Nak Activate Roaming Maxis Kena Dtg Sini

Hampeh je kan, aku hengatkan semua boleh buat online adjer
Rupanya nak activate roaming pun kena personally datang ke maxis centre, bwk passport ori pastu nak kena byr 300
Hengatkan boleh buat online adjer
So petang2 ahad neh terpaksalah aku pergi open house maxis kat klcc neh
Takde rendang served pun walaupun dah guna maxis postpaid since 2000. Haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 responses to “Nak Activate Roaming Maxis Kena Dtg Sini

  1. huih.. roaming kene bayar ker?
    depa cakap.. kalau roaming.. orang talipon kene
    bayar.. kita yang menjawab pon kene bayar.. biar
    bebetoi kan? ade komen?

    Reply

    KNizam Reply:

    kreuger : kena bayar dan mmg mahal giler ok. hehe 🙂 kalau ko sms aku local rate. aku sms balik rm2 tau. hehe 🙂

    Reply

  2. tulah. siap 300 tu. dh mcm buat passport dh.

    Reply

    KNizam Reply:

    zaryl : hehe aku x kisah janji aku x de prob roaming nanti kan. hehe 🙂

    Reply

  3. Maxis ni korjer dia asyik Buat Duit jek!
    sabor jer ler

    Reply

    KNizam Reply:

    dee : haha tahu x pe. aku x kisah kalau service power kan. hehe 🙂

    Reply

  4. huh???? roaming kena bayar ke? giler byk plak tuh.

    Reply

    KNizam Reply:

    buzzy : yep aku pakai postpaid dan kena bayar extra ok. hehe 🙂 lagi aku pergi lama woooo hehe 🙂

    Reply

  5. RM300 tu deposit kan?

    tp bukan kalau nak activate roaming boleh call je ke..

    Reply

    KNizam Reply:

    maoi : aku pakai post paid dan nak dok kat islamabad lama woooo. tu yg kena deposit extra. padahal aku dah ada deposit rm500. hampeh je kan. hehe 🙂

    Reply

  6. hehe..saja jalan2 blog you,ternampak topic ni.. Ptg td juga sy ke maxis centre KLCC. Punyalah ramai org!!. Dia bg number,then kata 13 org lg baru smpai turn sy.. Then amik masa dlm sejam setengah baru boleh berurusan. halnya sy nak tukar ja plan postpaid kepada prepaid semula. Dek kerana tak sanggup nak menunggu,sy balik je lah..huhu..Ramai sangan caya nun alif kat sanun…

    Reply

    KNizam Reply:

    nora : haha saya sanggup tunggu sebab dah bayar parking wooooo ok. hehe 🙂

    Reply

  7. Farewell bro KNizam. Ingatkan dah nak welcome jadi neighbour kat setia alam, tapi nampaknya lama lagi la kot. Takpe saya tolong tengok2kan rumah lu haha.

    Reply

    KNizam Reply:

    raimy : hehe tuh la kan. takde rezeki la nak jadi jiran. hehe eh u punya which unit ek ?

    Reply

  8. apesal tak pakai line sana je? roaming mahal… huhu…

    Reply

  9. Nape my friend takde kena bayar ape2 pun? I called 123 tadi, and diorang kata my account is less than 6 months, so I kena bayar deposit RM300 and bagi copy passport.

    But in your case, you’ve been a postpaid user for 10 years! Tapi kena bayar jugak? I don’t get it -___-;;

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.