Mood Bercuti Ala2 Tradisional Naik Train – Gaya Travel Nusantara Edisi FEBRUARI 2009 !

malam tadi aku terfikir something la

jeng jeng jeng…. saspennsss kejap.. tinG!

dah lama plak rasanya tak naik train kan

hehe. so hengat nak naik train express wau

from kl sentral ke tumpat

tapi masalahnyer. ok ke ?

apa yg aku boleh buat dalam perjalanan

should aku detour ke mana ?

or just straight ke tumpat dan start bercuti ke sana

hehe sebenarnya aku nak cuba berblog secara live dari dalam train

tu adjer. hahha

idea tercetus masa aku beli majalah gtn neh la.

mcm best je kalau bercuti2 malaysia naik train kan….

kalaulah train from singapore ke china tuh dah siap

sure best kan. boleh jelajah kesemua negara dalam train adjer. haha

26 thoughts on “Mood Bercuti Ala2 Tradisional Naik Train – Gaya Travel Nusantara Edisi FEBRUARI 2009 !

  1. ada tren nak wat dari singapore ke china ker? baru taw..hehe…bape hari perjalanan tue yerk?

    dalam tren mesia nie ada wifi ker? tak taw lak aku…atau gune celcom broadband?

    Reply

  2. wah,saya tak penah lg naik tren.. (setakat duduk KL ni la.kecik2 dulu lain cite.hehe). Asyik dengar org ckp naik tren lame la.. penat la.. itu ini.. tu yg tak berani nk try tu. huhu

    Reply

  3. Whoa…. gua dah lama tak naik train sebegitu jauh.. dulu pon paling jauh dari Seremban pi Butterworth… itupon dah rasa nak pitam…

    Cuma yang bestnyer ialah bila Keretapi lalu kat tengah-tengah Tasik Bukit Merah…. pergh… best permandangan.. siap-siap gua berangan kalau ader raksaksa keluar dari Tasik tue dan lawan ngan Ultraman…. hahaha…. dan Keretapi yang gua naik jadi tawanan.. sure best punyer … hahaha

    Reply

  4. Slalu sy naik dr kl ke alor star. 8 malam smpi 8 pagi… 12 jam woo… Boleh tgk view bla dah siang je. Tp nsb baik ada katil… So xpenat sgt.

    Toilet dlm train… Slalu kotor je sy tgk… Pas2 terpikir kemanakah perginya segala sisa buangan tu. Huhuhu…

    Reply

  5. 12 jam?? saya naik bas 6 jam pn dah tak tahan.. apatah lg nak naik tren 12 jam. mau patah pinggang rasanya. hahaha

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge