My WP-Admin Folder Has Been Attacked With This Kinda Of CORE.**** Files !

this will be some kinda techie stuffs for u

just say “good luck” in the comment’s box should u not understand this post at all

i will not be offended. period.

my wp-admin folder has been attacked by this some kinda core.XXXX files

tried to contact sam of serverfreak but to no avail

sam himself cannot solve the problem

quite frustrated but i know it’s not sam’s responsibility to solve any wp matters rite ?

so here i am searching for my own solution.

and u know me la kan.

kalau tak dapat solve a prob sure tak leh tido punya. haha

u see i purchased this 11gb of diskspace to get all my 3 blogs running smoothly

that’s a big amount of space. but still no match with my 160gb lappie harddisk

yesterday i noticed that there’s something wrong with my blog

everything seems to running out of normality. things are getting slower

tonight when i tried to upload a new theme (ya saya memang suka2 je tukar theme ok)

there’s an error message like below

encountered errors during transfers.

can’t change directory to /public_html/wp-content/themes

wtf. i can’t change my own folder ?

why is that so meh !

i message sam of serverfreak and he alerted me to these kinda core.**** files

i checked my wp-content/www and found lots of these core.**** files

sam did manually deleted all these files and my blog keep running smoothly

me very happy lor !

happy blogger makes a happy nation ok !

but they say “ku sangkakan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari”

about an hour later i found that the core.**** files been bloated in the same folder

wtf II. hampeh II.

i tried to deactivated all the plug-ins. victory seems to be far away.

the files keep on eating my diskspace like piranha.

i am amazed. i found myself swimming at amazon

suddenly i tried to google for the solutions

u know la pakcik google kan.

sure ada solution punya. haha

google punya google. then hampir2 la nak dapat solution

sekali mcm tak percaya takde solution dowh

even wordpress.org pun takde solution

aku dah pening. bila aku pening aku akan berbahasa rojak passemboq

macam sekarang neh

sorilah kalau korang terpaksa baca repekan aku kali neh. haha

jeng jeng jeng. u know me la kan.

takkan boleh tido punya kalau tak dapat solution

i noticed that there’s an error log with a 2gb of size sleeping in the same folder…..

sesedap ko je error log eh ! nak lepak dalam tuh

dah la size 2gb. obes siot !

tak boleh jadik neh

aku download this 2gb of files. and then bukak dengan notepad

korang tahu apa yang aku jumpa.

aku dah jumla lights at the end of the tunnel !

hahahahahahahaah siap la korang !

aku dah jumpa the culprit dowh….. gua berjaya !

aku perasan punya la banyak error from the rss feed kat side bar aku

so solution dia ialah – delete dulu all the rss feed

and then voila !

semua masalaha core.**** tadi dah takde dah !

haha bila serverfreak tak leh solve.

wordpress.org takde solution kat forum. hehe

pakcik google jauh sekali la kan

aku jugak yang boleh solve !

hampeh jugak la kan. haha

so sapa2 ada masalah yang sama

boleh lah rujuk kat sini kalau nak dapat solution dia….. huhu

thanks to sam of serverfreak

and to pakcik google sekali la kans. ahaks

mind u i am not a techie guy ok.

haha <— bongkak siot ko knizam ! haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

32 responses to “My WP-Admin Folder Has Been Attacked With This Kinda Of CORE.**** Files !

  1. aku xleh blah part ni

    “aku download this 2gb of files. and then bukak dengan notepad”

    giler motif ko download file 2GB tuh ? kan dh ilang 2 GB bandwidth dah bulan ni…hehe 🙂

    |1f34|-|1r3’s last blog post..Plurk link downloads you might missed

    Reply

  2. wpress ni manja n bahya. hati2 :up:

    Marzuki’s last blog post..Menteil, Dari Jauh Ku Pohon Hadiah

    Reply

  3. satu lagi citer yg membuatkan aku berpk 3 kali utk pakai WP nih..

    smaelz’s last blog post..Pro Evolution Soccer 2009 PC Download!

    Reply

  4. tahniah zam! wah terer juga ko solve masalah tersebut eh?

    megat’s last blog post..Renungan Islam, Kelebihan Di Hari Jumaat

    Reply

  5. actually,ape masalah dia zam?rss?

    xmindfreakx’s last blog post..Malaysia semakin Intelektual!!

    Reply

  6. kalau jadik la kat gua macam ni… kompom aku delete root blog aku terus
    pas tuh create the new one… muahahaha… mampos ar jenis orang kurang
    ilmu macam aku ni… sure nak cepat jer… ekeke… las last aku pon penin
    nak translate mende bro taip kat atas..

    memule macam nak paham… lepas tuh terus blur blur tak paham…
    hahaha… tapi atlease gua layan gak bace sampai abes~

    Kreuger®

    kreuger’s last blog post..…sssSSSUUUPPPppprrriiiiiisseee….

    Reply

  7. huhu…walaupun aku tak bape faham masalah dia, hang nie memang terer..huhu

    aman’s last blog post..Mozilla Fennec – Firefox Versi Mudah Alih

    Reply

  8. tetibe pening.. well.. good luck.. haha..!!

    nikillas’s last blog post..Penghargaan..

    Reply

  9. pakai planhoster. baru upgrade server. best giler. sib baik x biol lagi. haha.

    affuan’s last blog post..Putus cinta?

    Reply

  10. mmg haram tak paham… but congrats for finding the solutions
    so we an refer to u next time la kan

    kawaii_desu’s last blog post..Life has to go on

    Reply

  11. macam citer aku jer.. pernah ada dua tiga problem ngan hosting and wp, at last aku godek2 sendiri jer sampai sembuh… haha… dan aku bukan techie jugak… kekeke… tahniah atas kejayaan anda. usaha tangga kejayaan!

    shaxx’s last blog post..Internet Explorer is Still Popular

    Reply

  12. walaupun x berapa paham.. tp usaha smp dapat solution tu ley salute la bro..

    izzat’s last blog post..Movie Review : Eagle Eye

    Reply

  13. its official. you’re computer geek! kool!

    kalau jadi kat aku, memang menggelabah seh… :mrgreen:

    aeropama dot com’s last blog post..Tag Angau Pembunuh…

    Reply

  14. 😛
    mmg bongkak siot ko..
    btw nice work.. :up:

    Mr Am’s last blog post..Killer Love Tag

    Reply

  15. zamz : hehe banyak la hang. haha 🙄

    Reply

  16. life4hire : hehe mcm mana aku nak trouble shoot kalau aku tak tengok error log tuh. hehe janji selesai. hehe 🙄

    Reply

  17. smaelz : hehe actually wp neh senang cuma kekadang je pening sket. hehe tapi banyak wooooo theme. hehe ➡

    Reply

  18. megat : hehe takde la terer mana. cuma aku x puas hati n takleh tido. terus aku godek2 gak via ftp. hehe :$:

    Reply

  19. xmindfreak : hehe masalahnya every 2 seconds akan ada core.*** file bersaiz 20mb masuk dalam wp-content folder. so dalam tak sampai sehari capacity aku dah exceed. hehe ➡

    Reply

  20. kreuger : hehe aku pun mula2 hengat nak clean install gak. tapi seb baik aku tak give up. haha ➡

    Reply

  21. aman : hehe x paham ke ek ? takpe memang aku rasa ramai x paham. hehe :mrgreen:

    Reply

  22. nikillas : hehe la ko pun x paham ke. masalah neh. hehe ➡

    Reply

  23. affuan : hehe x sabar aku nak tengok blog ko yg baru. hehe ❗

    Reply

  24. kawaii : hehe takpe mmg ramai x paham pun. hehe 🙂

    Reply

  25. shaxx : hehe penat aku nak solvekan masalah neh. serverfreak pun dah give up dah. heeh 😥

    Reply

  26. izzat : hehe ko pun tak paham ke ek ? aisey. hehe ➡

    Reply

  27. aero : hehe eh mana ada la. aku just godek2 adjer. haha ❗

    Reply

  28. mr am : hehe bongkak giler babas ke ek ? haha takde la obvious sangat kan. hehe 🙂

    Reply

  29. xphm la bro. ape masalah nye? sbb kita ke sbb org luar? ade holes? ke ape? tgh pk! 😈

    Reply

  30. et : hehe aku pn tak sure. tapi aku just disable kan rss. terus settle. hehe 🙄

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge