Menjolok Manggis Ungu & Melantak Rambutan Kuning @ Jasin, Melaka ! Hehe :)

dah lama rasanya aku tak balik kampung masa musim buah โ—

hehe kali neh kat rumah aku ngan kampung aku dah ada musim buah la

durian ngan rambutan dah biasa lah makan kan :mrgreen:

so kali neh aku teringin plak nak menjolok pokok manggis โ—

galah dah disediakan. so apa lagi ! kenalah amik buah manggis neh

hehe dulu2 selalu gak aku turun kat baruh (yes kitaorang panggil baruh ok) nak mengait manggis pakai buluh. sekali kait dapatlah dalam 2-3 biji kan ๐Ÿ˜ˆ

hehe pokok manggis neh kitaorang tak tebang masa buat rumah dulu.

memang berbaloi sebab sekarang dia dah berbuah dengan lebat

sampai gugur2 wa cakap lu! hehe โ—

kadang2 aku rasa tak sabar, terasa nak goyang2 je pokok manggis bagi semua buah dia jatuh. haha

tapi aku dengar ada pantang larang lah plak

kalau goyang nanti pokok merajuk, pastu tak nak berbuah lagi. haha

ntah betul ntah kan idak kan. aku malas la nak mencuba. karang betul aku plak yg kena. hehe

rambutan cam biasa la. ada merah ada yang kuning. melambak2 sampai dah gugur2 ke bumi. hehe ๐Ÿ˜ฅ

hehe when was the last time korang amik sendiri buah2an tempatan eh ?

ceritalah sket ok. ๐Ÿ˜

p/s – see aku dah bagi blog entry topic untuk korang membebel dalam blog korang!

haha ๐Ÿ‘ฟ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 responses to “Menjolok Manggis Ungu & Melantak Rambutan Kuning @ Jasin, Melaka ! Hehe :)

  1. aku tengah sendawa sambil menulis komen ni, baru lepas makan durian ๐Ÿ™‚
    bapak mertua baru sampai dari kampung … best!

    azwanhadzree’s last blog post..The Dark Night

    Reply

  2. azwan : hehehe memang sekarang tengah musim buah yang best lah kan. hehe ๐Ÿ‘ฟ

    Reply

  3. last amik buah sendiri 2 thn lepas kot…tu pon kebun org…kebun sendiri tade…sbb tu 2 thn sekali… ๐Ÿ™‚

    amoi’s last blog post..Daughtry – Feels Like Tonight

    Reply

  4. amoi : la ruginyer takde kebun. hehe ๐Ÿ˜•

    Reply

  5. haha…nak wat camna…
    nnti leh aku gi melawat kebun ko lak…hehe :mrgreen:

    amoi’s last blog post..Berapa PageRank korang?

    Reply

  6. amoi : hehe sila2lah ya. haha ๐Ÿ˜›

    Reply

  7. bro…aku save comment ni…ahahahaha… ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜Ž

    amoi’s last blog post..Journey to the Center of the Earth 3D

    Reply

  8. amoi : haha save jangan tak save dowh. haha ๐Ÿ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge