Maxis USB Broadband Speed This Morning at 0800hrs KUL Time !

makin lama mcm makin mangkuk je speed broadband kan

tu tunjuk speed as “hsdpa” tuh.

kalau gprs, maunyer sempat aku pergi makan2, shopping,
berak kejap, barulah settle semua dload.

ingat gua stoopid ke ?

why la malaysian telcos only concentrate on “voice” ?

and not focusing their budget on “data” ?

dengar2 cerita ada plan for rm11bil for broadband ?

dengar2 je lah. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

34 responses to “Maxis USB Broadband Speed This Morning at 0800hrs KUL Time !

  1. betul la malaysia punya broadband sumer cam hampeh… cam takde peningkatan langsung

    Reply

    KNizam Reply:

    hady : tu la kan. hampeh la camni. peruntukkan berbillion2 maut punyer. haha ๐Ÿ™‚

    Reply

    firdee Reply:

    malaysia ni menang sorak je…bercakap bukan main lagi bajet takak kalah…tapi hasil sangat slow mcm slownye perkhidmatan mereka… =)

    Reply

    KNizam Reply:

    firdee : tu la kan. teruk la internet sekarang. makin hampeh. haha ๐Ÿ™‚

    Reply

  2. tu arr. dorang sucks. ingat lagi hari dorang launch iphone tu. wah.. access internet pakai Maxis 3G kat guna iPhone laju giler. tapi sekarang nih dah hampeh. selalu tunjuk edge. klu 3G pun, still slow nak mampus

    Reply

    KNizam Reply:

    imran : haha tuh yg aku malas nak pakai iphone tuh. bengang aku ngan maxis neh. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  3. Memang haus pun…..tah biler la diorang – telcos nak upgrade kepada servis yang lebih elok…..

    Reply

    KNizam Reply:

    hazman : tu la kan. bila la diaroang nak ubah mentaliti kepada customer oriented kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  4. gile teruk linenye..tekanan + tertekan! Amatlah malang untuk pengguna maxis berok..

    Reply

    KNizam Reply:

    myfreak : tuh masa pagi tuh belum lagi masa tengah hari kul 10 masa peak kan. haha ๐Ÿ™‚

    Reply

  5. Sedih kan tgk broadband Msia. Office aku kat sini DL 34Mbps, UL 4.5Mbps. Kalau dload movie mewah ๐Ÿ˜›

    Reply

    KNizam Reply:

    zairul : perghhh dload mp3 sekelip mata tuh. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  6. haha… memang takde yang bagus pon..
    sampai aku tak tau nak pilih yang mana satu..
    sebeb semua cam hampeh je…
    sama je semua…

    kata negara maju…
    maju apa macam nie??

    Reply

    KNizam Reply:

    menteil : tuh kena pilih mana yang paling tak hampeh dalam senarai sampah kan

    Reply

  7. yeah…proud to be Malaysian…hohoohoho..
    bila la kita nak dapat speed macam kat Jepun ke, europe ke…huhu..mesti best ๐Ÿ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    izzat : haha mesia bulleh ! haha ๐Ÿ™‚

    Reply

  8. hamjadah!

    Reply

    KNizam Reply:

    anarm : haha dem! hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

    Anarm Reply:

    hahahha.. aku pon pakai maxis jugak.. memang mcm yg aku ckp tu laa.. hammmmburger.. hehee

    Reply

    KNizam Reply:

    anarm : geram giler je kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  9. wireless kaput ek??
    komplen la camne…
    gitu gak hasilnye…

    Reply

    KNizam Reply:

    chekgu : aku dah give up ngan diaorang. haha ๐Ÿ™‚

    Reply

  10. wah lame tak menjengah sini. sorry bro. sebok sket.
    kepala ade sikit pusing.

    broadband.. adoi.. tak tau le.. semua sekarang ni
    boleh dikatekan same jer tahap. tadek satu pon
    boleh mencabar antara satu same lain.

    *dah try P1 ker? aku 50/50 nak amik mase PC Fair.
    tapi tak amik… hahaha~

    Reply

    KNizam Reply:

    kreuger : haha sibok manjang ko ek. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  11. Camne compare ngan Filipina, Thailanda?? Ada tak??

    Reply

    KNizam Reply:

    zool : hehe ada kot. nanti aku check ๐Ÿ™‚

    Reply

  12. aku dengar cerita compare dengan negara Asean, malaysia pun kalah

    apalah nak jadi….orang sibuk ke hadapan dengan internet
    kita mengundur kebelakang

    status nak jadi negara maju 2020, mungkin angan2 jer..

    Reply

    KNizam Reply:

    bagak : tuh la kan. singapore paling cool la kot. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  13. terima lah hakikat yg internet speed di Msia akan kekal lembab,selagi siputmyx berkuasa

    Reply

    KNizam Reply:

    blowie : tu la kan. geram giler dowh. haha ๐Ÿ™‚

    Reply

  14. hehe knizam..ko jangan test guna server malaysia..ko test la guna server US…baru tahu laju ke tak sbnrnya….

    Reply

    KNizam Reply:

    life4hire : kalau test kat sana lagi la hampeh. details baju dah updated. haha

    Reply

  15. oooh… kalo dapat speed camnih tapi connect to HSDPA tower, sila connect bnyk kali. itu ler yg saya buat. prob nih start end of march arituh sampai skrg. x tau naper, certain block of IP mcm GPRS speed and ada yg leh dpt 2Mbps.

    Smlm test dload file dari microsoft malaysia, first time on mcm haram slow. then reconnect 2 3 kali dapat dalam 245KBps(2Mbps++).

    mcm streamyx plak.

    Reply

    KNizam Reply:

    zarin : dah banyak kali reconnect. sama adjer. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge