maxis broadband wireless usb modem tidak berguna di kampung saya

seperti yang saya post terdahulu pasal maxis broadband, jika tempat anda tiada talian 3.5g, saya nasihatkan tidak perlu membeli usb modem ini. saya telah cuba menggunakan modem tersebut di jasin melaka baru2 ini. dan hasilnya, gmail layout page tunggu sampat berjanggut baru nak keluar.

hehehehe sungguh trauma saya dengan kelambatan ict sebegini. jiwa kacau saya jadinya. hahahahahahah tengoklah speednyer. lebey kurang dengan speed modem 56kbps teropong saya dahulu sahaja. kalau zaman2 dial up dulu ok jugak.

hehehheeh bila la maxis nak meng3gkan kampung saya ya?

tengoklah tuh speed dia hanya gprs sahaja. arghhhhh tension pokcik! hahahahaha


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 responses to “maxis broadband wireless usb modem tidak berguna di kampung saya

  1. aku nak tanya ko..apa beza lampu hijau dan biru pada maxis broadband tu…pasal bila aku kat umah dia kaler biru dan bila balik kampung kaler hijau plak…

    Reply

  2. Ahahahah, saya masih bahagia dengan Diji…

    Reply

  3. chot : ntah. aku belum investigate lagi lampu2 tuh. heheheh nanti ar…

    doc ubie : kamu mmg orang kuning kan. heheheheeh 🙂

    Reply

  4. me guna digi mobile..
    teringat me tengok movie tempoari, iklan digi tu mamat yg ‘taiko’ dah lebam lebam dek kena belasah.. wakaka

    Reply

  5. yginsaf : digi mobile tu broadband ke eh? pakai usb modem ke? boleh buat review sket ke? hehehehehe 🙂

    Reply

  6. cuba ko setting connection ko tu, ntah2 letak kat gprs only , aku pakai ok je

    Reply

    KNizam Reply:

    fazrin : dah tak leh buat apa2 pun sebab mmg connection gprs adjer kat kg aku. hehe 🙂

    Reply

    fazrin Reply:

    haha, lampu hujau untuk edge ke bawah, lampu biru bila ada 3g atau 3.5g.

    takleh watpela camtu nizam

    Reply

    KNizam Reply:

    fazrin : tuh la kan. gprs pun gprs lah. hehe 🙂

    Reply

  7. Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was wondering your situation; many of us have created some nice methods and we are looking to swap methods with others, please shoot me an email if interested.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge