“Muallaf” Filem Terbaru Yasmin Ahmad Bakal Ditayangkan Di Singapura Pada 27 November 2008 !

aku memang suka dengan filem2 yasmin ahmad

bukan sebab kontroversi pada filem dia

tapi pada nilai, sinematography (betul ke aku eja dowh !) ngan scene yang cool

aku rasa mungkin sebab aku membesar dengan menyaksikan iklan2 petronas yasmin ahmad kot

kalau dalam iklan2 dia memang best, dalam filem lagi lah best kan

bial aku tengok filem sepet. pasal scene kat tepi tasik.

dok kat jetty tuh kan. memang cool. aku rasa cam nak pergi je kat situ

kali neh yasmin ahmad kembali dengan filem terbaru beliau – muallaf

saksikanlah trailer muallaf di bawah neh

filem neh akan ditayangkan di singapura dahulu

kenapa singapura ?

kenapa bukan malaysia ek ?

yasmin ada jawapannya di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

39 responses to ““Muallaf” Filem Terbaru Yasmin Ahmad Bakal Ditayangkan Di Singapura Pada 27 November 2008 !

  1. filem yang membuatkan sharifah amani membotakkan kepala dia eh..

    nikillas’s last blog post..Sepi..

    Reply

  2. Tak sabar nak tengok…aku memang minat sangat cerita arahan yasmin ahmad ni… menusuk kalbu dan different from others…ada ala-ala indon atau thai dia punya sinomotographi…

    cyza’s last blog post..Friday Evening Open House

    Reply

  3. kadang² terfikir kenapa di Malaysia filemnya kerap diganggu LPF Malaysia. Mesti bersebab walaupun kita tahu filemnya berkualiti tetapi mungkin isinya itu tidak boleh diterima buat masyarakat. Masyarakat kita moden tetapi tidak semuanya.

    *ps: terima kasih atas pautan di sidebar tu ya*

    mediamalaya’s last blog post..Gambar Terbaru Noniswara

    Reply

  4. great! will definitely watch it 😎

    Reply

  5. filem Yasmin memang semu aku suka… natural dan byk messages…

    shaxx’s last blog post..Internet Explorer is Still Popular

    Reply

  6. hoho pasti seronok ni. mau tengok juga 😛

    megat’s last blog post..Muhasabah Diri, Buang Yang Keruh Ambil Yang Jernih

    Reply

  7. mmg tak sabar..
    well,
    ada satu filem dia berjudul treatment day~
    lagi la gempak~ mmg kena ban kat malaysia~

    deennasour’s last blog post..Review Filem :: Kami The Movie

    Reply

  8. herm… cam menarik jerr… herm.. kena tonton ni… 😎

    Adry’s last blog post..Gatherings at Sis Riani’s house..

    Reply

  9. fuh…aku dh lama xtgk citer yasmin hani ni….apsal ko nyer RSS feed lembab giler kuar kt google reader aku? xpuas hati la ni…byk kali dh ni beb :vangry:

    |1f34|-|1r3’s last blog post..WP : How to change file permission tutorial

    Reply

  10. hehehehe, nanti knizam poskan dvd boleh? Kat sini x jumpa la filem ni 🙂

    mrahfa’s last blog post..Let go all that luggage.

    Reply

  11. Filem Tentang Bulan, Mukhsin dua2 best! Ada mesej tersendiri. Lain dari yang lain! Harap2 yang ni pun sama!

    Myza’s last blog post..Jeruk ….. Beli Jangan Tak Beli !!

    Reply

  12. Ala…biasanya penangan filem daripada yasmin hamid memang xmengecewakan. Kita tunggula…nnti.

    p/s : dah lm xtengok filem melayu

    KampungBoy’s last blog post..Promosi Harga Pakej Evolusi Internet

    Reply

  13. aku sorg je ke yg rasa semua filem yasmin ahmad ni biasa2 je?

    Adila’s last blog post..Now is still raya kan?

    Reply

  14. nikillas : hehe yep ni la filemnyer tuh. x sabar la. hehe ❗

    Reply

  15. cyza : hehe aku pun minat. suka ngan angle camera ngan place yang dia pilih. mmg lawa kan. hehe 👿

    Reply

  16. mediamalaya : hehe tu la kan. banyak sangat gangguan la. camner la nak maju camni kan. hehe 😥

    Reply

  17. erl : hehe singapore keluar awal tau. apa lagi pergi la nengok premier sambil beramal. hehe :$:

    Reply

  18. shaxx : hehe aku suka gak ! wehhhheeee x sabar la nak tengok nanti. hehe :mrgreen:

    Reply

  19. megat : hehe x sabar gak nak beli dvd neh. hehe 🙂

    Reply

  20. deenasaur : hehe owh ada lagi film dia ek. tak tahu plak aku. hehe 🙄

    Reply

  21. adry : hehe semua dah x sabar neh nanti nak masuk sinema. hehe :up:

    Reply

  22. life4hire : hehe rss lembap sangat ke. akunyer ok je reader nya. hehe 👿

    Reply

  23. mrahfa : hehe belum keluar wayang lagi la. surelah takde dvd lagi. hehe 🙄

    Reply

  24. myza : hehe tentang bulan yasmin gak ke eh ? bukan rasanya. hehe ➡

    Reply

  25. kampungboy : hehe tu la kan mmg cool dan best la. hehe aku suka la scene dia. mmg rileks adjer. haha :confusedlot:

    Reply

  26. adila : hehe la ko x suka ke. aisey. haha 👿

    Reply

  27. muallaf is best translated as revert rather than convert..
    ape2 pn layan jela citer Yasmin Ahmad ni. citer sepet je yg aku hafal jalan ceritanya.. citer lain da tak folow pn

    myadlan’s last blog post..Bersalaman dan isu mahram

    Reply

  28. myadlan : hehe layaaannnnzzzz zzaaaaaazssss hhehe :up:

    Reply

  29. siapa nak ikut tengok filem nie….. but tiket wayang kat singapore nie mahal sikit.

    Reply

  30. noni : hehe berapa hengget ek ? ➡

    Reply

  31. Lebih kurang dalam 15-20 dollar
    that why banyak org singapore turun jb . . . .

    Reply

  32. noni : perghhh mahal tuh kan. baru harga tiket belum pop corn etc semua kan. harus pgi jb la kalo camtu kan. hehe :mrgreen:

    Reply

  33. poster: perghh cantik
    yang kecik tu sharifah aresya kan?

    amilah’s last blog post..rehat sekejap

    Reply

  34. poster menarik, nama cerita pun menarik.. tambah2 lagi dgn pelakon cool macam si amani tu dan director mantap si yasmin…. :up:

    Reply

  35. amilah : hehe tu la kan. cool je poster neh. hehe ❗

    Reply

  36. nono : hehe poster memang cool kan 🙂

    Reply

  37. saje singgah japs kat sini…

    Reply

    KNizam Reply:

    melayuboleh : hehe sila2 jangan ya 🙂

    Reply

  38. Film bagus nie, harus di tonton

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge