maxis internet2Go test run

hengat lagi tak aku nyer kebengangan pasal wireless kat klicc yang tak free dan mahal nak mampus? heheheheh so lepas incident tuh aku pun terus masuk website maxis and then subscribe dengan pakej internet2Go maxis. bayar sikit je dlaam rm25 per month. nak guna dalam 8mb je dalam sebulan. aku nak test dulu kalau ok barulah aku amik yang unlimited. kalau tak ok aku akan complaint kat maxis. heheheehhe siap la ko maxis kan. hahahahahaahar.

lepas aku subscribe aku perasan yang 3g logo kat handphone aku dah hilang la. bengang dowh masa tuh 🙁 terus aku cuba nak check gmail via hp lagi. fail la plak. aisey amende la yang maxis dah buat dengan hp aku neh kan. ni yang i fed up lar. hampeh je kan. huhuhuhuhu

so aku call maxis. seb baik la yang jawab on the other line cukup peramah. dia suspect something wrong dengan line aku and then dia akan hantar the installation file untuk 3g /gprs sekali lagi lagi. then bila aku dpaat terus aku install okey lah plak pagi tadi. hehehehehehehe seb baik ko maxis. aku hengat kalau tak boleh memang aku nak call ko balik mengutuk sakan lepas tuh. hahahahahaah kejam beta!

okeylah tadi aku cuba internet2Go neh kat taman melawati. success!

nak connect memang senang giler lah! superb la cara nak connect pakai bluetooth neh

then biler aku check speed dia.

mak aihhhh slow nak mampus.

camner eh?

korang tengok la screen2 kat bawah neh cara nak connect ke maxis internet2Go dengan laptop korang via bluetooth kat handphone korang yang ada 3G. hehehehehehehehe kalau tak paham jangan bagitahu aku. tapi bagitahu maxis okey! huhuhuhuhu

mula2 korang kena la on kan bluetooth kat hp korang kan. then masuk kat my computer and then cam biasa korang double click je la kat icon bluetooth tuh kan. heheheh simple ke step neh kan

lepas dah click. korang click la kat “search for devices in range” neh just nak tengok mana2 bluetooth yang ada kat area tuh. hehehehhehe so aku jumpa hanya hp aku jer kat sini kan 🙂

then click kat “dial up networking” kat situ. korang click je kat 1st icon kat bawah neh

secara automatik laptop korang akan cuba communicate dengan korangnyer handphone via bluetooth. dia sekarang neh cuba nak connect ke maxis internet2Go lah kan. so tunggu lah sekejap kan. sabarlah beb!


then korang akan nampak kotak cam kat bawah neh. tak payah isi apa2 kecuali dial no tuh. masukkan jer no untuk maxis internet2Go iaitu *99#

lepas tuh check la connection korang kat screen or kat task bar tuh


yang kat bawah neh plak speed dia tested kat speedtest.net

cam siput jer kan speed dia kali neh. download = 221kbps & upload = 83kbps jer!
hampeh la kan kalo camni 🙁

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 responses to “maxis internet2Go test run

  1. Hummmm, laju lagi Digi Edge

    Reply

  2. dr ubie : kalau terdesak je kena guna. hehehheeh 🙂

    Reply

  3. Pingback: maxis broadband up to 3.6mbps @ 3.5g ? « KNizam Artwerk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge