Mood Bercuti Ala2 Tradisional Naik Train – Gaya Travel Nusantara Edisi FEBRUARI 2009 !

malam tadi aku terfikir something la

jeng jeng jeng…. saspennsss kejap.. tinG!

dah lama plak rasanya tak naik train kan

hehe. so hengat nak naik train express wau

from kl sentral ke tumpat

tapi masalahnyer. ok ke ?

apa yg aku boleh buat dalam perjalanan

should aku detour ke mana ?

or just straight ke tumpat dan start bercuti ke sana

hehe sebenarnya aku nak cuba berblog secara live dari dalam train

tu adjer. hahha

idea tercetus masa aku beli majalah gtn neh la.

mcm best je kalau bercuti2 malaysia naik train kan….

kalaulah train from singapore ke china tuh dah siap

sure best kan. boleh jelajah kesemua negara dalam train adjer. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 responses to “Mood Bercuti Ala2 Tradisional Naik Train – Gaya Travel Nusantara Edisi FEBRUARI 2009 !

  1. pegi jgn tak pegi.. bila lagi nak try maxis broadband dlm train.. hahaha

    Reply

  2. live blogging lagi. ni dalam train mana ni?

    Reply

  3. ada tren nak wat dari singapore ke china ker? baru taw..hehe…bape hari perjalanan tue yerk?

    dalam tren mesia nie ada wifi ker? tak taw lak aku…atau gune celcom broadband?

    Reply

  4. adus… plan tuh cam cantek…. nak ikut??? bleh??
    muahaha…. macam laa aku ni kijer makan angin.

    bro tak pe ar… loaded… :p~

    Reply

  5. Waah… Nak naik train ke kamu… Penat la naik train… Lama… Last kali naik train bulan 10 hr tu… Best tp memenatkan…

    Reply

  6. budeen : hehe kan ker best kalau dalam train ada wifi free kan. ehhe ๐Ÿ™‚

    Reply

  7. azwan : hehe belum lagi la. baru nak buat planning ni. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  8. aman : hehe la yang double track tuh sebenarnya project from singapore ke kunming tak salah aku la. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  9. kreuger : ala budget travel je ni. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  10. chempaka : eh best apa naik train. tandas pun ada. katil pun ada. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  11. dalam thalys from Paris ke Amsterdam ada wifi.. tak sure pulak dlm express wau bulan or senandung malam ada wifi ke tak..

    Reply

  12. arep : hehe paghiiisssss jgn cakap la kan. hehe

    mungkin takde kot. nanti aku call ktmb esok. haha ๐Ÿ™‚

    Reply

  13. wah,saya tak penah lg naik tren.. (setakat duduk KL ni la.kecik2 dulu lain cite.hehe). Asyik dengar org ckp naik tren lame la.. penat la.. itu ini.. tu yg tak berani nk try tu. huhu

    Reply

  14. ixora : hehe cubalah naik train.mmg best sebab boleh terhoyong hayang. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  15. Whoa…. gua dah lama tak naik train sebegitu jauh.. dulu pon paling jauh dari Seremban pi Butterworth… itupon dah rasa nak pitam…

    Cuma yang bestnyer ialah bila Keretapi lalu kat tengah-tengah Tasik Bukit Merah…. pergh… best permandangan.. siap-siap gua berangan kalau ader raksaksa keluar dari Tasik tue dan lawan ngan Ultraman…. hahaha…. dan Keretapi yang gua naik jadi tawanan.. sure best punyer … hahaha

    Reply

  16. cencurut : perghhh sure cun gilos lalu tasik tuh kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  17. Ah…. kan best kalau ada train kelilingi malaysia……

    Reply

  18. noni : eh takde ke ? hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  19. Slalu sy naik dr kl ke alor star. 8 malam smpi 8 pagi… 12 jam woo… Boleh tgk view bla dah siang je. Tp nsb baik ada katil… So xpenat sgt.

    Toilet dlm train… Slalu kotor je sy tgk… Pas2 terpikir kemanakah perginya segala sisa buangan tu. Huhuhu…

    Reply

  20. last aku naik train 6 thn yg lalu kot…tak tahan sejuk aaa…make sure bawak baju tebal baru selesa…

    Reply

  21. 12 jam?? saya naik bas 6 jam pn dah tak tahan.. apatah lg nak naik tren 12 jam. mau patah pinggang rasanya. hahaha

    Reply

  22. chempaka : hehe kalau backpacking best gak naik train neh sebenarnya. tapi kalau malam. tido je la. terhoyong hayang jawabnyer. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  23. amoi : ya betul au setuju ! memang sejuk giler kalau naik senandung malam train kan. heeh ๐Ÿ™‚

    Reply

  24. ixora : hehe biasanyer kalau naik train memang sepanjang malam. kadang2 sampai ke pagi pun ada. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  25. Wah…best tido dalam train nih..hehe

    Reply

  26. amir : hehe tuh la kan. best tido dalam train. kalau boleh buat live blogging lagi best. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge