply

  8. lankapo : aku pun suka sebab tak jemu2 la kan dengan iklan2 yang bertukar2. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  9. asal ak x jumpe pun column buffered earning tu? x der pun.huhu..

    ads campaign nuffnang bukan nuffnang kasi rasenya, bukan ke advertiser tu ke yg pilih blog mana yg die nak advertise?

    so far hampir 5 bulan blog kat domain baru tu, baru dapat 3 weeks campaign, sume dari advertiser sama..huhu.. xley bla..haha

    tp x berapa faham lagi camne buffer earning ni dikira..huhu ๐Ÿ™‚

    Reply

  10. izzat : nanti ada la tuh. sekarang tengah beta version tuh. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  11. I pun barujer dapat buffered earning dari Nuffnang (selepas 2 bulan register ngan Nuffnang).By the way,camne nak check band tu?Saya budak baru nak belajar.

    http://eyriqazz.blogspot.com

    Reply

  12. korang beruntung ada yg keluar buffered earning..aku langsung takda..huhu..tgh sabar tunggu ni..huhu..baru 3 minggu aku joint..sabar je ni..

    Reply

    KNizam Reply:

    ahm : hehe kena tunggu dengan sabar ya hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  13. I don’t really understand about this buffered thing, nor do I have any idea on what CPC, CPM or CTR are. As for now the only thing I’m certainly sure without any doubts or dispute is that I have credits in my account, I have to wait for it to become fifty then only can I retrieve the cheque, and I must have great entries to attract readers. Hehe.

    But lately I noticed my credit suddenly had an astonishing increment which is from RM12+ to an amazing RM21+ What a wonder! I think it has something to do with this new BUFFERED thing. After all Nuffnang is indeed a good creature haha.

    Reply

    KNizam Reply:

    luqman : kena banyak bersabar, nanti masyukkk lah tuh ok. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  14. and I do click on people’s ads campaign every time it turns up, with the hope that I’ll have the same return from them when visiting mine, a click never kills after all.

    Reply

    KNizam Reply:

    luqman : budi yang baik akan dibalas jua nanti ya ๐Ÿ™‚

    Reply

  15. x paham la..buffered earnings tuh ape?

    Reply

    KNizam Reply:

    maria : hehe earning tambahan sebenarnya ya ๐Ÿ™‚

    Reply

  16. bestnya dapat buff

    Reply

    KNizam Reply:

    dayat : la kamu x dapat ke eh? hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  17. eda baru je dapat tadi…
    bukan main hepi lagi sbb tau benda ni semua org nak..
    tp xpahm fungsi die ape..
    boleh jelaskan x?

    Reply

    KNizam Reply:

    eda : tahniah ya sebab bukan senang nak dapat woooo hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  18. ayu tak dpt pon buff…ade care ke nk dpt??

    Reply

  19. nice post ..tp..buffered nih x btul ke die kire visitor je?huhu

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge