Ministry of Health – Tak Nak Merokok Campaign (Anti-Smoking Campaign)

kalau korang tak nyesal merokok lagi aku tak tahu la kan

memang gempaq siot iklan neh

cukup menyentuh perasan.

bagus la iklan kali neh

lain daripada yang lain la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 responses to “Ministry of Health – Tak Nak Merokok Campaign (Anti-Smoking Campaign)

  1. memang berbeza sangat iklan tak nak merokok neh.. agak menyentuh perasaan.. (T_T)

    Reply

    KNizam Reply:

    beliamuda : kalau ada yang tak insaf2 lagi aku x tahulah kan. hehe 🙂

    Reply

  2. menakutkan jugak tengok…huhu….
    siapa yg merokok tu fikir2 la kan….bila lebih banyak keburukan dari kebaikkan, kenapa masih nak dibiarkan…

    Reply

    KNizam Reply:

    nurul : siap ada kanser mulut dengan potong kaki yang teruk tuh kan. hehe 🙂

    Reply

  3. huh, menginsafkan… agak2 yg ni la iklan rokok paling scary.. err,, pakcik KNizam tak merokok kan?

    Reply

    KNizam Reply:

    jhafiz : hehe tak merokok. confirm. hehe 🙂

    Reply

  4. insaf sekejap keh3.

    Reply

    KNizam Reply:

    megat : haha selamba la insaf sekejap adjer. hehe 🙂

    Reply

  5. menarik iklan ni.. harap ada yang insaf..

    Reply

    KNizam Reply:

    mus : hehe kalau x insaf2 lagi aku tak tahu la nak cakap apa kan. hehe 🙂

    Reply

  6. adush… sekali ngan kanser mulut daaa… ngeri tengok ini iklan rokok. aku ingatkan iklan apa dalam tv mula2 tengok. tup2 iklan kanser rokok…

    Reply

    KNizam Reply:

    abdfatah : yeap kanser mulut yang horror tu kan. insaflah. hehe 🙂

    Reply

  7. abang sy pun merokok jgk.
    tp bl tgk iklan ni dia ckp tu memg dah penyakit dia.
    sy sedh sbb tkut ad jgk yg berfkiran mcm tu.
    niat x kesampaian jgkla…

    Reply

  8. memang mengerikan… tapi hakikatnya tidak pada perokok…
    PSA mcm nie sebenarnye lebih merugikan….

    kenapa kerajaan tidak kuatkuasakan undang2 supaya xbleh merokok di tempat awam… maximum denda ke atas orang yg merokok…
    lebih effective kn kn kn… so orang akn merokok di tempat2 tertentu sahaja….

    iklan nie sume membazir duit kerajaan dan menguntungkan sebelah pihak yg dpt tender tuh…

    Reply

    KNizam Reply:

    adam : hehe dah kena sakit paru2 barulah diaorang tahu kan. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.